demons

Ny smell for Superliga-planene

UEFA og FIFA får støtte fra EU-domstolen i kampen mot opprettelsen av den mye omdiskuterte superligaen.

Publisert Sist oppdatert

Den høytstående rådgiveren Athanasios Rantos i EU-domstolen sier at FIFA og UEFA ikke har brutt EUs konkurranseregler ved å kreve at en eventuell ny turnering må forhåndgodkjennes.

Rantos sin uttalelse er ikke en bindende dom, men den vil sannsynligvis bli tillagt stor vekt før den endelige dommen foreligger i løpet av våren 2023.

Manchester United v Liverpool - Premier League
MØTTE MOTBØR: Planene om en ny superliga ble ikke godt mottatt av fansen, og etter et betydelig supporteropprør i hele Storbritannia kollapset planene på rekordtid.

I sin redegjørelse skriver Rantos at European Super League Company (ESLC) står fritt til etablere sin egen turnering utenfor UEFAs og FIFAs vinger, men påpeker samtidig at det ikke er mulig å gjøre det samtidig som klubbene deltar i turneringer som er underlagt FIFA og UEFA uten de to forbundenes godkjenning.

Barcelona, Real Madrid og Juventus er de eneste tre av de opprinnelige tolv klubbene som fremdeles jobber aktivt for etableringen av en europeisk superliga.

Hele seks av de tolv klubbene som var en del av de opprinnelige planene var fra Premier League.

Foruten Manchester United var også Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City og Tottenham med i prosjektet, men de engelske klubbenes planer havarerte på rekordtid etter enorme protester fra en samlet fanskare i Storbritannia.

ESLC gikk rettens vei fordi selskapet mente UEFA og FIFA brøt EUs konkurranseregler ved å forsøke å stanse en potensiell konkurrerende turnering, men Athanasios Rantos sier han mener UEFA og FIFA ikke har brutt EU-reglene.

Powered by Labrador CMS