– Tradisjon med å gjøre det tøft for oss selv

Publisert Sist oppdatert

Manchester United møter Milan i åttedelsfinalen i Europa League. Det ble klart i fredagens trekning i Nyon.

Dermed returnerer Zlatan Ibrahimovic til Old Trafford.

Det skjer i den første kampen som spilles 11. mars. En uke senere, den 18. mars, spilles returoppgjøret.

Dermed ble det ikke Solskjær-derby denne gangen heller. Molde skal møte Granada.

Milan var det største navnet i potten sammen med Roma og de engelske lagene. De er i ferd med å miste heng på Inter i tittelracet etter 0-3 i Milano-derbyet. Rossoneri imponerte heller ikke med 2-2 og 1-1 mot Røde Stjerne, men gikk videre på bortemål.

United-spillerne får som nevnt et gjensyn med Zlatan Ibrahimovic, mens Diogo Dalot er på lån i Milan, og kan potensielt spille mot United om ikke det er en avtale mellom klubbene om han at han ikke kan spille mot United. Jens Petter Hauge er ikke registrert for spill i Europa League.

På kuriøst vis ble denne trekningen gjennomført på fireårsdagen for ligacupfinalen mot Southampton i 2017, der Ibrahimovic (x2) og Jesse Lingard scoret målene i Uniteds 3-2-seier.

Ole Gunnar Solskjær ser frem til å møte Milan og Zlatan Ibrahimovic:

– Historien og tradisjonen, Milan er en klubb vi ønsker velkommen. Det er en flott stadion når vi reiser dit også. Vi gleder oss.

– Jeg er så imponert over karrieren til Zlatan. Han hadde en karrieretruende skade da han var her, men kom tilbake og dro til MLS. Etter det har han dratt til Milan og virkelig løftet dem.

–De er i gang og har gjort det virkelig bra denne sesongen.

IMPONERT OVER ZLATAN: Ole Gunnar Solskjær.
IMPONERT OVER ZLATAN: Ole Gunnar Solskjær.

United-manager peker også på at United er uheldige med trekninger, men at de liker utfordringer:

– Det ser ut til at vi har en tradisjon med å gjøre det tøft for oss selv i trekninger. Dette er nok en trekning som gir deg følelsen av at det kunne ha vært Champions League.

– Det er bra for oss å ha disse kampene å se frem til. Dette laget trenger utfordringer og vi liker utfordringer!

Ti kamper, fem seiere

United har møtt AC Milan ti ganger tidligere. Fem av kampene har endt med seier, og fem med tap.

Likevel er det ikke noen tvil om at Milan har overtaket her: i 1958, 1969, 2005 og 2007 endte det nemlig med Milan-avansement. Avansementet i Champions League i 2010 var altså første gangen United gikk seirende ut av en duell med AC Milan.

Forhåpentligvis blir 2021 den andre gangen.

Uniteds kamper mot AC Milan:

  • 1958: United 2-1 AC Milan
  • 1958: AC Milan 4-0 United
  • 1969: AC Milan 2-0 United
  • 1969: United 1-0 AC Milan
  • 2005: United 0-1 AC Milan
  • 2005: AC Milan 1-0 United
  • 2007: United 3-2 AC Milan
  • 2007: AC Milan 3-0 United
  • 2010: AC Milan 2-3 United
  • 2010: United 4-0 AC Milan

Alle kampene våre mot Milan har vært i Champions League/Serievinnercupen tidligere, så dette blir første gang vi møter Milan i en tellende kamp i en annen turnering.

Hele trekningen:

Ajax – Young Boys
Dynamo Kiev – Villarreal
Roma – Shakhtar Donetsk
Olympiakos – Arsenal
Dinamo Zagreb – Tottenham
Manchester United – Milan
Slavia Praha – Rangers
Granada – Molde


Dette er lagene som var med i trekningen:

Ajax: Topper ligaen i Nederland og er et av lagene som scorer mest i Europa. Ledes fortsatt av Erik ten Hag, som fikk jobben et halvt år etter Europa League-finalen mot United i 2017. Donny van de Beek og Daley Blind kan møte sine tidligere arbeidsgivere, mens det også vil være spesielt for Ajax-direktør Edwin van der Sar.

Molde: Kjent for de fleste, i alle fall for Solskjær. Ikke i sesong, men slo likevel ut Hoffenheim på imponerende vis. Magnus Wolff Eikrem kan møte gamleklubben.

Villarreal: Et lag med flere kjente navn som Pau Torres, Juan Foyth, Carlos Bacca og Paco Alcacer, som har fem mål i turneringen. Unai Emery møtte Solskjær tre ganger som Arsenal-manager og har ledet Villarreal til en foreløpig 6. plass i La Liga. Slo ut Salzburg i forrige runde. Gamleklubben til Eric Bailly.

Granada: Overrasket alle og slo ut Napoli. Holdt nylig Barcelona til ekstraomganger i den spanske cupen, men i La Liga har de bare vunnet én av de siste ni kampene. Har Luis Suarez på laget, men ikke den du tenker på.

Rangers: Ledes av Steven Gerrard. Tapt én kamp denne sesongen, mot St Mirren i ligacupen. Langt foran Celtic i ligaen og slo ut Antwerpen med 4-3 i Belgia og 5-2 i Skottland. 38-årige Jermain Defoe er i troppen.

Shakhtar Donetsk: Røk ut av gruppespillet i Champions League på innbyrdes oppgjør og slo ut Maccabi Tel Aviv i forrige runde. Fred kan møte gamleklubben, som har ti brasilianere i troppen. Kniver med Dynamo Kiev om ligatittelen i Ukraina.

Dynamo Kiev: Langt bak Juventus og Barcelona i sin Champions League-gruppe. Marginal sammenlagtseier mot Club Brugge i 16-delsfinalen. Har danske Mikkel Duelund på laget, ellers ingen kjente navn.

Young Boys: Ledes fortsatt av Gerardo Seoane som var trener da lagene møttes i 2019. Suveren ligaleder foran Basel og tok en sterk sammenlagtseier mot Bayer Leverkusen i forrige runde.

Dinamo Zagreb: Topper ligaen i Kroatia og slo ut russiske Krasnodar i 16-delsfinalen.

Slavia Praha: Detonerte en liten bombe de slo ut Leicester over to kamper med en 2-0-seier på King Power Stadium. Gikk også viralt da de feiret med å ringe Tomas Soucek på direkten.

Roma: Mannskapet til Paulo Fonesca hadde ingen problemer med å slå ut Braga. Ligger på fjerdeplass i Serie A. Chris Smalling og Henrikh Mkhitaryan kan møte gamleklubben. Premier League-kjenningene Pedro og Edin Dzeko spiller framme. Det er imidlertid Borja Mayoral som er lagets toppscorer i Europa League.

Olympiakos: Suveren serieleder i Hellas. Alle husker det forrige møtet mellom lagene under David Moyes, i alle fall Robin van Persie. Tapte fem av seks kamper i Champions League, og slo ut PSV Eindhoven i Europa League. Et par kjente navn som Jose Holebas, Sokratis Papastathopoulos, Ruben Semedo og Mathieu Valbuena.

Arsenal: Har slitt under Mikel Arteta og tok seg videre med nød og neppe mot Benfica. Kan bli en ny norsk duell mellom Solskjær og Martin Ødegaard.

Tottenham: José Mourinho trøbler, men har gode minner fra Europa League. Knuste Wolfsberger med 8-1 sammenlagt og kan nok fort prioritere europacupen fremfor Premier League.

Powered by Labrador CMS