Everton U18 v Manchester United U18: U18 Premier League

U18: Drømmemål var ikke nok – ny poengdeling mot Everton

U18-gutta tok lørdag turen til Liverpool og møtte Everton på Finch Farm Training Complex med et ønske om å gjøre det bedre enn det motsatte oppgjøret som ble spilt på Carrington på tirsdag.

Det var allerede klart at United at kom til å ende på tredje plass i den nordlige avdelingen av U18 Premier League bak Manchester City og Sunderland og slik sett var det ikke annet å spille for annet enn æren.

Etter å ha ledet 2-0 til pause kom Everton tilbake og reddet et poeng med utlikning til 2-2 seks minutter på overtid.

Rett ut av startblokkene

United viste allerede fra første fløytesignal at her skulle 1-1-kampen mot nettopp Everton på tirsdag revansjeres og lot ikke Everton komme i nærheten av å ha kontroll de første fem minuttene.

Allerede etter sju minutter fikk de også uttelling. Etter at Everton klarerte unna en corner rullet United raskt ut til venstre og Adam Berry fikk tid til å prikke et innlegg inn i feltet hvor Ethan Wheatley timet løpet sitt perfekt og stanget United i føringen i duell med Evertons keeper og scoret sitt fjerde mål for U18-laget denne sesongen.

United ville ikke stoppe der og fortsatte å angripe og skapte flere store sjanser og var uheldige og litt udyktige foran mål som gjorde at Everton kom litt bedre med i kampen.

STANGET UNITED I FØRINGEN: Ethan Wheatley satte hodet til å ga United ledelsen etter sju minutter og scoret sitt fjerde ligamål for U18-laget i sesongens siste kamp.

Harrison ryddet opp

Everton spilte seg inn i kampen og skapte tre gigantiske sjanser med kun få minutters mellomrom. Først etter at Everton vant ballen og kunne kontre. Ebere lurte av Kamason og fyrte løs mot lengste, men Elyh Harrison viste i likhet som på tirsdag at han er en reaksjonssterk keeper og reddet flott med en fin beinparade.

Like etter ble Munro og Ogunneye lurt av på ny måtte Harrison i aksjon, og denne gangen kom keeperen ut og gjorde seg stor og gjorde vinkelen for avslutning vanskelig og reddet på ny og ga corner.

I etterkant av den påfølgende corneren spilte Everton seg til en ny sjanse ute til høyre og Evertons kaptein Apter kom til skudd fra skrått hold. Harrison var nå lynraskt nede og fikk slått ballen til en ny corner.

Sunderland U18 v Manchester United U18: U18 Premier League
NY GOD KAMP: Elyh Harrison gjorde en ny god kamp mellom stengene for United, men måtte likevel se to baller gå forbi seg og i nettet.

Drømmemål etter strålende angrep

United fikk omsider litt bedre kontroll på kampen mot slutten av omgangen og fire minutter før pause fikk vi se Ethan Williams dra seg forbi fire Everton-spillere og være nære å sette inn 2-0, kun hindret av en strålende redning av Everton-keeperen.

Like etter ble vi vitne til første omgangs store øyeblikk da Ethan Williams ble spilt fri inne i feltet og hang et innlegg opp på bakre hvor Jaydan Kamason kom i fullt firsprang og med perfekt timing.

Høyrebacken banket til på hel volley fra 8-9 meter og selv om Evertons keeper fikk hendene på ballen var ikke det nok til å stanse raketten fra Kamason som sendte United opp i 2-0, noe som også var stillingen til pause

DRØMMESCORING VAR IKKE NOK: Jaydan Kamason scoret en kandidat til månedens mål for United da han banket til på hel-volley etter et innlegg fra Ethan Williams.

Tung start på andre omgang

United satte innpå Shea Lacey i pausen og Travis Binnion ønsket nok å bygge videre på den strålende førsteomgangen han fikk se av sitt lag. Det ble likevel ikke tilfellet og Everton kom ut av garderoben med en helt annen intensitet enn det som ble vist i første omgang.

