– Romero står mot Wigan

David de Gea får fri når Wigan gjester Old Trafford i FA-cupen.

Publisert Sist oppdatert

Jose Mourinho har behov for å rotere både på laget og troppen på grunn av det tette kampprogrammet til United og målvaktene er intet unntak.

– Kan reise til Spania

David de Gea har startet hele 29 kamper allerede denne sesongen. Det er mest av samtlige United-spillere sammen med Paul Pogba.

Når Warren Joyce sitt Wigan-mannskap gjester Old Trafford på søndag får David de Gea derfor en kjærkommen pause. 

– Jeg liker å gi spillerne frihet til å velge om de vil ha en frihelg dersom de ikke er med i troppen. Om vi ikke får noen nye skader, kommer Romero til å spille denne helgen og Joel (Pereira, red. anm) kommer til å sitte på benken, sier Mourinho.

gettyimages-625261648_master
FÅR FRI: David de Gea spares til FA-cupoppgjøret mot Wigan. I stedet vil Sergio Romero vokte Uniteds mål.

Portugiseren forklarer at spillerne i all hovedsak selv kan velge hvordan de vil disponere frihelgen. 

– Om David vil dra til Spania i to dager så er det helt greit. Akkurat slik det var for Anthony å dra til Paris da han ikke var i troppen (mot Stoke, red. anm.), forklarer Mourinho.

Tett program

Mourinhos rotering vil trolig bli godt mottatt blant United-spillerne selv. Det er nemlig et heseblesende program som venter dem.

Torsdag kveld venter Hull borte i semifinalen i ligacupen, mens det er 4. runde i FA-cupen hjemme mot Wigan på søndag.

I tillegg er det bare tre uker til Europa League starter opp igjen der United møter franske St. Etienne.

gettyimages-625628294
FULLTREFFER: Jesse Lingard setter inn Uniteds siste mål i 4-0-seieren mot Feyenoord i Europa League. Snart starter turneringen opp igjen og United møter franske St. Etienne i 16-delsfinalen.

Alle disse cupkampene kommer i tillegg til et allerede tettpakket ligaprogram og en rekke av Uniteds spillere vil også være opptatte med landslagsoppdrag utover våren.

United kan, dersom klubben når finalen i de tre cup-turneringene klubben fremdeles er med i, spille ytterligere 32 kamper denne sesongen, inkludert torsdagens semifinale i ligacupen.

Det vil i så fall bety at United vil spille hele 66 kamper denne sesongen. I tillegg kommer landslagsoppdrag for mange av spillerne. 

Powered by Labrador CMS