hugillennis120422

I skyggen av FA Youth Cup-heltene: Nå har de 20 målpoeng på halvannen måned

De har spilt en birolle på Uniteds vei til FA Youth Cup-finalen, men i kampene etter semfinalen mot Wolves har de til sammen scoret 17 mål og hatt tre målgivende pasninger.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United har kvalifisert seg til FA Youth Cup-finalen for første gang siden triumfen i 2011, og det er en rekke spennende unggutter på det laget.

To av Uniteds store formspillere i yngre rekker er uansett to spillere som bare har spilt en ørliten birolle i FA Youth Cup denne sesongen.

Ethan Ennis

Kantspilleren Ethan Ennis kom inn som innbytter i de to første rundene av turneringen mot Scunthorpe og Reading (i kamper som allerede var avgjort), og han var ikke på banen verken i åttendedelsfinalen (ikke i troppen), kvartfinalen (ubenyttet reserve) eller semifinalen.

Han har heller ikke vært involvert i UEFA Youth League annet enn gjennom 20 minutter mot unggutta til Young Boys, og har ikke fått prøve seg for U23-laget.

Det er ikke så rart heller: Ennis, som ble hentet fra Liverpool-akademiet i fjor sommer, har nemlig først funnet formen etter FA Youth Cup-semifinalen.

Han våknet da han skulle spille på bortebane mot gamleklubben Liverpool, og etter det har han bare fortsatt på samme måte.

Fra og med Liverpool-kampen 12. mars har United og Ennis spilt ti kamper, og kantspilleren har scoret ni mål, og hatt to målgivende pasninger – altså elleve målpoeng. Ennis startet ni av disse kampene, mens han kom innpå i den siste.

Før dette hadde han bare ett målpoeng for United, fra da han scoret borte mot Derby i oktober.

ennis120422
FORMSPILLER: Ethan Ennis.

Joe Hugill

Forrige sesong storspilte Joe Hugill for U23-laget, og han ble flere ganger trukket frem av Ole Gunnar Solskjær, og Hugill spilte et par kamper for A-laget under pre-season.

Denne sesongen har uansett blitt vanskeligere for Hugill, med både skadeproblemer og tidvis dårligere form.

Han startet sesongen som en U23-spiller, men siden 30. oktober har han bare hatt én kamp fra start og ett innhopp for U23-laget.

Hugill har heller blitt flyttet ned igjen til U18-laget, og der har han gjort sine saker bedre.

I FA Youth Cup har han uansett som Ennis bare spilt en birolle: Hugill var på benken mot Reading, og kom innpå på overtid mot Wolves i semifinalen, men i de resterende kampene har han ikke vært i troppen.

I likhet med Ennis har han også vist veldig god form i tiden etter FA Youth Cup-semifinalen.

Han har nemlig levert åtte mål på de ti kampene (åtte fra start, to som innbytter), og har i tillegg én målgivende pasning.

ogshugill240721
SOLSKJÆR-FAVORITT: Joe Hugill i forbindelse med treningskampen mot QPR sist sommer.

Kampene de har spilt fra og med 12. mars:

  • Liverpool 5-5 Manchester United – Ennis med to mål, Hugill med to mål
  • Manchester United 4-1 Leeds – Ennis med to mål, Hugill med ett mål
  • Sunderland 0-1 Manchester United – Ennis scoret målet
  • Blackburn 4-1 Manchester United – Ennis med den målgivende pasningen… til Hugill.
  • Middlesbrough 1-1 Manchester United – Ennis med den målgivende pasningen… til Hugill.
  • Manchester United 1-1 Sunderland – Ennis med Uniteds mål
  • Stoke 2-3 Manchester United – Ennis med mål, Hugill med både mål og målgivende
  • Manchester United 2-0 Wolves – Ennis og Hugill scoret målene
  • Manchester United 0-1 Burnley – Hva, ingen målpoeng?
  • Manchester United 6-0 Newcastle – Ennis og Hugill med mål, selv om begge kom inn som innbyttere et godt stykke ut i andreomgangen

Powered by Labrador CMS