– Banen blir trolig ok

Med mindre noe spesielt skjer så blir det kamp klokka 19 skandinavisk tid torsdag.

Publisert Sist oppdatert

PS. Hovedbildet er et arkivbilde, og representerer ikke gressets tilstand i dag.

Manchester Uniteds avgjørende Europa League-kamp borte mot Zorya går med nesten garantert som oppsatt klokka 19.00 norsk tid torsdag.

Det ble klart etter en bane-inspeksjon torsdag morgen, melder engelske journalister som er til stede.

Bane-mannskapene skal ha tildekket banen natt til torsdag og også blåst inn varm luft under presenningene. Samtidig er det meldt om bedre vær – som skal bli enda bedre utover dagen – slik at den verste frosten nok vil forsvinne fra bakken.

Det betyr at forholdene nok langt i fra vil være optimale. Det betyr nok at Jose Mourinho uansett vil være kritisk, men det betyr at det blir kamp. På oppsatt tidspunkt.

Mourinho svært kritisk

Onsdag uttalte José Mourinho at han var svært misfornøyd gressmatta som møtte han i Odessa, Ukraina, onsdag.

– Stadion er bra…men matta er dårlig. Det er også svært kaldt her. (…) Banen er hard og isete.

– Alle vet hvordan forholdene i Ukraina og øst-Europa er i midten av desember. Derfor burde ikke UEFA tillat at de siste gruppespillskampene spilles her, uttalte Mourinho.

Klokken 10 lokal tid (9 skandinavisk) skal UEFA gjennomføre den obligatoriske baneinspeksjonen.

Banen har nemlig allerede begynt å fryse.

Blir banen vurdert som ikke spillbar er kampen nødt til å utsettes, ref. UEFAs Europa League-lov § 25.02 som lyder som følger:

«Dersom det oppstår tvil om banens tilstand etter bortelagets avreise hjemmefra, bestemmer dommeren på stedet om kampen skal spilles eller ikke.»

Det skjedde for eksempel da Manchester City tok imot Borussia Mönchengladbach på Etihad i høst. Da ble kampen spilt dagen etter. Frost er det imidlertid kanskje ikke like enkelt å gjøre noe med over natta.

– Zorya-representanter insisterer på at kampen skal gå som planlagt, skriver Press Association-journalist Simon Peach, som er til stede, på Twitter.

Powered by Labrador CMS