– Ajax var grei skuring, Rostov-kampen var den krevende

Det manglet ikke på dramatiske oppgjør da United gikk til topps i Europa League i 2017. Før fredagens trekning er det særlig en kamp Sergio Romero ser tilbake på som ekstra vanskelig.

Publisert Sist oppdatert

Sergio Romero spilte hele 12 av de 15 Europa League-kampene da United vant turneringen i 2017.

Fullstendig oversikt med seedingsnivå: Disse kan United møte

MESTERE: Manchester United feirer Europa League-gullet etter å ha slått Ajax 2-0 i finalen i 2017.

Kun Paul Pogba, som startet samtlige kamper i Europa League i 2016/17-sesongen, spilte flere kamper fra start enn den argentinske burvokteren.

– Ikke den standarden vi er vant til

Sammen med Pogba og ikke minst Henrikh Mkhitaryan, som ble Uniteds toppscorer i turneringen, utgjorde Romero det sentrale trekløveret da United gikk til topps i turneringen for første gang.

På de tolv kampene Romero voktet Uniteds mål slapp han kun inn fire mål og United tapte ikke en eneste av oppgjørene der argentineren spilte.

Men det ble en tøff vei til finalen for United som trengte ekstraomganger for å slå Anderlecht hjemme og kun et sleivspark i semifinalens sluttsekunder fra Celta Vigos John Guidetti reddet finaleplassen for United.

DÅRLIG UNDERLAG: Marouane Fellaini og United måtte slite både mot en tøff motstander og elendige baneforhold mot Rostov i 2017.

For Romero var det imidlertid en annen kamp som bød på de største utfordringene.

– Alle kampene var viktige, men jeg husker den vi spilte mot Rostov borte som ekstra krevende fordi baneforholdene var dårlige og langt unna den standarden du forventer i denne turneringen, sier Romero til Manutd.com.

– Holdt oss til planen

Etter å ha snublet borte mot både Feyenoord og Fenerbahce i gruppespillet, gikk United ubeseiret gjennom utslagsrundene.

I finalen mot et ungt og uerfarent Ajax-mannskap holdt Romero nullen da United vant 2-0 og gikk til topps i turneringen for første gang.

NØKKELROLLE: Sergio Romero var viktig i Europa League for United i 2016/17-sesongen. Her feirer etter oppgjøret mot Celta Vigo i semifinalen.

– Det kommer til å bli en stor utfordring å vinne turneringen på ny, men klubben trenger å gjøre det bra uansett hvor vi spiller. Om du ser finalen mot Ajax, ser du at vi opptrådte rolige og behersket og fulgte planen som var lagt. Vi mistet aldri konsentrasjonen og lot oss aldri påvirke av entusiasmen fra supporterne, sier Romero.

Trekningen av Europa League-gruppene finner sted fredag klokken 13.00 og dekkes naturligvis live her på united.no. 

Powered by Labrador CMS