– Du var ikke en del av Uniteds planer. Gir det deg ekstra motivasjon?

Det vanket ingen premie for å gjette hvilken Roma-spiller som stilte på pressekonferansen dagen før kampen mot United. Selvsagt var det Chris Smalling – som nå har to år bak seg i Roma. Først ett på utlån. Så denne sesongen som permanent Roma-spiller.

Avskjeden i Italia var imidlertid av det spesielle slaget for Smalling og de andre.

Supporterne samlet seg nemlig for å vise en enorm støtte til laget før kampene mot United.

– Det er ganske få klubber som har en fanbase som er kapable til å få til det der, så vi er veldig klar over viktigheten av å få med oss et positivt resultat tilbake til Roma slik at det er noe å spille for også da, sa Smalling på pressekonferansen.

De engelske journalistene ville imidlertid også høre litt om United og Ole Gunnar Solskjær.

– United har vært veldig gode denne sesongen, og jeg var selv skadet da Solskjær kom inn. Han satte meg imidlertid inn på laget da jeg ble skadefri og vi hadde et godt forhold.

– Så ble det noen ærlige samtaler i sommer (før overgangen hit).

– Er det at du ikke ble satset på i United ekstra motivasjon for deg før denne kampen?

– Ja, hundre prosent. Dette er en spesiell kamp. Jeg tror egentlig ikke det kunne vært en større kamp for meg å være en del av, og jeg er glad for at jeg nå er skadefri.

– Det er jo ganske uvanlig at man spiller en kamp der man kjenner alle motspillerne, sier Smalling – som har et håp om å komme på banen torsdag.

– Jeg har mistet mange kamper denne sesongen, men var tilbake sist og er klar for 90 minutter hvis treneren ønsker det. Jeg ser veldig frem til denne kampen, sier han.

Roma mangler forsvarsspiller Gianluca Mancini.

– Vi vet at det blir en tøff kamp. United er trolig favorittene til å vinne hele turneringen, men jeg har snakket med Chris og Micki (Henrikh Mkhitaryan) og vi har forberedt oss for en kamp mot et United med en masse glimrende spillere, sier trener Paulo Fonseca.