Mitt lag mot: Liverpool

Trekker Van Gaal Fellaini opp av hatten?

Publisert Sist oppdatert

Dette er skrevet av ansvarlig redaktør, ikke som en fasit, men kun ment som et utgangspunkt for en diskusjon inn mot torsdagens kamp.

De som er ute:

Jesse Lingard
Jesse Lingard.

Jesse Lingard er suspendert etter gule kort, og Adnan Januzaj og Timothy Fosu-Mensah er ikke spilleberettiget.

Samtidig er Uniteds skadeliste kjent nok: Wayne Rooney, Phil Jones, Ashley Young, Luke Shaw og Will Keane er garantert ute. Det er også unggutta Sam Johnstone, Axel Tuanzebe og Sean Goss.

Kanskje med:

Antonio Valencia har trent med førstelaget i én uke nå, og er nok garantert tilbake på benken. Bastian Schweinsteiger er også tilbake i full trening, men har kun to økter bak seg med laget. Spørsmålet er om han også returnerer til benken.

Vurderingene:

David de Gea står i mål.

gv

Det er grunnet skadene få alternativer i midten bakerst, så Chris Smalling og Daley Blind fortsetter der.

Og Marcos Rojo blir venstreback, selv om han har en del å gå på offensivt etter comebacket sitt. Borthwick-Jackson er skadet, og selv om Joe Riley gjorde fine innhopp så er det rett at Rojo får fortsette comebacket.

Ja til Morgan og Ander

På midtbanen MÅ formsterke Morgan Schneiderlin inn igjen, og Ander Herrera blir hans partner der, slik jeg ser det. Det blir en del unødvendige frispark med Ander, men få i midtbaneleddet flytter beina like kjapt og det over mesteparten av banen.

Men her kan det være at jeg og Louis van Gaal ser helt ulikt på ting.

Marouane Fellaini var tilbake som ubrukt reserve borte mot WBA sist, og kan muligens bli jokeren Van Gaal trekker opp av hatten, selv om jeg i utgangspunktet ikke mener at det nødvendigvis er den beste løsningen. Slik jeg ser det handler det mye nå for United om å spinne videre på de konstellasjonene som fungerte så bra for et par kamper siden. Det betyr i så fall Schneiderlin/Herrera.

Jesse Lingard er ute med suspensjon, og da blir de fire mest offensive spillerne: Marcus Rashford, Juan Mata, Memphis Depay og Anthony Martial. Spørsmålet er mest hvordan man setter de sammen.

Mata, som etter sitt røde sist må stå over i FA-cupkampen mot West Ham, er selvskreven – og sikkert revansjesugen – i 10er-rollen.

GettyImages-513342046

Men noen må ta spissplassen.

Om Rashford ikke spiller spiss så må den jobben gå til Martial, siden Memphis i enda større grad er kantspiller.

Utfordringen de siste ukene har vært at Martial har vært best som venstre kant.

Han har ikke kommet med i spillet på høyresiden, og 20-åringen blir fort et offer som ensom spiss mot fysisk sterke midtstoppere. Samtidig virker Memphis’ spill å være avhengig av et utgangspunkt til venstre, så hva gjør man? Man kan selvsagt rullere, se det an, forsøke, men utgangspunktet blir nok fort Rashford til høyre, Memphis til venstre og Martial i midten på topp.

Personlig synes jeg i alle fall ikke at Martial bør plasseres på høyre, siden det så tydelig ikke har fungert.

Sentral Fellaini?

Profil Fellaini

Fellaini spilte en viktig rolle da Liverpool ble slått 1-0 på Anfield i januar, og var også sentral da Merseyside-laget ble slått 3-1 på Old Trafford i september. Fellaini har faktisk spilt 90 minutter i alle Van Gaals fire ligaseirer mot Liverpool.

Men han har ikke spilt for United på én måned nå. Er han nær nok å være seg selv? Kan han kastes utpå fra start? Tja, undertegnede blir ikke overrasket om det blir grepet mot et Liverpool som etter all sannsynlig kommer til kampen slik Jürgen Klopps Liverpool har kommet til kampene de har spilt til nå.

Antonio Valencia og Bastian Schweinsteiger er begge tilbake i trening, men Guillermo Varela er et bra nok alternativ på høyreback til denne. Det betyr at Valencia må nøye seg med en plass på benken fra start av, i mitt hode. Schweinsteiger kan imidlertid gjerne få en plass på benken. Han har ikke helt vært den spilleren Van Gaal håpet på, men det er ingen tvil om at dette United-laget har manglet og mangler ledertyper. Kanskje kan Schweinsteiger ta den rollen nå som det nærmer seg fotball-EM, der han skal forsøke å lede Tyskland til EM-suksess i Frankrike.

Hva mener du? Fellaini or not to Fellaini?

Powered by Labrador CMS