Fra Varela til Ronaldo

Her er oversikten over tidligere United-spillere som deltar i VM 2018.

Publisert Sist oppdatert

David de Gea, Paul Pogba, Marcos Rojo, Nemanja Matic, Fred, Victor Lindelöf, Marouane Fellaini, Romelu Lukaku, Jesse Lingard, Phil Jones, Ashley Young og Marcus Rashford er spillerne som representerer Manchester United i dette VM-sluttspillet.

Vi har tatt en titt på hvilke tidligere United-spillere som er med denne gangen.

Gruppe A:

Egypt og Russland har ingen tidligere United-spillere i troppen. Det har egentlig ikke Saudi-Arabia heller, men som en del av landets VM-plan, har mange av deres spillere trent med europeiske klubber nå i forkant av mesterskapet – og spissen Mohammad Al-Sahlawi gjorde faktisk dette med United.

Som i 2014 bidrar uansett Uruguay med en tidligere United-spiller (den gang var det Diego Forlán, selvsagt). Guillermo Varela er nemlig i søramerikanernes 23-mannstropp, og vi håper selvsagt at han får spilletid!

VARELA OG RASHFORD: Før denne deilige 3-2-seieren mot Arsenal, hadde verken Varela eller Rashford noen gang startet en ligakamp på Old Trafford. Nå skal begge to til VM.

Gruppe B:

Verken Marokko eller Iran har noen tidligere United-spillere i troppen, men sistnevnte nasjon har fortsatt Carlos Queiroz som landslagssjef. Hans Iran gikk i 2014 inn i siste gruppespillskamp med en mulighet til avansement, men det gikk ikke. Sannsynligvis går det ikke nå heller.

Portugal og Spania er nemlig de to andre nasjonene, og de har én ex-red hver i troppen. For sistnevnte er Gerard Piqué fortsatt en viktig del av midtforsvaret, mens Cristiano Ronaldo naturligvis fortsatt er med for Portugal (det er derimot ikke Nani). Begge disse har vunnet store turneringer med landslagene sine tidligere, og er nok lystne på mer.

Gruppe C:

PeruDanmarkAustralia og Frankrike utgjør denne gruppa, og den har kun tidligere United-spillere om en legger godviljen til.

Vi kan jo regne Paul Pogba som en tidligere United-spiller i tillegg til å være en nåværende United-spiller, men det blir kanskje litt spesielt? Vi kan også ta med at Kasper Schmeichel (som jo er ganske lik sin mer kjente far) som videoen under viser har spilt fotball i United-trøya.

Samtidig må vi også nevne at Christian Eriksen har vært på prøvespill i United i ungdomstiden, men at han jo valgte Ajax.

Uansett – en gruppe uten særlig ex-reds-preg.

Gruppe D:

Verken Kroatia eller Island har ex-reds, men det har Argentina.

I tillegg til Marcos Rojo er nemlig Ángel Di María ikke uventet med i den argentinske troppen. Han kom til United samme sommer som forrige VM, men ble ingen stor suksess – kanskje gjør han det bedre i VM?

Nigeria har et tvilstilfelle. John Obi Mikel, som ble presentert med United-drakt og greier, og som United fikk kompensasjon for da han gikk til Chelsea, er nemlig Nigerias landslagskaptein. Selvsagt egentlig ingen ex-red, og med Di María i gruppa allerede, så er vi ikke desperate nok til å akseptere Mikel som en ex-red.

ENGELEN SOM BLE RØD DJEVEL: Ángel Di María.

Gruppe E:

Verken BrasilCosta Rica eller Sveits har ex-reds, mens vi i Serbia finner et lignende tilfelle som med Nigeria.

Adem Ljajic ble nemlig presentert som United-spiller samtidig som Zoran Tosic i januar 2009, og han skulle komme til klubben i januar 2010 etter å ha spilt i Partizan ut kalenderåret. Den muligheten tok plutselig ikke United likevel, på grunn av utfordringer med arbeidstillatelsen. Han ble ikke en superstjerne, men har hatt en ganske bra karriere likevel, og han er en av 23 spillere i Serbias tropp.

Gruppe F:

Sør-KoreaSverige eller Tyskland har ex-reds, men det har Mexico.

Javier Hernández er selvsagt en del av den meksikanske troppen, og kan nå putte ballen i mål i sitt tredje mesterskap på rad.

For å hindre Hernández i å klare det, må nok Victor Lindelöf i Sverige-forsvaret være svært våken, spesielt jo nærmere eget mål ballen befinner seg.

Gruppe G:

Panama og Tunisia bidrar ikke med noe her, men dette er gruppen med klart flest nåværende United-spillere. Halvparten av United-spillerne i turneringen spiller i denne gruppa.

Denne saken handler uansett om ex-reds, og vi finner noen av de også. Adnan Januzaj er med i den belgiske troppen, mens Danny Welbeck er i England-troppen.

Ingen av dem er i førsteelleveren til sine respektive land, men kanskje ender de opp med å få sjansen i løpet av mesterskapet likevel…?

EX-REDS OG YOUNG: Fire av disse skal til VM, tre av dem i gruppe G.

Gruppe H:

Her kunne hvert eneste land hatt en tidligere United-spiller om bare Polen hadde vært lure nok til å ha med Tomasz Kuszczak som tredjekeeper.

Resten har uansett ex-reds. Mame Biram Diouf er med for Senegal, Shinji Kagawa deltar for Japan, mens Radamel Falcao er Colombias landslagskaptein.

Ingen av disse har spilt sin aller beste fotball i United, men vi får satse på at alle tre gjør det godt i VM.

Noen vi har glemt? Gi gjerne beskjed!

Powered by Labrador CMS