– Strålende Tevez

Etter den knusende 4-0-seieren over Fulham er United sikret minst én FA-cuptur til Wembley denne våren. Æren for det må deles på mange, men Sir Alex peker først og fremst på Carlos Tevez.

Publisert Sist oppdatert

Det var nemlig argentineren som la grunnlaget for seieren med sine to mål i første omgang. Ved den første scoringen dukket han opp på bakre stolpe og headet inn viderestussen fra Rooney, mens det andre målet var ren søramerikansk magi. Carlito dro selv med seg ballen fra midtstreken, satte fart og forserte mot Fulhams 16-meter. Deretter skar han mot høyre før han banket ballen opp i krysset fra et par og tyve meter. Det var utvilsomt et av de flotteste målene han har satt inn siden overgangen fra West Ham sommeren 2007.

Men Tevez hadde mye mer å by på enn bare de to målene. Han jobbet som vanlig utrettelig, og var en stadig kime til bekymring for hjemmelagets vanligvis så tette forsvar.

"Ja, Tevez gjorde en strålende kamp," skrøt manageren overfor MUTV like etter at Mike Dean hadde blåst av oppgjøret. "Han dukket opp over alt, demonstrerte fantastisk arbeidskapasitet og ustoppelig vilje til å gå på løp.

Også Tevez' spisspartner, Wayne Rooney, fikk fortjent nok rosende omtale fra sjefen. Scouseren satte inn lagets tredje mål med et velplassert skudd fra rundt 20 meters hold fem minutter ut i 2. omgang. Ballen duppet i bakken og gjorde jobben vanskelig for keeper Schwarzer, før den spratt inn helt borte ved stolpen. Kvarteret senere ble Rooney byttet ut til fordel for Danny Welbeck, åpenbart med tanke på onsdagens returmøte med Inter Milan.

"Ja, jeg ønsket ikke å ta noen sjanser med ham. Han spilte jo på onsdag også etter nettopp å ha kommet tilbake fra strekkskade. Wayne spilte strålende, men vi trenger ham mot Inter Milan; derfor tok jeg ham av banen," forklarte SAF, før han til slutt roste hele laget – og supporterne – for innsatsen:

"Energinivået og spillegleden var på topp fra første stund. De formelig sprudlet. De gikk utpå for å ha det gøy, og som bonus fikk de fantastisk støtte fra tribunene."

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS