magpogb

Våre vurderinger om laget mot Roma

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær har ledet United til fem semifinaler som United-manager, men foreløpig ingen finale.

Endrer det seg i løpet av den neste drøye uka?

Italienske Roma venter de to neste torsdagene på hver sin side av en ligakamp mot Liverpool.

United.no forventer et bortimot toppet United-lag blant utespillerne i Roma-kampene – også i returkampen hvis det må til, og at det heller vurderes om det må gjøres enkelte endringer til Liverpool-kampen.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United:

Anthony Martial og Phil Jones mangler fortsatt, men ellers har Solskjær et fulltallig tropp å velge fra.

Den store usikkerheten er bruken av Paul Pogba, og dermed også sammensettingen av den sentrale midtbanen.


David de Gea – Vi hadde en liten tanke om at det ville vært bedre å bruke Dean Henderson, siden han er mer aktiv i feltet og United skal opp mot Edin Dzeko, men etter spanjolens to gode kamper mot Granada er det egentlig umulig ikke å tro at han fortsetter som cupkeeper også her. Alt annet vil være ekstremt brutalt.

 

GOD MOT GRANADA: David de Gea er ventet tilbake mellom stengene torsdag kveld.
GOD MOT GRANADA: David de Gea er ventet tilbake mellom stengene torsdag kveld.

Aaron Wan-Bissaka – Etter en hel uke med fri var han banens beste mot Leeds, og etter nye fire dagers pause mellom Leeds- og Roma-kampene så er det ikke er spørsmål om han starter. Spørsmålet er hvor god han kan være torsdag.

Victor Lindelöf – United slipper nesten ikke inn mål mer når Solskjær sender utpå toppet lag med Lindelöf i backrekka. Eric Bailly er omsider klar, men vi blir meget overrasket om han kommer inn her når Lindelöf og Maguire fungerer så godt og det står om en ekstremt viktig finale og muligens dermed også Solskjærs første trofé som manager.

Harry Maguire – Kapteinen spiller selvsagt. Ingen grunn til å bruke flere ord på det, annet enn at det forventes tøffe tak i luftrommet mot Dzeko.

Luke Shaw – Tok ut seg selv på onsdagens pressekonferanse, og er nok ekstremt interessert i å levere i denne semifinalen. Gikk jo glipp av semifinalene mot Celta Vigo i 2017 og mot Sevilla i august i fjor, og har nok ekstremt lyst på å få en Europa League-tittel i beltet.

Paul Pogba – I denne kampen tror vi han spiller sentral midtbane. Kom kun innpå fra benken mot Leeds, men vi tror United forventer en sterk dominanse, ønsker alle de offensive spillerne i sine offensive roller og kommer til å gå for franskmannen som en kreativ kraft sentralt på midten – selv om han nå er midt inne i fasten sin (ramadan).

Fred – Hvis Pogba er inne så må Fred eller McTominay ut i vårt system. Det ble McTominay som tapte hos oss. Italienerne har en del kjappe og tekniske spillere sentralt på midten og i mellomrommet, og vi tenker da at Uniteds brasilianer foretrekkes som Pogbas partner for å bryte opp det, og ikke minst holde igjen bakover hvis Pogba går ut av posisjon.

fregra
HVEM VELGES PÅ MIDTBANEN? United.no tror Solskjær går for brasilianske Fred.

Mason Greenwood – Målløs mot Leeds, men fem mål på seks kamper før det igjen. Ønskes for sin hurtighet, sine avslutninger og ganske gode form som en stor trussel fra høyrekanten.

Bruno Fernandes – Er det ikke på tide med et mål igjen, Bruno? Det eneste vi vet er at han kommer til å løpe til dommeren blåser av – trolig lengst av alle United-spillere utpå der.

Marcus Rashford – Shaw og Rashford. Kanskje er det verdens beste venstreside, og vi tror Solskjær vil bruke det for alt det er verdt mot en motstander som ikke helt vet hva det innebærer – selv om de har sett det på video.

Edinson Cavani – Vi tror som nevnt at United forventer at de skal dominere, og da vil en spydspiss være viktig, en som lukter mål, truer bakrom og beveger seg smart slik at det også kan åpne rom for andre. Cavani er den mannen, og er altså helt uthvilt etter å ha startet på benken mot Leeds.


Alternativene:

Scott McTominay – Her kan vi bomme. Kanskje ønskes McTominay og Fred sammen igjen fordi de gir den viktige balansen som hindrer overganger imot? Kanskje foretrekkes skotten i stedet for Fred også, fordi han er en annen type spiller som United mener passer best her. Det er vanskelig å spå, men én av de 11 vi har valgt + McTominay kommer til å bli skuffet.

scott24
HEY, DU!: Sier du liksom at jeg ikke skal starte?

Dean Henderson – Ser ut til å være like mye førstekeeper som De Gea nå er blitt cupkeeper, men om United mener at Roma vil kjøre på med masse innlegg inn i boks og baller i bakrom så har Henderson noen kvaliteter som De Gea normalt ikke viser i like stor grad.

Roma

Spilte seg frem til semifinalen ved å noe heldig slå ut Ajax. Ajax hadde ballen cirka 70 prosent av tiden i begge kamper, og hadde 25-14 i avslutninger mot mål. De bommet også på et straffespark, men det var italienerne som gikk videre.

Roma slo ut ukrainske Shakhtar Donetsk i runden før.

I ligaen ligger de på 7. plass, langt bak sjanse for Champions League-spill, slik at Europa League er deres sjanse for det neste sesong.

small434
STUPHEADING: Chris Smalling i aksjon for Roma tidligere i sesongen.

Det er også verdt å merke seg at Roma ikke har vunnet noen av tolv kampene mot topp seks-lagene i Serie A denne sesongen.

De mangler forsvarer Gianluca Mancini mot United, men tidligere United-spiller Chris Smalling er klar igjen.

Mulig lag: Pau López; Smalling, Cristante, Ibañez; Karsdorp, Villar, Veretout, Spinazzola; Pellegrini, Mkhitaryan; Džeko

Powered by Labrador CMS