betfe

Dette må du vite om Real Betis

Publisert Sist oppdatert

Torsdag feiret alle i United da Erik ten Hags menn fortjent slo ut Barcelona av Europa League.

Fredag kom belønningen for det – en 8. delsfinale mot Real Betis – et lag United møtte i treningskamp så sent som i desember, i VM-pausen.

United spiller hjemme torsdag 9. mars, og borte torsdagen deretter.

MER: Se hele trekningen her!

Real Betis ligger på 5. plass i La Liga – 22 poeng bak Barcelona, som United altså slo ut torsdag. De tapte nylig også 1-2 hjemme mot katalanerne, men holdt dem til 2-2 og straffesparkkonkurranse så sent som i januar i Supercupen. Det sier sitt om nivået.

De vant også 1-0 hjemme mot United i VM-pausen, men den gangen møtte de nesten et rent reservelag fra United.

Fra den kampen i desember er det nok i beste fall (for Betis) to-tre spillere som starter når lagene møtes i mars.

Slik var Uniteds lagoppstilling mot Betis i desember:

Skjermbilde 2023-02-24 kl. 12.23.02

Betis trenes av tidligere Manchester City-manager Manuel Pellegrini, som har ledet laget med en stø hånd de siste tre sesongene.

Det ble 6. plass i hans første sesong, 5. plass i hans andre sesong og nå ligger de altså på 5. plass igjen.

Betis-resultatene etter fotball-VM:

Skjermbilde 2023-02-24 kl. 12.51.01

De røk ut av 8. delsfinalen av Europa League forrige sesong, mot Eintracht Frankfurt, men vant gruppespillet denne sesongen, blant annet foran José Mourinhos Roma. Det ble 16 av 18 mulige poeng, etter to seirer mot både HJK Helsinki og Ludogorets, og seier borte og uavgjort hjemme mot nevnte Roma.

Betis har flere spillere som burde være kjent også for United-supporterne.

41 år gamle Joaquin er en levende legende, både i spansk og internasjonal fotball.

joaq

Keeper Claudio Bravo har fortid fra Manchester City, Ayoze Perez hadde flere sesonger i Leicester, Sergio Canales har et tosifret antall landskamper for Spania og midtbaneankeret William Carvalho har hele 80 landskamper for Portugal.

Lengst framme i banen har de også uforutsigbare Nabil Fekir, med en fortid fra Lyon. Borja Iglesias er lagets toppscorer, etter 9 mål på totalt 20 ligakamper så langt.

United har, sammen med en rekke andre klubber, også i ryktespaltene blitt koblet til en Betis-spiller. Den brasilianske kantspilleren Luiz Henrique har fem mål og fem målgivende i alle turneringer, og sies å være verdt 44 millioner pund og vurdert av blant annet United og Arsenal.

luish

United-kampene kommer forresten for Betis like etter en tøff kamp mot Real Madrid, og med et Villarreal-oppgjør klemt inn mellom de to Europa League-kampene.

Her kan du se hvordan Uniteds terminliste ser ut med Betis-kampene på plass.

MEDLEMSTILBUD:
ANGÅENDE BILLETTER: Vi åpner for salg så fort som mulig etter at UEFA har bekreftet når hjemmekampen spilles, normalt senest klokka 14. Det skjer her.
MEN: Som til alle cupkamper denne sesongen har vi kun 34 billetter tilgjengelige, og med kamp allerede påfølgende helg mot Southampton regner vi med disse går fort. Dersom etterspørselen er stor vil vi prøve å få tilgang på flere billetter uten at vi per nå vet om mulighetene for det.

Powered by Labrador CMS