agnelli

Presser på for ny Superliga: – De lyver mer enn Putin

Publisert Sist oppdatert

Det er bare noen få måneder siden fotballverdenen reagerte knallhardt da United og noen utvalgte toppklubber bestemte seg for at de ville kuppe toppfotballen ved å lage en egen Superliga.

Bare et par dager etter kollapset imidlertid forsøket, etter at de engelske klubbene, deriblant United, innså hvor feil de hadde tatt, etter et massivt supporter-press.

Det var supportermakt på sitt beste.

Nå er ideen imidlertid tilbake på bordet.

Det sa La Liga-topp Javier Tebas torsdag.

Tebas sa at Real Madrid, Barcelona og Juventus er i førersetet, at de møttes forrige uke for å få liv i planene og at de nye planene innebærer en Superliga med opprykk og nedrykk, og et krav om at den nasjonale ligafotballen i helgene ikke skulle rammes.

Alt dette for å få med de største engelske klubbene.

Så ble det tidlig også rapportert på sosiale medier at United og engelske klubber var positive til dette, men dette er senere blitt avvist.

Tebas sa i et rom med blant annet Juventus-topp Andrea Agnelli blant annet dette om Juventus, Barcelona og Real Madrid.

– De lyver mer enn Putin! Tre klubber møttes i hans (les: Agnellis) hus. Nå sier de plutselig at opprykk og nedrykk er greit. Real Madrid sier at de ikke vil ha den første plassen i ligaen. Det er løgner.

– Det de vil er imidlertid å lage en europeisk fotball med to kategorier, der de nasjonale ligaene bare er det nest viktigste.

– Ja, nå vil de la to eller tre klubber rykke ned, men det vil alltid være de samme lagene, som Juventus, Barcelona og Real Madrid, der.

KLAR TALE: La Liga-topp Javier Tebas om de nye Superliga-planene.

– Hver eneste gang jeg leser om dette så blir jeg irritert. De insisterer på at dette ikke vil påvirke de nasjonale ligaene. De må tro at vi er idioter, dumme. Vi ser jo alle at de vil skade de nasjonale ligaene.

– Jeg tar dette som er fornærmelse. En ydmykelse. De vil forsøke å skade fotballen.

– Perez (Real Madrid-presidenten) har jo allerede sagt at han ønsket å lede dette. At andre ikke skulle bekymre seg, men de vil kun gi smuler til resten. Det er jo det som er Superligaen i et nøtteskall – en liten gruppe med klubber med ressurser og rikdom som vil dominere resten av fotballverdenen.

– Dette har de snakket om i åresvis, og det er det vi må unngå, sa Tebas – som ble spurt om Superligaen – og fortsatt ikke hadde snakket ferdig ti minutter senere.

Torsdag ble et dokument om denne nye Superligaen delt i sosiale medier, og der handlet det fortsatt om at alt som skjedde i april sist var «misforstått» den gangen, og at det fortsatt var det.

Målet er visstnok i stedet å forbedre Champions League.

De som ønsker seg en Superliga mener også at det ikke medfører riktighet at de ikke bryr seg om supporterne, siden denne ligaen tross alt, ifølge dem, kun vil sikre enda flere storkamper i internasjonal fotball.

Juventus-topp Agnelli, som altså skal være i front for dette, var visstnok ikke ventet å snakke offentlig om alt dette torsdag.

Hvis man bruker noen sekunder på å tenke tilbake på supporterprotestene ved forrige korsvei så er det vanskelig å se for seg hvordan de skal klare å overbevise den vanlige supporter om at dette rett.

Det er også vanskelig å se for se at United i det hele tatt skulle tørre å vurdere dette på ny, etter alt kaoset, blant annet Ed Woodwards avgang, som fulgte for et lite år siden.

Under kan du selv lese dokumentet fra Superliga-bakmennene som er delt i sosiale medier torsdag.

Skjermbilde 2022-03-03 kl. 15.22.46
Skjermbilde 2022-03-03 kl. 15.27.40
Powered by Labrador CMS