Hangler videre

Britiske aviser og nettsteder er samstemte i sin karakteristikk av Uniteds innsats – eller mangel på sådanne – i møtet med Ajax.

Publisert Sist oppdatert

The Times

– På tross av sesongens fjerde nederlag på hjemmebane, halter United videre til 1/8-finalen, skriver avisen, og påpeker det faktum at Ajax mer eller mindre dominerte to tredjedeler av kampen.

– Nani og Young bidro i svært liten grad defensivt; Cleverley og Park var under konstant press, og det samme gjaldt for et forsvar som slo sprekker med stadig større regularitet.

Kan takke De Gea

Avisen hyller derimot keeper David de Gea, som blant annet gjorde en instinktiv feberredning på Siem de Jongs knallharde heading fra Christian Eriksens hjørnespark.

Det kan godt tenkes at Athletic Bilbao (motstander i 1/8-finalen) nå lukter blod, avslutter The Times.

The Independent

– Dette ledet tankene tilbake til de begredelige forestillingene mot Benfica og Basel, de to klubbene som sørget for å sende United ut av Champions League. «Torsdagskvelder er vanligvis kinokvelder,» skrev Sir Alex på forhånd, og avslørte hvordan Europa League har endret hans og konen, Lady Cathys, rutiner. Dette alternative showet var derimot ingen god erstatning. Det egnet seg best til å følge fra en posisjon bak sofaen.

The Telegraph

– En annen turnering, men den samme, gamle historien.

Slik oppsummerer Mark Ogden den tafatte forestillingen mot Ajax.

– Etter å ha cruiset med 3-0 sammenlagt etter seks minutter, ble United hengende i et tynt snøre i sluttminuttene da Ajax kun trengte ytterligere ett mål for å avansere til neste runde.

– Utsiktene til finalespill mot Manchester City, synes nå å avhenge av at Sir Alex Fergusons mannskap gjenvinner minnet om hvordan man vinner fotballkamper i Europa.

Manchester Evening News

– Om United virkelig ønsker å dempe smerten fra sårene etter Champions League-exiten og bevare håpet om en finale i Bucuresti, må laget sørge for å gjøre Old Trafford til det fortet det var tidligere.

– Da Ajax utliknet etter 37 minutter, kom det slett ikke som noen overraskelse. Og selv om United prøvde å svare med forsøk fra Hernandez og Cleverley, maktet de ikke å sette keeper Vermeer på noen alvorlige prøver, skriver Stuart Mathieson, før han trekker frem David de Geas redning fra De Jongs heading:

– Hadde den gått inn, ville man trolig bitt av seg neglene. For, selv ikke på 3-1 sammenlagt er det mulig å ta noe for gitt når det gjelder United, slår Mathieson fast.

Powered by Labrador CMS