– Som en kniv i ryggen etter måten Solskjær har dyrket ham på

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er ikke i tvil om United må kvitte seg med Paul Pogba denne sommeren.

Publisert Sist oppdatert

– Som dere sier har det vært mye snakk og mye tenking også. Jeg har vært tre år i Manchester, og det har vært fint; noen gode øyeblikk og noen dårlige øyeblikk, slik som det er alle steder.

– Etter alt som har skjedd denne sesongen, som også har vært min beste sesong, så tror jeg at dette kan være et bra tidspunkt for en ny utfordring et annet sted. Jeg tenker på dette: å ha en ny utfordring et annet sted.

Det sa Paul Pogba 16. juni til de fremmøtte journalistene under sin promo-tur med adidas i Japan.

Det kunne ikke misforståes.

Han vil reise fra United i sommer.

Supporterklubbens Dag Langerød var etterpå klar på at United nå burde forsøke å selge franskmannen, og Supporterklubbens Bjarte Valen påpekte at Pogbas kommersielle kraft var kraftig overvurdert.

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt er ikke i tvil om hva United bør gjøre med Paul Pogba-utfordringen.

– Generelt så skal en klubb være veldig forsiktig med bare å sende av gårde verdensklassespillere som det er litt problemer med. For eksempel: Det er en del som har sagt at David de Gea ikke har vært så veldig god, og at Dean Henderson i Sheffield United har vist seg kanskje like god og bla, bla, bla, men det er bare rør.

– Hvis du har en keeper som er blant verdens aller beste så skal man gjøre veldig mye for å beholde ham.

– Men i Pogbas tilfelle er det en del andre ting som påvirker, sier Thorstvedt til united.no.

EN FORSKJELL: David de Geas United-fremtid er også usikker, men Erik Thorstvedt er klar på at det er en stor forskjell på De Gea- og Pogba-situasjonen.

Og derfor mener han også at situasjonen med franskmannen er en helt annen enn den er med Uniteds spanske keeper.

– Det handler om fokuset hans, de han har rundt seg og hvor mye han faktisk bryr seg.

– Sånn sett har jeg faktisk sympati med José Mourinho som påpekte at når Pogba under VM hadde fokus i en måned på bare det så var han kjempebra og ble også verdensmester, men jeg tviler på om Pogba er en spiller som klarer å holde fokus i ni-ti måneder.

– Det er jo alltid noe annet. Det er alltid en annen eller større klubb. Det er alltid en distraksjon. Jeg synes forrige sesong sier mye. Han var ræva under Mourinho, så super med Ole Gunnar og så ræva med Ole Gunnar.

TO ANSIKTER: Det begynte med et smil, men etter hvert var det ikke like gøy å være Paul Pogba under Ole Gunnar Solskjær. Nå vil han også vekk.

– Når alt stemmer så er han kjempebra, men det skjer ikke ofte nok. Han er ikke nødvendigvis lat, men det er kanskje andre ting som betyr vel så mye. Hvor sterkt ønsker han å lykkes? Hvor konsentrert er han?

– Nå han i tillegg, offentlig, sier at han vil vekk så er det rett og slett illojalt. Det er å pisse på en klubb som har et mye større selvbilde enn det. Manchester United som klubb skal jo være en endestasjon, ikke bare et trinn på stigen.

– Han har også en agent som er fullstendig rabiat på mange områder.

– Han sier ikke det han sa uten å ha en klar plan videre. Ser man på måten Ole Gunnar har dyrket og løftet frem Pogba på så er det til en viss grad en kniv i ryggen på manageren hans.

– Så selv om man skal prøve å holde på verdensklasse-spillerne så er det best å «cut the losses», som man sier, i dette tilfellet. Det tror jeg også kommer til å skje – at United casher inn – at enden på visa blir at han går, sier Thorstvedt.

– Kan ikke true med reservelaget

56-åringen har selv en lang karriere bak seg som spiller, og spilte på toppnivå både i Norge, Sverige, Tyskland og i England med Tottenham. I tillegg fikk han hele 97 A-landskamper og VM-spill for Norge.

97 LANDSKAMPER: Her jubler Erik Thorstvedt etter én av dem – 1-0-seieren over Mexico i VM-sluttspillet i USA i 1994.

Han tror imidlertid ikke at Pogba-situasjonen nødvendigvis skaper trøbbel i United-garderoben.

– I en garderobe er det gjerne nære, personlige forhold som ikke har så mye med det sportslige å gjøre som er viktig, og det livet på siden av selve fotballen betyr gjerne mer. I en garderobe så kan det derfor være folk som blir forbannet, men like gjerne kan folk der le av dette og kanskje ikke bry seg i det hele tatt.

Thorstvedt er generelt lei av det «nye» spillet som foregår rundt en del overganger, der det for en enkeltspiller handler om hva man kan gjøre for å komme seg ut av kontrakten sin med klubben, men uten å brenne absolutt alle broer.

– Det er noe av det jeg hater mest med fotballen for tiden. Det er bare slitsomt at spillere som vil vekk gjør noe som gjør at de ikke brenner alle broer, men samtidig er trøblete nok for klubben de er i til at de blir solgt.

– Personlig synes jeg at det er dritkult når klubben svarer med at «du kan si hva du vil, men du blir her og hvis du ikke leverer så kan du heller trene med reservelaget», men dette går jo ikke her.

– Vi snakker om en bedrift som er opptatt av penger inn, penger ut og bunnlinja. Verdien her er altfor stor. Jeg elsker når klubber er tøffe, men du kan ikke kødde med over én milliard kroner.

Powered by Labrador CMS