– Det er bare tre år siden de sist skapte en sjokkbølge

6-2-seieren på Old Trafford for en uke siden har gitt United et perfekt utgangspunkt før kveldens returkamp i Roma. Men Ole Gunnar Solskjær advarer mot at Roma har utrettet mirakler før.

Publisert Sist oppdatert

Kampen United-manageren sikter til er kvartfinalen i Champions League i 2018.

LES OGSÅ: Våre vurderinger om laget mot Roma

Roma tapte den første kvartfinalen 1-4 mot Barcelona på Camp Nou, og få hadde regnet med at returmøtet i den italienske hovedstaden ville by på store problemer for Lionel Messi & co.

Benevento Calcio v AS Roma - Serie A
MÅLFARLIG: Edin Dzeko scoret både mot Barcelona i 2018 og i den første kampen av årets semifinaler i Europa League. Roma-spissen og lagkameratene har imidlertid en vanskelig oppgave før returmøtet torsdag kveld. For å si det mildt…United leder 6-2 etter den første kampen.

Edin Dzeko og Daniele de Rossi skapte imidlertid spenning igjen med sine to scoringer før Kostas Manolas headet inn 3-0 like før slutt. 

Roma gikk dermed videre på bortemålsregelen.

– Roma er et av de lagene som har skapt sjokkbølger før. Det er ikke mer enn tre år siden comebacket mot Barcelona, så vi vet hva de er i stand til å utrette. Vårt fokus er imidlertid å vinne denne kampen. Vårt mål er å utvikle og forbedre oss som lag, og håndtere vanskelige utfordringer, sier Solskjær til Manutd.com.

– Spillerne har vært fantastiske

United har reist til Roma i visshet om at dette er den beste muligheten laget har hatt til å forsere semifinalehinderet under Solskjær for første gang.

Så langt har fire semifinaler endt med nederlag, eller nederlag sammenlagt (ligacupen sist sesong), og laget har vist en imponerende stabilitet i flere måneder.

Solskjær berømmer spillergruppen for måten den har håndtert utfordringene på denne sesongen. 

Cavs (2)
USTOPPELIG: Edinson Cavani spilte en strålende kamp mot Roma på Old Trafford da United vant 6-2 i den første semifinalen.

– Det har vært et veldig vanskelig år og et hardt år for alle. Jeg synes spillerne har vært fantastiske. Jobben de har lagt ned, holdningene, lagånden og humøret i gruppen har vært førsteklasses. Vi har hatt noen sesonger der vi har vært gjennom en gjenoppbygging, og forhåpentligvis kan vi nå ta det neste steget og nå en finale, sier Solskjær. 

– Fokuset vårt nå er denne kampen

Solskjær og hans mannskap fikk en uventet ekstra pause før Roma-kampen da søndagens oppgjør mot Liverpool ble utsatt som følge av demonstrasjonene på og rundt Old Trafford.

Utsettelsen kommer likevel en tanke ubeleilig for United som nå står foran den travleste sesonginnspurten siden 1991/92-sesongen med tre ligakamper på fem dager.

Manchester United v Liverpool - Premier League
DEMONSTRASJONER: Søndagens protester mot Uniteds amerikanske eiere førte til at kampen mellom United og Liverpool ble utsatt.

– Vi brukte flere dager på å forberede oss på Liverpool-kampen og vi var klare. Dessverre ble det ikke noe kamp, så vi må gjøre forberedelsene på ny senere. Spillerne var klare, men nå ligger fokuset vårt helt og fullt på denne kampen og vi har gitt oss selv et veldig bra utgangspunkt med resultatet fra den første kampen. Målet vårt er likevel å vinne også dette oppgjøret, sier Solskjær.

Powered by Labrador CMS