– Folk lytter både til idealisten og idioten

Publisert Sist oppdatert

José Mourinho innledet pressekonferansen sin tidligere i dag med en tolv minutters seanse der han kom med en flammende forsvarstale etter at United røk ut mot Sevilla i Champions League.

Serverte ny kraftsalve

Da den første åpne delen var over, fortsatte likegodt Mourinho med enda større kraft på del to av pressekonferansen som hadde sperrefrist til klokken 23.30 i kveld.

Og portugiseren hadde definitivt ikke roet seg ned, snarere tvert imot.

– Kan du fortelle meg forskjellen på å ryke ut i åttedelsfinalen eller i kvartfinalen?, undret United-manageren.

På pressekonferansen før Sevilla-kampen uttalte Mourinho at United ikke var blent favorittene til å vinne Champions League, men at så snart man var i kvartfinalen kunne man lukte finalen.

I den andre delen av pressekonferansen forsvarte Mourinho det han hadde sagt på mandag. 

– Jeg sa vi kunne lukte på en finale om vi kom til kvartfinalen, men jeg sa også at vi ikke er en favorittene til å vinne turneringen. Jeg måtte ordlegge meg slik for vi var fremdeles med i turneringen og jeg kunne ikke si at vi ikke hadde noen sjanser til å vinne Champions League, raste han.

Og fortsatte:

– Dere kan ikke forvente at jeg skal si at den ene eller andre spilleren må gjøre det bedre, dere kan ikke forvente det! Derfor foretrekker jeg å si at Matic og Lukaku presterte på et høyt nivå fra den første Champions League-kampen og helt frem til den siste. Hva med Chris (Hughton, Brightons manager red. anm)? Brighton har sjansen til å gå til semifinalen, og kanskje finalen også. Selvsagt har de det, men selvfølgelig føler han (Chris Hughton) ikke at han kommer til å vinne på Old Trafford, men tror du han kan si det? Tror du han kan si at han ikke har muligheten til å vinne?, regelrett snerret Mourinho.

Men det var ikke slutt med det.

– Jeg kan ikke gå på en pressekonferanse å si at jeg tror at vi kommer til å tape mot Sevilla i åttedelsfinalen og om vi ikke taper der, så vil vi tape i kvartfinalen eller semifinalen. Jeg kan ikke si det.

– Flere hadde gått rett inn på laget mitt

Så prøvde Mourinho etter beste evne å sette Champions League-exiten i perspektiv, men det spørs om fansen vil bli særlig begeistret for det han hadde å si.

– Vi tapte mot Sevilla som har hatt mer suksess enn Manchester United de siste syv årene i Europa. Vi ryker ut mot et lag som har lange tradisjoner i cupturneringer, et lag som er i den spanske cupfinalen. Et lag som slo ut Atletico Madrid i to kamper. De har et lag med mye erfaring fra det høyeste nivået fra å spille mot Real Madrid, Ateltico Madrid, Valencia og Barcelona.

– Tror dere at Sevilla ikke har spillere som ville gått rett inn på mitt lag? Jeg kan ikke navngi dem, for da vil agenten deres hoppe i været av glede og sette prislapp på dem. I Sevilla er det mange spillere som ville gått rett inn på mitt lag, fastslo Mourinho.

Så kom han med en ny kraftsalve mot journalistene som neppe blir særlig godt mottatt: 

– Fansen leser hva dere skriver og lytter til hva som blir sagt. Og de som skriver og snakker har mange idéer. Jeg pleier å kalle de med mange idéer for enten idealister eller idioter. De kan være begge deler. I min ordbok, som er livets ordbok, er en person som har mange idéer enten en idealist eller en idiot. Folk lytter både til idealisten og idioten.

På vei ut forsøkte Uniteds pressesjef Karen Shotbolt febrilsk å runde av hele seansen da Mouriho fikk spørsmål om fansen burde ha lavere forventninger til United.

Men en Mourinho på krigsstien hadde ingen intensjoner om å gi seg.

– Fansen bør ikke ha lavere forventninger. Spillerne må tåle de høye forventningene. Når de lærer å takle forventningene blir de også sterkere og de vokser på presset de møter, sa han på vei ut. 

Powered by Labrador CMS