Skjermdump: TV 2

– Dette er vanskelige tider for alle og det synes jeg folk må forstå

Ole Gunnar Solskjær fikk de tre poengene han trengte på Goodison Park, men raste mot Premier League etter 3-1-seieren. Senere beklaget han frustrasjonen i et MUTV-intervju.

Publisert Sist oppdatert

Sint og bestemt gikk Solskjær umiddelbart til angrep mot ligaledelsen i et TV 2-sendt intervju noen minutter etter at Bruno Fernandes hadde sørget for tre livsviktige poeng på Merseyside.

Nordmannen mener Premier League-myndighetene forsøker å gjøre underholdning av at et utslitt Manchester United taper fotballkamper.

– De legger opp til at vi skal feile, begynte Solskjær i intervjuet med Sky Sports.

– Hvordan kan de sette oss opp lørdag klokken 12.30 (engelsk tid)? Liverpool og City (som spilte Champions League på tirsdag) møter hverandre på søndag. Hvem har ansvaret? Jeg har fått nok. Vi må forstå hvor utmattende denne pandemien er for spillerne både fysisk og mentalt. 

– Shaw ble skadet fordi vi har spilt så mange kamper. Vi kom tilbake fra Tyrkia på torsdag og spilte tidlig kamp nå på lørdag. Det er latterlig. Jeg kan ikke rose guttene nok for den innstillingen de viser i dag. Det er det eneste jeg vil snakke om. Guttene fortjener bedre enn å bli kastet inn for å mislykkes her.

I sin pressekonferanse etter kampen, sier Solskjær at klubben har gitt beskjed om at kampen kom for fort.

– Vi prøvde for en måned siden å få denne kampen flyttet. Hvorfor? Hvilken mening gir det å spille på lørdag for vår del, når vi kunne spilt på søndag? Jeg kan ikke få sagt nok hvor vanskelige tider dette er for alle, og det synes jeg folk må forstå. Ikke bare for fotballspillere, men alle i hele verden. Selvfølgelig vil vi se fotball, men vi vil se fotball med kvalitet, og guttene våre ble satt opp for å tape i dag.

– Jeg har pushet klubben min til å virkelig kjempe mot avsparktidspunktet på denne kampen. Gi oss en halv sjanse, i alle fall. Men det ble bare avvist, og sagt at «det er bestemt allerede». Det er for mange alvorlige skader i Premier League allerede, ikke bare for mitt lag, men for andres lag også. Det kan komme av mental eller fysisk trøtthet, eller at man skader noen andre på grunn av det. 

Overfor klubbkanalen påpeker Solskjær at laget har fått tre skader på grunn av det tette kampprogrammet.

Luke Shaw måtte ut med hamstring-skade mot Everton, noe som kan bety et langt avbrekk for venstrebacken. Victor Lindelöf spilte hele kampen, men slet med ryggen, mens Marcus Rashford fikk en smell i skulderen. I tillegg var ikke Mason Greenwood i troppen på grunn av sykdom.

LES OGSÅ:

KRITISK: Ole Gunnar Solskjær er ikke fornøyd med hvordan Premier League setter opp kampene i Champions League-ukene.

– En vits!

Flere ganger forsøkte Sky-reporteren å snakke om andre kamprelaterte temaer, men Solskjær var ikke ferdig.

– Det er landslagspause nå, så hvorfor kunne vi ikke spille på søndag? Det er en vits!

– Vi snakket om det før kampen at de ikke skulle få gleden av å se oss tape igjen.

Før avspark sa Solskjær til klubbens TV-kanal at han ikke ønsket å diskutere belastningen på spillerne før etter at kampen var spilt. På pressekonferansen fredag poengterte han at laget returnerte fra Istanbul torsdag morgen.

– Det irriterer meg veldig at vi måtte spille i dag, sa Solskjær til MUTV.

– Vi har fått skader på tre spillere, og det er ikke verdt det. All fornuft tilsier at vi skulle spilt søndag og fått flere timer med hvile. De hadde sjansen til å sette oss opp søndag, men de gjorde det ikke. Klubben har forsøkt (å si fra), men det virker som det handler om å gjøre underholdning av at United taper.

– Og den tilfredsstillelsen skulle ikke disse guttene gi dem. Gi oss 26-28 timer ekstra, så ville vi prestert bedre.

Sju av spillerne som startet mot Istanbul Basaksehir startet også mot Everton. Fred, Victor Lindelöf og David de Gea var ikke involvert i Tyrkia, mens Scott McTominay spilte andreomgang.

– Jeg beklager talen. Jeg ville ikke si noe før kampen, for jeg vil ikke gi unnskyldninger, avsluttet Solskjær smilende.

MATCHVINNER: Bruno Fernandes var involvert i alle de tre scoringene mot Everton.

Beklaget til klubbkanalen

For selv om nordmannen var opprørt, var han utvilsomt godt fornøyd med det et utslitt United-lag leverte på banen. Ledet av en fremragende Bruno Fernandes og en hardarbeidende midtbane med Fred og Scott McTominay fikk Solskjær sårt tiltrengt arbeidsro.

Fernandes snudde kampen fra 0-1 til 2-1 med to scoringer, før innbytter Edinson Cavani scoret sitt første United-mål på overtid.

– Spiller vi med denne innstillingen hver gang blir vi vanskelige å slå, sa Solskjær.

Etter landslagspausen tar Manchester United imot West Bromwich på hjemmebane.

LES OGSÅ:

Powered by Labrador CMS