Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg

– United sonderte Pochettino en måned før Solskjær fikk sparken

The Athletic med detaljert informasjon om Uniteds jakt på Mauricio Pochettino, mens The Independent skriver at Ajax-trener Erik ten Hag nå er klubbens førstevalg.

Publisert Sist oppdatert

Spekulasjonene fortsetter med uforminsket styrke om hvem som skal overta som Manchester Uniteds manager etter Ole Gunnar Solskjær.

Torsdag ettermiddag tyder det meste på at United har to langsiktige løsninger i Mauricio Pochettino og Erik ten Hag, mens klubbledelsen har en liste med fem navn som midlertidig løsning ut sesongen.

Det anerkjente nettstedet The Athtletic har fått bekreftet fra flere kilder at United sonderte Mauricio Pochettino grundig allerede én måned før Solskjær fikk sparken. 

MP2
ARVTAKER?: Ole Gunnar Solskjær ledet United til 1-0-seier mot Tottenham på Wembley tidlig i United-karrieren. Det skal ha vært en sterkt medvirkende årsak til at han fikk jobben på permanent basis, melder The Athletic.

Uniteds beundring for Pochettino går imidlertid seks år tilbake i tid, og Sir Alex Ferguson møtte Pochettino i London over en middag for å bli bedre kjent med argentineren.

Nettstedet skriver også at PSG kan være på gli til å gi slipp på argentineren og at hans posisjon i klubben ikke er like solid nå som i sommer.

Det vil imidlertid neppe skje før sommeren 2022 for Zinedine Zidane, som blir sett på som den eneste åpenbare kandidaten til å overta den franske storklubben nå, vegrer seg for å ta jobben.

Siden Solskjær fikk sparken dagen etter den grufulle forestillingen mot Watford, har det virket som Mauricio Pochettino er Uniteds åpenbare førstevalg.

The Independents Miguel Delaney skriver imidlertid at United-ledelsen ikke er like overbevist om at argentineren er rett mann som det man kan få inntrykk av i media.

Delaney melder at det er Ajax-trener Erik ten Hag som er Uniteds førstevalg.

Manchester United-ledelsen skal også ha insett at det blir særdeles vanskelig å finne en permanent løsning midt i sesongen og at klubben derfor holder fast ved planene om å finne en midlertidig manager ut sesongen.

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
DE STERKESTE KANDIDATENE: Mauricio Pochettino og Erik ten Hag er de heteste kandidatene til managerjobben i United.

I sin sak i The Independent skriver Delaney videre at Lucien Favre og Rudi Garcia begge har imponert i sine samtaler med Manchester United.

Ralf Rangnick skal også fremdeles være aktuell, men tyskeren skal ha ønsket seg en rolle i United etter at det midlertidige engasjementet går ut.

PSG vil ikke gå i dialog

Frem til torsdag denne uken har det virket som om det var ganske bred enighet om at Mauricio Pochettino, som i likhet med Erik ten Hag ble spurt om United-jobben på tirsdagens pressekonferanse, er Uniteds førstevalg.

Det virker imidlertid vanskelig for United å hente ham allerede nå.

Ifølge Rob Dawson i ESPN har United via mellommenn vært i kontakt med PSG, og har fått beskjed om at den franske klubben foreløpig ikke er villige til å gå i dialog.

Ifølge artikkelen tror United at det er sannsynlig at Pochettino ikke vil kunne være tilgjengelig før til sommeren om ikke argentineren tvinger det frem.

Manchester Evening News og The Times har også omtalt dette første forsøket på å få i gang kontakt, og sistnevnte avis skriver at PSG kun er villige til å vurdere å la Pochettino dra ved sesongslutt.

Argentineren signerte uansett en United-drakt da han nå er i Manchester for å møte City med PSG.

LES OGSÅ: Tirsdagens sak om managerspekulasjonene

United snakker derfor også med mulige kandidater til å ha jobben ut sesongen, og ifølge The Guardian (Jamie Jackson/Fabrizio Romano) så er det fem kandidater på lista til å gjøre den jobben.

Manchester Evening News: – Rangnick er Uniteds foretrukne løsning om Pochettino ikke kommer

Tirsdag og onsdag har navn som Ernesto Valverde og Rudi Garcia blitt nevnt (mer om det i senere avsnitt), men Ralf Rangnick er ikke glemt ennå heller.

Samuel Luckhurst skriver for Manchester Evening News at tyskeren skal være Uniteds foretrukne løsning til å lede klubben ut sesongen hvis Pochettino ikke kommer nå.

Samtidig skriver også Luckhurst at United har intervjuet Valverde og Garcia.

Rangnick jobber nå i Lokomotiv Moskva.

The Telegraphs United-journalist, James Ducker, skriver også at Ragnick er blant de fem United nå snakker med.

Ducker mener, som de andre journalistene vi har nevnt øverst i denne saken, at United er fast bestemt på å få tak i en midlertidig manager nå først.

RB Salzburg v RB Leipzig - UEFA Europa League - Group B
MULIG KANDIDAT: Ralf Rangnick.

Samlet pressekorps meldte om Valverde-samtaler

The Guardian skrev at Manchester United hadde snakket med Ernesto Valverde, og at spanjolen var en av de fem nevnte kandidatene til å styre United ut sesongen.

Senere slengte andre seg på: BBC, Daily Telegraph, The Times, Manchester Evening News og ESPN var blant de som skrev om Uniteds Valverde-samtaler.

ESPN nevnte også Lucien Favre og Ralf Rangnick som kandidater, men vi vet ikke om de to er blant de fem som Jackson og Romano omtalte. 

The Guardian er for øvrig helt tydelige på at United er klare til å droppe strategien om å hente en midlertidig manager om de får muligheten til å få tak i Pochettino allerede nå midt i sesongen.

KANDIDAT: Ernesto Valverde, som vant to ligatitler som Barcelona-manager.

Garcia?

Onsdag morgen skrev velinformerte Andy Mitten i The National News at United har intervjuet Rudi Garcia om den midlertidige jobben.

Garcia skal ifølge artikkelen ha snakket med United før United slo Villarreal 2-0, og Mitten skriver (altså som mange andre) at United også har intervjuet Ernesto Valverde.

Rudi Garcias evne til å gjøre det godt i klubber som har slitt trekkes frem som en av fordelene om det er han som er valgt. 57-åringens Lyon-lag slo i 2020 Manchester City ut av Champions League, og franskmannen har også gjort det en svært respektabel jobb for Lille og Roma.

Olympique Lyonnais v Bayern Munich - UEFA Champions League Semi Final
RUDI GARCIA: Her fra Champions League-semifinalen mot Bayern München for rundt 15 måneder siden.

 

Powered by Labrador CMS