Siste hinder før finalen

PREVIEW: Kan United ta første stikk når de gjester Celta Vigo torsdag kveld?

Publisert Sist oppdatert

En topp-fire-plassering i Premier League ser vanskeligere og vanskeligere ut for José Mourinhos menn. Dermed kan Europa League-troféet bli Uniteds éneste billett til neste års Champions League.

For å klare de er de imidlertid nødt til å slå spanske Celta Vigo over to kamper for å komme til finalen som spilles i Stockholm 24. mai.

Torsdag venter første test for United.

Celta Vigo

Celta Vigo tar imot United med tilnærmet full bemanning torsdag kveld. Mens tidligere United-spiss Giuseppe Rossi er alvorlig skadet og trolig ute til langt utpå høsten, må de også klare seg uten reserve-venstreback Carles Planas og andrekeeper Rubén Blanco.

– United er respekterte mer enn de er fryktet.

Celta Vigo-sjef, Eduardo Berizzo

I tillegg hvilte manager Eduardo Berizzo hele åtte spillere da Celta tapte 0-3 for Club Athletic på hjemmebane sent søndag kveld.

Da de møtte Sevilla borte for en uke siden tapte de 1-2 til tross for at de toppet laget med blant andre Iago Aspas, Pione Sisto, Hernandez, Radoja, John Guidetti og forsvarerne Mallo, Cabral og Jonny.

Spanjolene har ingenting å spille for i ligaen, da de er langt fra både nedrykk og kvalifisering til å spille i Europa neste år.

John Guidetti i Celta Vigo.

United.nos Eivind Brennhovd Holth så Celtas kamp mot Sevilla forrige uke, og skrev følgende om torsdagens motstanader:

– Iago Aspas, lagets store spiller denne sesongen, hadde høyrekanten som utgangspunkt, men trakk ofte inn i banen som en tier. På motsatt kant utfordret Pione Sisto med fysikk og teknikk. På topp spilte den skandinaviske duoen John Guidetti og Daniel Wass.

–  Spilleren United først og fremst skal se opp for er imidlertid verken svensk eller dansk. Han er spansk og har en fortid i Liverpool. Iago Aspas scoret sitt 24. mål for sesongen da han utlignet til 1-1 med et kontrollert straffespark midt i mål mot Sevilla og er hjernen bak mye av det Celta Vigo skaper offensivt.

Celta Vigo-trener Eduardo Berizzo sier følgende før kampen:

– Vigo har alltid drømt om noe slikt. Dette er en stor kamp for hele byen. United er respektert mer enn de er fryktet. Vi ønsker, eller håper, å vinne ved overbevisning, identitet og hjerte.

– Det blir en vanskelig kamp.

José Mourinho

Manchester United

Manchester United har slitt med en rekke skader de siste ukene. Mens Paul Pogba skadet seg i ligakampen mot Burnley, måtte Eric Bailly av mot Swansea etter en time spilt søndag forrige helg. Chris Smalling og Phil Jones har også vært skadet siden en landslagssamling i mars.

Nå er imidlertid alle de tilbake i troppen som reiste til Celta Vigo i anledning torsdagens semifinale i Europa League.

Luke Shaw, Zlatan Ibrahimovic, Marcos Rojo og Timothy Fosu-Mensah er imidlertid alle fortsatt skadet.

Rødtrøyene har ennå ikke tapt en ligakamp siden oktober i fjor, og har dermed rekordmange 25 ligakamper på rad uten tap. Det er flere enn noen gang. Poengtapet hjemme mot Swansea var imidlertid et stort skår i gleden, og svekker Uniteds topp-fire-sjanser betraktelig.

TILBAKE: Får vi se Paul Pogba mot Celta Vigo torsdag?

Dermed kan, som nevnt, Europa League være Uniteds eneste sjanse til å spille i Champions League neste år. Ansvarlig redaktør, Dag Langerød, mente etter 1-1-kampen mot Swansea at United må prioritere Europa League foran ligaen resten av sesongen.

– Jeg skjønte at vi stilte med flesteparten av de beste mot City og Swansea, da var det fortsatt et slags håp om å klare alt, både topp-4 og Europa League, men nå har situasjonen endret seg. Det betyr, med mindre vi dummer oss fullstendig ut i Spania torsdag, at jeg mener at Arsenal-kampen søndag må ofres.

José Mourinho sa følgende på onsdagens pressekonferanse:

– Omtrent alle lagene i utslagsrundene var av samme kvalitet, og Celta Vigo har klart å nå semifinalene. Det sier mye. Og med situasjonen deres i La Liga kan de spare spillere og bare tenke på Europa League. Derfor blir det en vanskelig kamp for oss.

Dommeren

Russiske Sergey Karasev dømmer torsdagens kamp. Han dømmer til daglig i russisk toppserie, og har dømt 20 kamper denne sesongen. Totalt har han utdelt 65 gule og fire røde kort.

Han har dømt VM-kvalifisering- og Europa League-kamper denne sesongen.

Russiske Sergey Karasey dømmer torsdagens kamp mot Celta Vigo.

Scoringsvarsel

Vi har det beste og billigste, og sender rett til din telefon hvis du ikke får sett kampen selv eller er villig til å støtte Supporterklubben med noen få kroner i hver kamp. Meld deg på her.

Powered by Labrador CMS