Det skulle ikke ta mer enn fire minutter før Everton reduserte til 2-1 etter at United rotet det til inne i egen boks og et innlegg som Harrison forsøkte å bokse unna havnet i beina på Corby Ebere som enkelt kunne trille ballen i åpent mål.

Everton fortsatte og angripe og United var direkte heldige som ikke fikk 2-2 i sekken først av samme mann som bare fikk gå rett forbi både Nolan og Kamason og skyte, men ble stoppet av Harrison.

Like etter var Martin Sherif enda nærmere da han lurte unna Nolan og sendte ballen mot lengste hjørne hvor Harrison bare kunne se at ballen gikk i stolpen og spratt unna.

HANG IKKE MED FRA START: Travis Binnion er nok lite fornøyd med hvordan United fremsto like etter pause hvor Everton ble sluppet tilbake i kampen.

Utrolig trippelsjanse

United spilte seg inn i kampen igjen etter den svake starten på andre omgang og etter flere stopp i spillet midt i omgangen kom United til en utrolig trippelsjanse som på et eller annet vis ikke endte i scoring.

Ethan Wheatley ble spilt fint gjennom av Jayce Fitzgerald og kom alene med keeper. Avslutningen ble i svakeste laget og Evertons sisteskanse fikk ut en fot og reddet. Ballen havnet så rett i beina på Finlay McAllister som fyrte på direkten, men keeper var lynraskt oppe og fikk en hånd på ballen slik at den gikk i tverrliggeren og ramlet ned til Wheatley som denne gang avsluttet rett i en Everton-forsvarer før Everton omsider fikk ballen unna.

Mot slutten av kampen fortsatte United å trykke på for flere mål og Wheatley fikk en ny stor sjanse etter at innbytter Musa kranglet til seg ball og fikk slått inn, men headingen gikk like over. Like etter kom Ethan Williams til enda en United-sjanse, men en svak avslutning, via en Everton-spiller gjorde at det endte med en corner.

williams051122jj
NÆRE SCORING: Ethan Williams var livlig for United og burde nok ha scoret et mål mot Everton.

Nedtur på overtid

United så ut til å klare å ri av stormen og ta med seg alle tre poengene. Kommentatorene på MUTV mente at kampen burde vært blåst av etter tre overtidsminutter, men i stedet lot dommeren minuttene gå.

Seks minutter på overtid satt også utlikningen etter at United ikke klarte å få ballen unna farlig sone og Corby Ebere banket til fra 20 meter og ballen gikk knallhardt i nettet bak Harrison som ikke rakk frem.

Dermed endte det med en ny poengdeling mellom lagene.

Everton 2-2 Manchester United

Finch Farm Training Complex, Liverpool

U18 Premier League

::: Jayce Fitzgerald (27), Shea Lacey (79)

MÅL: 0-1 Ethan Wheatley (7), 0-2 Jaydan Kamason (41), 1-2 Corby Ebere (48), 2-2 Corby Ebere (90+6)

United: Elyh Harrison – Jaydan Kamason, James Nolan (k), Reece Munro, Habeeb Ogunneye – Jayce Fitzgerald, Finlay McAllister (Victor Musa 76) – Ethan Williams, Ashton Missin (Shea Lacey 46), Adam Berry (James Scanlon 66) – Ethan Wheatley (Sam Murray 90+2)

Ubenyttet reserve: Thomas Myles

SLUTT

90+6 min: MÅL. Corby Ebere scorer helt på tampen etter at United ikke klarer å få ballen bort fra farlig sone. Dermed ender dette etter alle solemerker med poengdeling.

90+2 min: Sam Murray kommer inn for Ethan Wheatley helt på tampen og får noen få minutter i beina under 24 timer etter han var i aksjon for U21-laget.

