– Vi må slå Feyenoord

Det er dagen før en viktig Europa League-kamp, og United-manageren har avholdt pressekonferanse på Carrington.

Publisert Sist oppdatert

Seansen på Jimmy Murphy Centre tok til klokken 14.30 skandinavisk tid, og varte i rundt et kvarter.

Pressekonferansen, som også kunne følges på MUTV/TV 2 Sumo, ble innledet med at Mourinho gjentok at han er fornøyd med måten laget han har fremstått på i det siste, men ikke med resultatene.

– Uavgjort mot Arsenal er et forholdsvis normalt resultat og i seg selv udramatisk. Dramatikken ligger i at vi dominerte så fullstendig.

På spørsmål fra en nederlandsk reporter om United vil gjøre noe annerledes torsdag i forhold til måten laget fremsto på i Rotterdam, lød svaret:
– Ja. Vi må slå Feyenoord, for vi trenger poeng for å kvalifisere oss. Det finnes ikke rom for nederlag.

Da han ble spurt om hvor lang tid han regner med at det vil ta å få klubben skikkelig på fote igjen:
– Treårskontrakten jeg har skrevet under på synes å være rimelig tid.

– Jobben er like vanskelig som jeg forventet. Jeg visste at jeg tok en risiko da jeg sa at jeg ønsket å vinne Premier League denne sesongen. Men bare se på de tre siste hjemmekampene. Mitt spørsmål er: hvordan kunne vi unngå å vinne dem? Med seks poeng der ville vi nå ligget blant Topp 4 og svært tett opp mot første- og andreplassen. Det er vanskelig å akseptere at vi ikke vant disse tre kampene etter å ha spilt så bra.

Om fansen:
– Man United-fans; ja, hva skal jeg si? Jeg er veldig imponert over måten de forholder seg til laget. Vi har sviktet dem noen ganger med et par elendige forestillinger, men vi svikter dem aldri når det gjelder entusiasme og vilje til å vinne.

Zlatan blir i to sesonger

– Zlatans situasjon er enkel. Han har en en-pluss-en-kontrakt med klubben (ettårskontrakt med opsjon på ytterligere ett år; journ.anm.) , og vi kommer til å benytte oss av retten til å gi ham en sesong nummer to. Han er både fornøyd og ambisiøs, og han elsker livet som fotballspiller i United. Dette er trolig hans siste sjanse i en vidunderlig karriere, så det passer perfekt for ham å bli her i de neste 18 månedene. Deretter kan han styre livet som han selv vil.

Prøver United å hente Lionel Messi?

– Hver eneste sesong dukker denne saken opp. Hver eneste sesong skal han forlate Barcelona, men han gjør det aldri. For å være ærlig håper jeg at han aldri drar, for han tilhører Barcelona.

Powered by Labrador CMS