tenhag251120v

Bekreftet: Ten Hag er Uniteds nye manager

21. april markerer starten på en ny æra på Old Trafford. Erik ten Hag har signert kontrakten som gjør ham til Manchester Uniteds manager fram til 2025.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag kom annonseringen mange United-supportere har ventet lenge på.

Erik ten Hag har skrevet under på en kontrakt som gjør ham til United-manager frem til sommeren 2025, så fremt arbeidstillatelsen går i orden. United har også opsjon på ytterligere ett års forlengelse.

Det skriver United på sine nettsider.

– Det er en stor ære å bli ansatt som ny manager for Manchester United og jeg gleder meg enormt til utfordringene som kommer. Jeg kjenner historien til denne store klubben og jeg vet også om lidenskapen til fansen, sier Ten Hag.

– Jeg er helt bestemt på å utvikle et lag som er i stand til å levere den suksessen supporterne fortjener.

tenhag22322
MERITTERT: Erik ten Hag har ledet Ajax til flere trofeer. Nå er håpet at han kan gjøre det samme i United.

Ten Hag leder Manchester United for første gang mot Liverpool i Bangkok 12. juli.

Han er klubbens andre nederlandske manager, og den femte i rekken bestående av David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær som har ledet United etter at Sir Alex Ferguson ga seg i 2013.

Ingen av de fire forgjengerne har lyktes med å bringe Premier League-pokalen tilbake til Old Trafford.

ALT OM TEN HAG:

– Dypt imponert av visjonen

United skriver at klubben er svært fornøyd med å ha dratt i land en avtale med Ten Hag, som blant annet har blitt hyllet av Pep Guardiola i tiden før offentliggjøringen av avtalen.

Fotballdirektør John Murtough sier at Ten Hags planer for hvordan United skal klore seg tilbake til toppen i fotballverdenen igjen er en stor del av grunnen til at han nå hentes fra Ajax.

– I samtalene med Erik frem til ansettelsen, ble vi dypt imponert over hans langtidsvisjon for å returnere United tilbake til det nivået vi ønsker å konkurrere på, og hans driv og besluttsomhet til å lykkes med det, sier Murtough.

FORNØYD MED Å HA LANDET TEN HAG: Fotballdirektør John Murtough satser på at Erik ten Hag er mannen som kan ta United tilbake til toppen av engelsk fotball.

Det understrekes at det fortsatt er Ralf Rangnick som skal lede United ut sesongen, mens Ten Hag kjemper om sitt tredje seriemesterskap med Ajax.

– Vi ønsker Erik hell og lykke når han nå fokuserer på å oppnå en suksessfull slutt på sesongen i Ajax, og gleder oss til å ønske ham velkommen til Manchester United i sommer.

Også Ten Hag forsikrer Ajax-tilhengerne om at han ikke har hodet i Manchester helt ennå.

– Det kommer til å bli vanskelig å forlate Ajax etter disse utrolige årene, og jeg kan forsikre våre fans om at jeg er fullstendig dedikert og fokusert på å avslutte sesongen med suksess før jeg går til Manchester United, sier Ten Hag.

Lang managerduell

Mauricio Pochettino ble raskt lansert som mest sannsynlige kandidaten da Ole Gunnar Solskjær var ferdig som United-manager i november.

Julien Lopetegui, Brendan Rodgers, Luis Enrique, Thomas Tuchel og flere andre ble nevnt, men i mars var det ingen tvil om at det sto mellom Pochettino og Ten Hag.

Manchester Uniteds «managerkommisjon» gjorde ifølge rapportene en grundig vurdering av kandidatene, og kjørte flere intervjurunder. Ralf Rangnick var hentet inn som managervikar og klubbkonsulent, men skal ikke ha vært involvert i avgjørelsen.

Først ute med nyheten var ESPN som meldte at valget var tatt og at Ten Hag sannsynligvis ville bli ny United-manager. I etterkant dukket det imidlertid opp rapporter om at Ajax-treneren trengte flere forsikringer før han bestemte seg.

12. april «breaket» The Athletic saken om at Ten Hag og Manchester United var enige.

Ifølge Fabrizio Romano får Ajax rundt to millioner euro for Ten Hag.

Tottenham Hotspur v Ajax - UEFA Champions League Semi Final: First Leg
DUELLEN: Ifølge rapportene sto managervalget mellom Mauricio Pochettino og Erik ten Hag.

– Opplevde skyhøye krav

Erik ten Hag kommer til Manchester fra Amsterdam, der han har ledet Ajax siden 2018. Nederlenderen tok jobben til Peter Bosz, som et halvt år tidligere tapte Europa League-finalen mot José Mourinho i Stockholm.

I løpet av sin tid på Amsterdam Arena har Ten Hag rukket å vinne to seriemesterskap. I tillegg ligger Ajax godt an til å vinne Æresdivisjonen i inneværende sesong.

Når Ten Hag nå forlater den nederlandske hovedstaden, er det også med to cupmedaljer i kofferten.

– Det er en vanskelig klubb å bli helt i fordi supporterne stiller så skyhøye krav. Hvis noen mener Ten Hag ikke vil takle presset, aner de ikke hva som foregår i Amsterdam og Ajax, har Paul Thomas Clay sagt til united.no.

Men i en klubb som har blitt ledet av Johan Cruyff, Leo Beenhakker, Rinus Michels, Morten Olsen, Ronald Koeman og Louis van Gaal, satte Ten Hag rekord på rekord, og brukte blant annet bare 128 kamper på å nå 100 seirer.

De Graafschap v Ajax - Eredivisie
SUKSESS: Erik ten Hag har vunnet flere liga- og cuptitler med Ajax.

I 2019 var Ten Hags nye yndlinger bare sekunder fra å nå Champions League-finalen. På veien til det bitre semifinaletapet for Tottenham, hadde Ajax slått Real Madrid 4-1 i Madrid og Juventus 2-1 i Torino.

– Ten Hag hadde talentene til å gjøre det, men du må sette dem i stand til å tro på det også. Han er flink til å sette spillerne i riktig psykologisk tilstand og maksimere potensialet deres, sier Clay.

De to neste sommervinduene forsvant både Frenkie de Jong (Barcelona), Matthijs de Ligt (Juventus), Hakim Ziyech (Chelsea) og Donny van de Beek (Manchester United).

Men Ten Hag skapte umiddelbart et nytt Ajax-lag med nye spillere som Antony, Sébastien Haller, Ryan Gravenberch og Jurriën Timber.

AFC Ajax v Borussia Dortmund: Group C - UEFA Champions League
TALENTFULL: Antony ble hentet til Ajax fra Brasil, og er en av spillerne som har markert seg under Erik ten Hag.

«Mini-Pep»

Før gjennombruddet i Ajax hadde Ten Hag jobber i Go Ahead Eagles, Bayern München 2 og Utrecht.

Med kallenavnet «Mini-Pep» opplevde Ten Hag stor suksess i sine to år med de nest beste i München under den nåværende City-manageren.

I 2015 tok han over Utrecht, som hadde sin beste sesong siden 1981 og slo de beste lagene i ligaen gang på gang.

Det var nok til at Ajax kapret Ten Hag. Der fikk han for første gang sjansen med et lag som var forventet å vinne.

Nå er håpet at Ten Hag skal skape lignende suksess på Old Trafford.

ALT OM TEN HAG:

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS