– Han hadde en tøff førstesesong, men han visste at vi trodde på ham

Solskjær om Fred, Shaw og Everton.

Publisert Sist oppdatert

De siste månedene har Fred endelig sett ut som en spiller det er verdt å slenge en stor pengesekk på bordet for å sikre seg.

Brasilianeren har tilpasset seg engelsk fotball, og det er manager Ole Gunnar Solskjær godt fornøyd med.

– Han har blitt vant til det. Du må spille mer på første- og andreberøringen i Premier League. Du har ikke tid til tre eller fire berøringer, eller å få knottene på ballen, alle disse små vanene brasilianske spillere har fra en tregere type fotball, sier United-manageren.

– Fred har virkelig tatt utfordringen. Han hadde en tøff førstesesong, men han visste at vi trodde på ham. Han er et herlig menneske. Han slet med språket sist sesong, men det er enklere for ham å kommunisere med [trener] Martyn Pert som har kommet inn og snakker flytende portugisisk.

FRED OG FORDRAGELIGHET: Ole Gunnar Solskjær er godt fornøyd med det Uniteds nummer 17 har vist den siste tida.

En annen spiller som periodevis har slitt, men som har vært meget god den siste tida, er Luke Shaw. Solskjær mener Shaw har tatt utfordringen fra Brandon Williams på en god måte.

– Jeg vil tro at han ville respondere på konkurransen, for enten aksepterer du at gutten tar plassen min, eller så tar du utfordringen og forbedrer ditt eget spill.

– Luke er veldig fokusert og konsentrert. Han er i bedre form – han er stabilt i god form nå – og han har blitt far. Han har modnet mye, og det er herlig å se.

– Luke har hatt sine vanskeligheter, og skaden [da han brakk beinet i 2015) var stygg. Mentalt var det vanskelig, men han er en spiller du ønsker å se gjøre det godt. Luke bryr seg virkelig om gutten [Williams], og prøver å hjelpe ham, men han ønsker å spille selv.

SHAW PÅ DEN UTVIKLINGEN: Ole Gunnar Solskjær liker måten Shaw har tatt imot Williams-utfordringen på.

I Solskjær-intervjuet klubben pleier å publisere på kampdag, var naturligvis Everton blant temaene denne gangen, og Solskjær håper at en god United-uke (eller bursdagsuke som MUTVs mann kalte det) kan avsluttes med seier på Goodison Park.

– Jeg har egentlig aldri brydd meg om bursdager, men ifølge statistikken er det jo slik at jo flere du har, jo lenger lever du! Så jeg håper å få mange flere. Denne uka har vært god hittil, og den må ende «on a high». Everton er en tøff kamp, en viktig kamp, så vi har fullt fokus på den nå.

Everton har hevet seg veldig under ledelse av managerlegenden Carlo Ancelotti.

– Ja, veldig. Resultatene har blitt bedre, og prestasjonene har definitivt blitt bedre. De skaper mange store sjanser i hver kamp, og de er alltid en trussel med de store spissene Calvert-Lewin og Richarlison, som er en håndfull for enhver midtstopper, og vi vet alt om å dra dit. Vi vet altfor mye om å dra dit med dette laget. Vi tapte sist sesong, og vi må være bedre.

Solskjær snakket også om den kapitulasjonen på pressekonferansen.

Powered by Labrador CMS