Gjensyn med forræderen

– Du vet hvordan supportere er, Sir Alex Ferguson foran lørdagens oppgjør mot Everton, hvor Wayne Rooney nok en gang skal på besøk til sin gamle hjemmebane.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag klokken 13.00 (skandinavisk tid) venter Everton på Goodison Park for United. Disse kampene er ekstra spesielle for Uniteds kanskje største stjerne, Wayne Rooney, som var Everton-spiller i hele oppveksten, helt til United hentet ham som 18-åring sommeren 2004.

Overgangen satte sinnene i kok blant Everton-supporterne. De satt på Englands største talent, som akkurat hadde herjet i Europamesterskapet i Portugal, bare for å se Manchester United komme og ‘stjele’ fremtidshåpet deres – om man kan kalle det å stjele, når man betaler snaue £30 millioner.

Sir Alex Ferguson at forventer ikke at Rooney skal få noen varm velkomst fra Evertons supportere når han nok en gang returnerer til sin gamle hjemmebane, men understreker at Everton-spillerne i det minste ikke har noen problemer med scouseren.

– Jeg tror ikke spillerne kommer til å hetse ham, sier Ferguson ifølge The Guardian. – Det har aldri vært noen eksempler på dette, han ser ut til å gå godt overens med spillerne deres.

– Men du vet hvordan supportere er. Han er en forræder i deres øyne, og han kommer aldri til kunne endre på dette.

– Blandet suksess

Manchester United kommer i ligasammenheng rett fra et 1-6-tap mot Manchester City forrige helg, og er desperate etter å slå tilbake i kampen mot Everton. I jakten på tre poeng på Goodison Park, vil Wayne Rooney høyst sannsynlig være en av nøkkelspillerne, men Rooney har ikke alltid vært på sitt beste på sin gamle hjemmearena, og står kun med to mål på ti ligakamper mot The Toffees. Fergie håper landslagsspissen, som står med elleve mål på like mange kamper hittil denne sesongen, treffer formen på arenaen hvor han har gått fra å være helt til forræder.

– Han har har blandet suksess på Goodison. Han har scoret et par mål der tidligere. Han blir alltid buet ut. Han fikk et gult kort en gang, og jeg tok ham ut fordi jeg ikke ville gi dommeren noen mulighet til å vise ham ut.

– Med alt oppstyret på stadion, kommer han til å motta pipekonsert hver eneste gang han går inn i en takling. Han har hatt blandet hell der, men han har gjort det bra i noen av kampene, og forhåpentligvis kommer det til å være slik lørdag, mener Ferguson.

Powered by Labrador CMS