kaneerik

– Kane til United? Jeg tror ikke han blir i Spurs hele karrieren…

Publisert Sist oppdatert

Lørdag smalt det litt i England.

Seriøse The Athletic publiserte en lengre sak om Harry Kane skrevet av to av nettstedets pålitelige journalister. Der stod det ganske så klart: Harry Kane begynner å miste tålmodigheten med Tottenham. Hvis ikke London-klubben sikrer Champions League-spill til høsten skal 27-åringen være villig til å presse på for en overgang vekk i sommer. Han føler at sjansen for suksess i Tottenham er lenger unna enn noensinne.

United og City ble nevnt som mulige nye klubber, samtidig som et skifte utenlands heller ikke ble utelukket.

– Har et større navn i England enn Europa

United.no snakket med TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-spiller Erik Thorstvedt like før den nyheten smalt, men diskuterte allerede da Kanes situasjon.

– Kane til United? Det skjer vel aldri, Erik?

– Det hadde vært stas om han ble i Tottenham hele karrieren, men jeg tror ikke det skjer, sier Thorstvedt.

– Tenk tilbake til Amazon-dokumentaren med Tottenham, der Kane ble tatt inn på kontoret. Der snakket Mourinho om å gjøre ham til en superstjerne, og Kane selv uttalte at målet var å bli en Messi og Ronaldo.

– Hvis Kane finner ut at det ikke skjer, etter å ha prøvd så lenge med både Pochettino og Mourinho, så tror jeg han kan finne på å forlate Tottenham. Husk også at Tottenham er den klubben som taper mest per kampdag nå som det ikke er publikum. Det er svære hull økonomisk, sier Thorstvedt.

rashkane
MULIGE LAGKAMERATER? At Harry Kane kanskje vil presse frem en overgang vekk fra Tottenham fikk i alle fall mange til å sperre opp øynene lørdag.

Men hva med United og City og engelske klubber mot europeiske toppklubber?

– Kane er på mange måter en komplett spiss. Han kan så mye mer enn bare å score mål. Han er veldig intelligent. For en tid siden så lurte man på om han slet med farten, men han fant bare nye måter å score mål på.

– Så er jeg også litt usikker på hvordan klubber utenfor England rangerer Kane. På en måte så kan man si at han har størst navn i England. i Europa snakkes det jo heller om at det er en Haaland eller en Mbappé som er aktuell for Real Madrid eller Barcelona, sier Thorstvedt.

Kanskje er det en indikasjon på at Kane faktisk kan ende med å røre på seg innad i Premier League.

Så gjenstår det å se om Kane noen gang rører på seg.

Det gjenstår også å se om United i det hele tatt er interessert, og om Kane virkelig kunne tenkt seg United som ny arbeidsgiver.

I tillegg gjenstår det å se om det faktisk er mulig å gjøre en avtale med Tottenham-topp Daniel Levy.

– Vanskelig å argumentere mot Solskjærs jobb

Da united.no spør Thorstvedt om hvordan han synes det står til med de to klubbene akkurat nå, så snakker han imidlertid varmt om United.

– Det er vanskelig å argumentere mot den jobben Ole Gunnar har gjort i United. Det er fremgang. Se bare på situasjonen akkurat nå. De er favoritter til 2. plassen i Premier League, men de er også favoritter til å vinne Europa League.

– Hvis de to tingene faktisk også faller på plass, at de innfrir, så har dette definitivt vært suksess, sier Thorstvedt.

Før han selv fortsetter med å rose Solskjær gjenoppbygging av United.

POSITIVE ORD FRA THORSTVEDT: Ole Gunnar Solskjærs jobb i United.

– Jeg synes de har vært gode på rekruttering. De virker å ha lagt en plattform for fremtiden. De har også greid å ta tilbake det som mange kaller United-DNAet, som så mange har pratet om. Det er en rød tråd i det som foregår.

– De har også nå gjort noen ansettelser rundt Solskjær som kan bidra til å verne om og stabilisere hele prosjektet.

– Virker som om de begynner å bli trøtte

Men hva skjer om United ikke blir nummer to eller mislykkes med å ta hjem Europa League-trofeet?

Da blir det i alle fall støy eksternt.

– Det vil bli holdt mot ham, ja, og det skal ikke mange tapene til før kritikken kommer på nytt. Sånn er det imidlertid med United, det er noe klubben må akseptere og distansere seg fra. Jeg tror også Solskjær sover godt om natta.

– United er imidlertid det beste gjenværende laget i Europa League. De bør vinne den.