87 min: Ethan Wheatley har fortsatt krefter igjen og får ball på 35 meter, vender opp og setter fart fremover. Ingen klarer å komme opp i spissen som får gå langt inn i feltet før keeper kommer ut og utnytter en ørlite for hard berøring av United-spissen og snapper ballen.

85 min: Shea Lacey får ball ute til høyre og drar seg innover i banen og inn i feltet. Forsøker en avslutning, men det blir for veikt og Everton får kontroll.

83 min: Ethan Williams blir spilt fri og avslutter, men sleiver med avslutningen som tar innom en Everton-spiller og går til corner.

79 min: GULT KORT. Shea Lacey sparker bort ballen i sinne etter at han ikke fikk corner etter et nydelig raid ute til høyre. Unødvendig

78 min: Musa kjemper til seg ballen og får på et vis slått inn fra en presset situasjon. Ethan Wheatley lurer inne foran mål, men kommer ikke godt nok over ballen til å klare å heade den på mål og Uniteds første målscorer header over.

76 min: BYTTE. Finlay McAllister går av og setter inn Victor Musa. Et offensivt bytte av Travis Binnion.

75 min: Ny gigantisk sjanse for United. Williams svinger en corner inn på bakre. Der er både Ogunneye og Munro helt fri, men hindrer hverandre fra å sette ballen mot mål og ballen sniker seg like utenfor.

71 min: Trippelsjanse for United! Ethan Wheatley spilles gjennom og alene med keeper og forsøker å trille ballen ned i hjørnet. Keeper får ut en fot og ballen spretter ut perfekt til Jayce Fitzgerald som avslutter på direkten. På ny får Everton-keeperen en kroppsdel på ballen og slår den opp i tverrliggeren før Ethan Wheatley får en ny sjanse og fyrer, men rett i en Everton-forsvarer. Utrolig at United ikke legger på til 3-1.

69 min: Mange stopp i spillet i denne andre omgangen. Flere spillere hos begge lag sliter med kramper og vondter. Tydelig at dette er en av sesongens siste kamper for slitne føtter og hoder.

66 min: BYTTE. James Scanlon kommer inn for Adam Berry

60 min: United med et angrep. Lacey og Berry kombinerer fint på 20 meters hold før sistnevnte finner muligheten til å skyte. Ballen spretter opp akkurat i det han skal avslutte og skuddet går langt over mål.

54 min: Nå er United heldige. Sherif på farten, vender opp og kommer seg unna Nolan og fyrer fra 16 meter. Ballen ser ut til å snike seg bort i lengste hjørne og Harrison blir stående å se at ballen går i stolpen og spretter unna.

50 min: Lacey har kommet inn fra benken i pausen og får sin første involvering. Drar seg inn i banen og fyrer fra 25 meter mot lengste hjørne. Ballen stryker stolpen og går utenfor.

49 min: Everton nære 2-2! United henger ikke med i starten av andre omgang og Ebere kommer til en ny stor sjanse alene med Harrison, men keeperen gjør seg stor og målscoreren setter avslutningen rett på keeperen

48 min: MÅL! Ebere. United roter i bakre rekker og får ikke ballen unna. Beaumont-Clarke slår inn og Harrison kommer ut, men bommer. Hindres av sine egne stoppere. Ballen lander i beina på Corny Ebere som har få problemer med å trille inn 1-2 fra kloss hold.

47 min: Everton rett i angrep. Nolan parkeres av Ebbere som slår inn mot Beaumont-Clarke som først lurer Ogunneye før han forsøker et skudd, men dagens venstreback kommer mellom og blokkerer.

46 min: BYTTE. Ashton Missin tas av og erstattes av Shea Lacey.

46 min: Andre omgang er i gang!

PAUSE

41 min: MÅL! United dobler! Jaydan Kamason. Ethan Williams spilles gjennom og legger ballen opp på bakre. Der kommer Jaydan Kamason i full spurt og setter foten til på hel volley og får drømmetreff. Skuddet er hardt og selv om Evertons keeper rekker å få en hånd på den er det ikke sjans til å holde den ute. For et mål av United!

