– Trist for Basti, trist for Tyskland

Tidligere Bayern München-manager frykter at Bastian Schweinsteiger ikke rekker EM-sluttspillet.

Publisert Sist oppdatert

Den 31 år gamle United-spilleren var nettopp tilbake på klubblaget etter kneskaden han pådro seg i FA-cupmøtet med Sheffield United i januar, da uhellet rammet ham på ny.
Tidligere denne uken, under forberedelser til lørdagens landskamp mot England i Berlin, slo den tyske landslagskapteinen opp vinterens skade, med det resultat at han nå er satt ut av spill på ubestemt tid.

Sannsynligheten taler for at United må unnvære Schweinsteiger i den gjenstående delen av sesongen, og i Tyskland råder det reell frykt for at han heller ikke rekker sommerens store begivenhet, Europamesterskapet for landslag.

– Mye å tilby fortsatt

oh
OTTMAR HITZFELD

Ottmar Hitzfeld, tidigere Bayern München-manager og i mange år Bastian Schweinsteigers sjef, mener det vil være et hardt slag for det tyske landslaget dersom skaden viser seg så alvorlig at Euro 2016 ryker for kapteinen. 67-åringen, som avsluttet sin managerkarriere i 2014 etter seks år som sjef for Sveits, mener nemlig at «Der Fußballmeister» fortsatt har mye å tilby på øverste nivå.

– Det ville være trist for tysk fotball om han skulle miste EM-sluttspillet, for denne turneringen er fortsatt et av hans største mål, sier Hitzfeld til Abendzeitung, ifølge Daily Mail.

Kaptein og rollemodell

– Det ville være et stort tap for landslaget, men også et menneskelig tap, for Bastian er kapteinen og den som holder laget sammen. Han er den absolutte rollemodell.

– Om han derimot skulle rekke EM, får kamptrening og dermed kommer i fysisk form, vil han bli en viktig komponent for Joachim Löw. Bastian er nemlig fortsatt en uhyre intelligent fotballspiller, sier  Ottmar Hitzfeld, lett bekymret.

Euro 2016 arrangeres i Frankrike i perioden 10. juni til 10. juli.

  • Bastian Schweinsteiger, som ble hentet til United fra Bayern München foran inneværende sesong, debuterte for det tyske landslaget i 2004. Ti år senere ledet han «Der Mannschaft» til VM-tittelen i Brasil. Han har til nå spilt 114 landskamper.
Powered by Labrador CMS