– Samtidig så er det ting som tyder på at laget begynner å bli trøtte denne sesongen. Det har vært solid gjennomført, men den siste tiden har det ikke vært et United med overskudd og god fotball. Jeg er litt redd for at innspurten skal bli tøff for dem, at det nå handler om å tvinge frem resultater selv om det går på stumpene, litt som det ble forrige sesong for dem.

– Optimismen er større i United

Da Supporterklubben denne gangen gjorde en undersøkelse om tilliten til Solskjær blant medlemmene så var den skyhøy. Faktisk har Solskjær aldri hatt større tillit blant skandinaviske fans enn han har akkurat nå.

LES OGSÅ: Har aldri hatt større tillit hos supporterne

Thorstvedt er også klar på at United ikke har noe å skjemme seg over selv om det ikke har sprudlet like mye den siste tiden.

– United slo Brighton og Granada. Se så på Leicester som fikk grisebank av City den siste uka, Arsenal som er helt ute å kjøre, Liverpool som trodde alt var på stell, men så var grusomme mot Real Madrid og Tottenham er jo også i hytt og vær.

Press_Original-tv2_thorstvedt_23_Foto Eivind Senneset TV 2
USIKKER PÅ SØNDAGEN: TV 2-ekspert Erik Thorstvedt. Foto: Eivind Senneset/ TV 2 pressebilde

– Folk må også huske på at kampene spilles uten publikum, det er ikke noe energi å hente fra tribunene, men jeg synes ikke lista skal legges så høyt at kravet er at man hele tiden skal vinne og også vinne med stil, sier Thorstvedt.

58-åringen hadde åtte år mellom Tottenham-stengene på 90-tallet, og ser United som en naturlig favoritt søndag på grunn av tabellposisjonen og at Tottenham har slitt en del mot gode lag og også med å ta kontroll over kamper.

– Tottenham er satt opp for å ta kontringer og utnytte feil, og har noen veldig gode enkeltspillere. Kall det gjerne Paris St. Germain light. De er jo veldig avhengig av Kane og Son.

– Mourinho bygger jo heller ikke langsiktig. Han tenker ikke kultur eller stein på stein. Han vil vinne et par pokaler og så forsvinne ut igjen.

– Så hvis du sammenlikner United nå med Tottenham nå?

– Så er det ingen tvil om at optimismen er større i United.

– Tar man turen innom fansider så er raseriet mot Mourinho stort nå. United har også mer ressurser. Hadde jeg som spiller nå kunnet velge mellom United og Tottenham så er det forståelig om man velger United, et større navn med større ressurser som også betaler bedre og ligger foran på tabellen.

Ville gått for ny spiss

– Hvis du hadde vært sportsdirektør i United. Hva ville du gjort i sommer?

– Jeg ville tenkt spiss. Det er vel bortimot opplest og vedtatt av Cavani forsvinner, drar hjem til Sør-Amerika. Kritikken mot Martial er av og til urettferdig, men han mangler aggressivitet i boks og viljen til å angripe rom. Sånn sett ville Erling Braut Haaland vært en ung spiss som passet inn i Uniteds profil. Samtidig virker det som om det vil koste mye penger, og jeg mener det var sunt at United i fjor vel bestemte seg for at den pakka som Dortmund ville ha for Jadon Sancho ble for mye for dem. Jeg tror det er klokt, sier TV 2-eksperten.

– Hva om ikke Haaland er tilgjengelig?

– Hvis man først har definert at man ønsker en spiss. Skal man da plutselig hente inn en spiller i en annen rolle i stedet, spør Thorstvedt – og antyder dermed at hvis man ikke får en Haaland så er det ikke automatikk i at man går etter en Sancho eller Grealish.

Men tilbake til søndagens kamp – der Kane skal forsøke å score på United.

– Det blir veldig jevnt. Det er nesten så jeg vil sitte litt på gjerdet. Skal jeg si 33-33-33 prosent sjanse for H, U og B? United er som nevnt naturlige favoritter, men ser litt tunge ut.

– Samtidig så føler jeg at Mourinho tok ut et slags protestlag etter tapet i Europa mot Dinamo Zagreb. Det gikk bra mot Aston Villa, men da samme lag fikk sjansen mot Newcastle så kastet de bort to poeng. Jeg er derfor spent på hva han gjør nå.

– Jeg vet også at det ikke er toppstemning i Tottenham-leiren, men samtidig greier de nok å samle seg til en kamp mot United, sier Erik Thorstvedt til united.no.

Powered by Labrador CMS