40 min: Ethan Williams gjør alt på egenhånd. Dribler seg forbi tre av hjemmelagets spillere med fantastisk ballbehandling. Kommer til avslutning fra 8 meter, men hindres av en strålende redning av Evertons keeper.

39 min: James Nolan med nytt raid fra stopperposisjon. Drar med seg ball inn i feltet, men kommer ut av balanse i det han skal spille til Wheatley som er bedre plassert og kapteinen faller inn i en av Evertons stoppere og får frispark mot seg.

36 min: Everton inne i en periode hvor de kommer til mange sjanser. Det glipper i markering mellom Ogunneye og Munro og Apter kommer fra dypet uten å bli fulgt. Everton-kapteinen fyrer løs mot lengste hjørne, men enda en gang gjør Harrison en strålende redning og får en finger på ballen før den går ut til corner.

34 min: Harrison hindrer utlikning! Beaumont-Clarke dribler seg forbi Munro og Nolan og inn i feltet. Kommer mot Harrison som kommer ut og gjør seg stor og gjør en ny strålende redning og setter en fot ut på avslutningen.

32 min: Ethan Wheatley blir liggende etter å ha landet forkjært etter en hodeduell. Har fått seg en smell i ryggen og får behandling.

28 min: Harrison må i aksjon. Everton kontrer og Ebere får muligheten fra 12 meter ute til venstre. Vender bort Kamason og fyrer mot lengste, men Harrison er på pletten og parerer flott med føttene. Strålende keeperspill

27 min: GULT KORT: Fitzgerald får en dårlig berøring og kaster seg inn etter ballen med stor kraft. Treffer leggene på Apter og dommer er raskt oppe med det gule kortet.

25 min: James Nolan tar en tur fremover fra stopperposisjon. Berry kikker opp og ser løpet og spiller en utsøkt utsidepasning over Evertons forsvar og til Nolan som drar med seg ballen ut til venstre. Dagens kaptein slår inn, men rett i blokka. Likevel et strålende initiativ.

20 min: Skudd fra Evertons Apter etter et stygt brudd fra United. Skuddet fra 20 meter går godt til side for mål og setter ikke Harrison på noe som helst prøve.

17 min: Everton kommer til sin første sjanse. Martin Sherif, som scoret mot United på tirsdag brøyter unna Munro og spiller til Joshua van Schoor som sender ballen til himmels helt upresset fra 10 meter.

14 min: Berry setter fart på ute til høyre. Blir felt nede ved cornerflagget og United får frispark.

13 min: Liten stans i spillet. En Everton-spiller sitte nede med skade og må byttes ut.

11 min: Ny United-corner. Slås kort til Williams som vender opp og slår inn. Finner Munro som vinner sin duellen inne i feltet, men header like til side for mål

10 min: United fortsetter å angripe. Adam Berry tester skuddfoten fra 20 meter. Skuddet er hardt, men vil ikke slutte å stige og ballen går en god meter over mål.

7 min: MÅL! Ethan Wheatley stanger United i ledelsen! U18-laget ruller opp ute til venstre og Berry rykker seg løs fra sin oppasser før han svinger ballen inn. Ethan Wheatley stiger til værs og knuser Evertons keeper i lufta og stanger ballen kontant i mål!

6 min: Fitzgerald spiller gjennom Wheatley, men spissen når akkurat ikke frem på den strålende gjennombruddspasningen og Everton får klarert til corner.

5 min: Kamason viser frem lekre finter og runder Evertons venstreback. Bruker litt lang tid før han får slått inn og United får corner.

4 min: United med mye ball de første minuttene. Everton må jage og bruke krefter innledningsvis.

2 min: Interessant kameravinkel for å vise kamp fra Finch Farm. TV-kameraet ligger helt nede ved banen.

1 min: Kampen er i gang!