– Jeg unngår ikke at jeg er ansvarlig

Publisert Sist oppdatert

Lørdag reiser United til Merseyside for å møte Everton. Ole Gunnar Solskjærs mannskap er nødt til å komme tilbake på vinnersporet, hvis ikke har sesonginnledningen i Premier League vært bekmørk.

LES OGSÅ: Mer fra del to av pressekonferansen: – Vi har plantet et frø, og treet vokser

På den lukkede delen av pressekonferansen fredag kveld snakker United-manageren om at han vil holde seg til spillestilen sin selv om laget har figurert i forskjellige formasjoner i de siste kampene.

– En trenger å jobbe med relasjoner i et lag, og en trenger å jobbe med et fundament.

– Jeg liker ikke ordene «prinsipper» og «filosofi», men vi fant et fundament i formasjonen vi kunne spille fra sist sesong, men stilen må alltid være den samme. I mine lag liker jeg alltid raske angrep og kontringer når en har en mulighet til å gjøre det.

United gikk på et skikkelig bananskall mot Istanbul Basaksehir på onsdag, men nordmannen vil ikke fortelle om hva som ble sagt i garderoben etter kampen.

– Jeg kommer aldri til å fortelle deg hva jeg sier bak kulissene, men jeg kommer ikke til å unngå det faktum at jeg er ansvarlig.

– I det første målet vi slapp inn var det for mange feil, og man kan ikke gjøre det i Champions League. Hvordan jeg taklet det er en annen sak.

NEDTUR: United tapte mot Istanbul Basaksehir i Champions League.

På spørsmål om spillerne har den rette mentaliteten er 47-åringen krystallklar:

– Spillerne har tankegangen til å forbedre seg hele tiden og vinne. Jeg kan ikke klage på mentaliteten til spillerne. Vi har konkurranse om plassene og noen av dem er selvsagt ikke fornøyd med å sitte på benken, men det betyr ikke at de har dårlig mentalitet.

– Hvis de er skuffet over at de ikke spiller har de en god reaksjon når de kommer på. Du vet gjennom en hel sesong at du vil få muligheten til å gjøre en forskjell. Det er derfor du er i troppen.

I april 2019 tapte United 4-0 borte mot Everton. Det tapet stakk en kjepper i hjulene med tanke på Champions League den gang. Solskjær innrømmer at den kampen var et lavpunkt, men er sikker på at spillerne vil prestere bedre denne gangen.

– Kampen mot dem i april 2019 var et lavpunkt. Jeg er sikker på at vi vil få en god reaksjon etter tapet mot Istanbul Basaksehir. 

LES OGSÅ: – Ja, jeg er fortsatt sikker på at jeg blir en suksess her
LES OGSÅ: Telles tilbake i full trening, Lindelöf testes fredag kveld

Powered by Labrador CMS