– Den verste motstanderen United kunne fått

Manchester United møter den spanske serielederen i 16-delsfinalen i Europa League. Ole Gunnar Solskjær kunne ikke vært mer uheldig mener ekspert på spansk fotball.

Publisert Sist oppdatert

Jonas Giæver følger Real Sociedad tett i podkasten «La Liga Loca» og konkluderte raskt da united.no tok kontakt etter Europa League-trekningen:

– Det er den verste motstanderen United kunne fått, sier Giæver, vel vitende om at Real Sociedad topper La Liga foran de tre gigantene i Spania.

– Når jeg ser Sociedad spille nå forventer jeg at de skal vinne eller i alle fall klare uavgjort. Det er en følelse jeg tidligere kun har hatt med Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid og tidvis Sevilla.

Real Sociedad innledet sesongen med å spille 0-0 mot Real Madrid i andre serierunde. Deretter vant de seks kamper på rad. De tre siste har imidlertid endt uavgjort mot Villarreal, Alaves og Eibar. De topper tabellen foran Atlético Madrid på målforskjell, men har riktignok spilt to kamper mer.

Forrige sesong endte de på 6. plass i La Liga under Imanol Alguacils ledelse.

SPANSK FOTBALLEKSPERT: Jonas Giæver følger Real Sociedad tett i La Liga. Foto: Privat

Silva, Oyarzabal og Januzaj

Mens Martin Ødegaard returnerte til Santiago Bernabeu for å prøve lykken, overrasket den spanske baskerklubben med å hente David Silva gratis fra Manchester City.

– Han har hevet laget noen hakk. Ellers har de en ung tropp og bygget videre på angrepsspillet de lyktes med i forrige sesong. De var litt tamme og slitne etter coronapausen, men har funnet seg selv igjen denne sesongen.

NY: David Silva signerte for Real Sociedad i sommer.

I tillegg til David Silva, trekker Giæver fram Mikel Oyarzabal og Mikel Merino.

– Oyarzabal er poengkonge, kaptein og den veldig mange håper skal bli den neste store Sociedad-giganten. Han kan forsvinne for store summer og har blitt koblet til Manchester City og Barcelona. Han er flasket opp i klubben og er lagets store stjerne.

– Mikel Merino lyktes ikke helt i Newcastle, men har vært en ekstrem tilvekst i Sociedad.

– I tillegg har de 18-årige Ander Barrenetxea. Det er kanskje litt tidlig for ham å spille i to så viktige kamper, men han er et stort talent.

NØKKELSPILLEREN: Mikel Oyarzabal er et kjent navn i Spania.

I Sociedad-stallen finner vi også tidligere United-spiller Adnan Januzaj og svenske Alexander Isak.

– Januzaj er nok blitt enda mer ekstrem i tingene han foretar seg, men han er veldig mye inn og ut av laget. Jeg sammenligner ham litt med Carlos Vela: nesten ustoppelig på sitt beste, men som om laget spiller med én mann mindre når han ikke har dagen. Men han har vokst masse siden tiden i United og funnet sin plass. 

KJENNING: Adnan Januzaj lyktes ikke i Manchester United, men har vært i Real Sociedad siden 2017.

Møttes i 2013

Da Manchester United og Real Sociedad møttes i 2013 hadde Januzaj etablert seg på laget til David Moyes, men det daværende stortalentet fikk bare én kamp i Champions League mot Shakhtar.

Manchester United vant hjemmekampen 1-0 etter et tidlig selvmål av Inigo Martinez, mens oppgjøret på Estadio Anoeta endte 0-0.

Som seedet lag spiller Manchester United i Sociedad først 18. februar. En uke senere, den 25. februar, møtes lagene på Old Trafford. Mellom de to 16-delsfinalene har United en hjemmekamp mot Newcastle i Premier League.

Finalen spilles i Gdansk 26. mai, samme dato som da Ole Gunnar Solskjær avgjorde Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

1-0: Manchester United jubler for tidlig scoring mot Real Sociedad i 2013.

Hele trekningen:

  • Wolfsberger AC – Tottenham Hotspur
  • Dynamo Kiev – Club Brugge
  • Real Sociedad – Manchester United
  • Benfica – Arsenal
  • Crvena zvezda (Røde Stjerne) – AC Milan
  • Royal Antwerp – Rangers
  • Slavia Praha – Leicester City
  • RB Salzburg – Villarreal
  • Braga – Roma
  • Krasnodar – GNK Dinamo
  • Young Boys – Bayer Leverkusen
  • Molde – Hoffenheim
  • Granada – Napoli
  • Maccabi Tel-Aviv – Shakhtar Donetsk
  • Lille – Ajax
  • Olympiakos – PSV Eindhoven

Powered by Labrador CMS