– Helt utrolig!

En Bastian Schweinsteiger i lykkerus mistet nesten pusten etter sitt første landslagsmål på nesten fem år.

Publisert Sist oppdatert

Den snart 32 år gamle midtbanemannen hadde ikke vært involvert i en tellende kamp siden 20. mars da han søndag kveld ble sendt utpå fra den tyske benken i det 90. minutt. Formålet var å sikre den knappe 1-0-ledelsen over Ukraina.

To minutter senere hadde Schweinsteiger ikke bare bidratt til å sikre seieren, han hadde til og med doblet den.

Med innbytterpuls og tilsynelatende tung i steget, bestemte han seg for å bli med da han fikk se lagkamerat Mezut Özil storme oppover venstresiden med ballen i beina. Det var en avgjørelse som skulle betale seg.
Idet Arsenal-spilleren slo inn fra dødlinjen var Schweinsteiger på plass og dunket ballen opp i nettaket bak en sjanseløs Andriy Pyatov i det ukrainske målet.

– Helt  utrolig, kommenterte «Der Fussballmeister» overfor tyske ARD etter kampslutt.
– Etter alle skadeproblemene, og så skjedde dette. Under feiringen løp jeg så mye at jeg fortsatt er tungpustet, sa han og hikstet etter luft.
– Det som skjedde var bare helt fantastisk, slikt man bare kan drømme om. Likevel er seieren det viktigste av alt.

Schweinsteiger, som ikke har scoret et landslagsmål siden straffesparket mot Tyrkia i oktober 2011, innrømmet ellers at han ennå ikke er i stand til å spille 90 minutter, men at formen er i anmarsj.
– Jeg føler meg veldig bra, og vil kunne spille mer dersom jeg holder meg skadefri. Jeg håper i hvert fall på mer spilletid, la han til.

Neste sjanse i så måte blir torsdagens kamp mot Polen på Stade de France.

Powered by Labrador CMS