Scholes

– Ville definitivt valgt Haaland

Erling Braut Haaland og Harry Kane er begge blant spissene som oftest omtales som potensielle nye United-kjøp. Paul Scholes vet hvem av dem han ville valgt.

Publisert Sist oppdatert

Det er fortsatt drøye to måneder igjen av sesongen for klubblagene rundt om i Europa, men allerede nå preger ryktestoff og overgangsspekulasjoner overskrifter rundt om.

For Uniteds del er det i stor grad spisser som knyttes til klubben. Regner man ikke med Marcus Rashford, som oftest har spilt i en kantrolle, har Uniteds mestscorende spiss ikke scoret mer enn syv mål denne sesongen.

Den tittelen deles av Anthony Martial og Edinson Cavani. Sistnevnte er i tillegg på utløpende kontrakt, og det råder usikkerhet rundt uruguayanerens fremtid.

MAGEPLASK: Anthony Martial har spilt 36 kamper denne sesongen. Det har endt med syv mål.

Med andre ord trengs det nok forsterkninger på spissplass til sommeren, noe også United-legende Paul Scholes er enig i.

– Først og fremst trenger de en nier, sier 46-åringen i et intervju publisert på Youtube-kanalen Webby & O’Neill.

Mener Solskjær trenger en ny spiss

Den tidligere midtbanegeneralen understreker at han synes flere av Uniteds angripere har vært gode denne sesongen, men at de kler en rolle på kanten bedre.

En spiller som utvilsomt er best som midtspiss, er Edinson Cavani.

– Når Cavani har spilt, har han vært ålreit, men han har hatt en del skader, sier Scholes, og understreker at dette er normalt for en spiller av Cavanis alder.

STÅR PÅ SYV: Edinson Cavani har levert flere viktige scoringer, men har også slitt med skadeavbrekk.

Uruguayaneren er blitt 34 år gammel.

Dette er del av grunnen til at Scholes mener Ole Gunnar Solskjær trenger et mer langsiktig alternativ.

– Han trenger noen som er mer permanent, og han trenger det nå.

Har valgt sin favoritt

Blant de spissene som oftest knyttes til en United-overgang, er Harry Kane og Erling Braut Haaland de to som kanskje omtales med størst frekvens.

Scholes er klar på at han hadde vært fornøyd uansett, dersom én av disse kom til klubben.

Likevel har han har et soleklart førstevalg blant de to.

– Hvis jeg måtte velge mellom dem, ville Haaland definitivt vært den jeg ville gått for. Det er rett og slett på grunn av alderen. Timingen med tanke på karrieren hans er god. Han har spilt under Ole før.

UNG OG LOVENDE: I en alder av 20 år, regnes norske Erling Braut Haaland allerede som en av fotball-Europas fremste spisser.

Scholes påpeker dog at en overgang vil være vanskelig å få til, ettersom nærmest en hel fotballverden sikler etter samme mann.

– Det gir mening å gjennomføre den, men det kommer til å være andre klubber ute etter ham også, som vil gjøre det vanskelig.

– Det er latterlig

Den tidligere pasningseksperten påpeker at de to spissene er på vidt forskjellige stadier av sine karrierer. Mens Kane har scoret mål i en årrekke, har Haaland hele 20-årene foran seg.

– Signerer du ham (Haaland) nå, har du ti år med ham. Harry Kane er på toppen av karrieren sin. Det er snakk om to-tre år (igjen) som spiss i toppklasse, sier Scholes og påpeker at Haaland nok vil koste mer enn Kane, selv om begge vil koste dyrt.

MÅLKÅT: Harry Kane er blant de ti spillerne som har scoret mest gjennom Premier League-historien.

Scholes mener at dersom United tenker på fremtiden på lang sikt, må de sette alle kluter til for å sikre seg Haaland.

– Han er den beste spissen i verden, uten et snev av tvil. Og han er bare 20 år gammel. Det er latterlig.

Powered by Labrador CMS