– Jeg holder kontakten med Erling

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær og United har skaffet seg et drømmeutgangspunkt før returoppgjøret mot Real Sociedad torsdag kveld.

På onsdagens pressekonferanse var det ikke noe særlig snakk om torsdagens kamp, men Solskjær fikk noen spørsmål om Erling Braut Haaland. Etter å ha vært trener for Haaland tidligere, følger selvfølgelig United-manageren med på hvordan det går med spissen:

– Når man har trent spillere opp gjennom årene, følger du med hvordan det går. Jeg holder kontakten med Erling. Det er flott å se hvordan spiller han har blitt. 

– Han er Dortmund-spiller nå, men vi får se hva som skjer senere.

Solskjær innrømmer at United prøvde å hente Haaland for ett år siden:

– Jeg kan ikke snakke for mye om Erling. Det er respektløst.

– Hvem var vel ikke interessert i ham for ett år siden? Alle spillerne som har kommet inn etter jeg kom til klubben har bidratt. Spillerne som kommer må komplimentere de som allerede er her. Jeg er fornøyd med overgangsmodellen vår. 

Det er fem år siden Marcus Rashford debuterte for United i Europa League mot Midtjylland. Solskjær skryter av hvordan angrepsspilleren har blitt som person og spiller:

– Han har hatt stor påvirkning både på og utenfor banen. Han vet hva som trengs for å være en Manchester United-spiller. Jeg husker han feiret med lagkameratene på tribunen (da han scoret i debuten).

ØYEBLIKKET: Marcus Rashford scoret i debuten.
ØYEBLIKKET: Marcus Rashford scoret i debuten.

På spørsmål om Rashford har gjort det enklere for ungguttene som kommer opp og frem, mener Solskjær at det handler om historien til klubben:

– Jeg tror ikke bare det er Marcus, men historien til klubben. Vi har vist mange ganger at vi kan utvikle egne spillere. Wayne Rooney og Cristiano Ronaldo ble også verdensstjerner. Vi har lyst til å følge i fotsporene til Sir Alex Ferguson og Sir Matt Busby.

Dean Henderson vokter buret torsdag kveld. United-manageren mener keeperen har vokst denne sesongen:

– Det er alle spilleres jobb å holde manageren glad. Det er et fint dilemma (velge mellom De Gea og Henderson). Dean har vokst gjennom sesongen. Real Sociedad-kampen var den mest solide kampens hans hittil.

Juan Mata sin kontrakt går ut til sommeren, men Solskjær nekter å røpe om spanjolen blir værende på Old Trafford:

– Jeg er ikke overrasket over at lag er interessert i ham. Han er en god spiller og en flott person. Vi har en bra dialog.

PÅ VEI BORT? Juan Mata.
PÅ VEI BORT? Juan Mata.

Solskjær føler seg privilegert som har fått jobbet med så mange talenter, og trekker frem Daniel James som et eksempel:

– Når du er i Manchester United jobber du med fantastiske talenter, og jeg jobbet med Haaland i Molde. Jobben vår er å gjøre dem til bedre spillere og personer. Jeg er privilegert og heldig som får jobbe med spillere som Daniel James her (sitter ved siden av på pressekonferansen). Det er en spiller som er sulten og lysten på å lære.

 

Powered by Labrador CMS