Fred skapte fordragelighet

Brasilianeren må likevel se banens yngstemann stjele overskriftene etter den knepne 1-0-seieren over Astana.

Publisert Sist oppdatert

Old Trafford har vært åsted for mange magiske europacup-kvelder. Torsdagens forestilling var definitivt ikke en av dem.

Men United slet seg til en verdifull 1-0-seier takket være en utsøkt scoring av Mason Greenwood.

Kampen ble også en liten revansj for brasilianske Fred som ga svar på tiltale til kritikerne med en solid kamp.

Her er vår vurdering av United-spillerne etter 1-0-seieren.

Sergio Romero – 6
På pletten med en stupheading utenfor egen 16-meter før fem minutter var spilt. Ellers var argentineren stort sett arbeidsledig med unntak av noen skumle tilbakespill fra eget forsvar og et og annet fremspill som kom uten adresse.

NY NULL: United slipper sjelden inn mål med Sergio Romero mellom stengene.

Diogo Dalot – 7
Flink til å komme frem på kanten, men innleggene fant sjelden medspillerne uten at portugiseren kan lastes for den manglende bevegeligheten foran mål. Flink til å spille seg fri før pause, men forsvant litt etter hvilen. Burde punktert kampen med ti minutter igjen da han satte en retur over fra spiss vinkel. Nøyaktig ett år etter at han fikk sin United-debut borte mot Young Boys viste Dalot likevel oppløftende takter.

Phil Jones – 5,5
Holdt på å kløne det skikkelig til i duell med Murtazayev, men Astana-spissen var såpass treg at han ble løpt opp av Jones. En ny feilvurdering ti minutter før pause kunne skapt en ny farlighet. Ikke patent før hvilen, men tok tak i kampen og var langt mer fremtredende etter pause.

Axel Tuanzebe – 6
Høye skuldre innledningsvis med flere enkle pasningsfeil. Spilte på seg selvtillit og fikk en relativt enkel jobb da han kunne bruke fysikken mot heller tamme Astana-spisser. Solid i luften.

SOLID: Fysikken til Axel Tuanzebe er det ikke altfor mange som matcher.

Marcos Rojo – 6
Pluss for to strålende innlegg til Rashford og viste duellstyrke. En og annen slurv, men samlet sett overraskende positiv i comebacket. Byttet ut til stående applaus for Ashley Young knappe kvarteret før slutt.

Fred – 7,5
Strålende suser som traff tverliggeren tidlig i kampen. Livlig og veldig mye involvert i det United foretok seg. Farlig frispark etter en knap time og slapp den målgivende pasningen til Mason Greenwood i akkurat rett øyeblikk. Spilte seg neppe inn på laget mot West Ham, men er nærmere enn på en god stund. Banens beste.

Nemanja Matic – 6
Hovmesteren på midten som litt for ofte valgte de enkle løsningene og slet med å skape noe rytme i Uniteds angrepsspill. Likevel kom rutinen til serberen godt med.

Mason Greenwood – 7
Nydelig kombinasjon med Dalot og Rashford ga Greenwood en gylden skuddmulighet etter kvarteret. Ellers var det heller stille fra stortalentet før pause. Flyttet frem som spydspiss etter hvilen. Var lenge usynlig før han vartet opp med kampens prestasjon da han sendte United i føringen og ble tidenes yngste målscorer for United i europacup-sammenheng. Viste kynismen foran mål som Marcus Rashford slet med i denne kampen.

MASON GREENWOOD: Slik smiler en matchvinner.

Angel Gomes – 6
Leken med ballen i beina uten å få utrettet all verden. Det var lite rom for Gomes til å slå seg løs i, men unggutten ble også litt for lite bevegelig i store perioder.

Tahith Chong – 5
Viste bare delvis sitt tekniske repertoar, men ble heller ikke spilt god av de rundt ham. Nær ved å sette Rojos innlegg i nettmaskene helt i starten av 2. omgang. Var veldig svak etter pause og et naturlig bytte.

Marcus Rashford – 5
Skulle være målgarantisten i det unge United-angrepet, men misset på den ene vanvittige muligheten etter den andre. Tok plass på venstrekanten etter pause da Greenwood spilte spiss. Livlig, men gikk seg ofte fast og må trekkes for de fete sjansene han ikke omsatte.

DET VILLE SEG IKKE: Det var egentlig utrolig at Marcus Rashford gikk målløs av banen mot Astana.

Juan Mata – 7
United ble straks farligere med spanjolen på banen. Pasningene var smartere og inviterte til bevegelser som Astana plutselig fikk trøbbel med.

Jesse Lingard – 6
Et innhopp på det jevne uten å utmerke seg. Burde satt en gigantisk sjanse i sluttminuttene.

Ashley Young spilte for kort tid til å få karakter.   

Sett din egen spillerbørs her

Om vinduet ikke vises eller for å være helt sikker kan du også sette børs via denne linken.

Powered by Labrador CMS