Guardiola roser Ten Hag: – Hadde ringt United og sagt: «Dere må bare ta ham»

Manchester City-trener Pep Guardiola gir Ajax-manager Erik ten Hag gode skussmål når sistnevnte nå lenkes til den ledige managerposisjonen i United.

De to jobbet sammen da Ten Hag var andrelagstrener under Guardiola i Bayern München, og den velrennomerte City-sjefen har latt seg imponere av det Ten Hag har fått til i Ajax siden den gang.

– Når det gjelder kvaliteten (til Ten Hag), er det bare å se på lagene hans. Skal du definere en manager, må du følge lagene hans en god stund. Da ser du hvilken måte manageren får spillerne til å spille på.

– På mange, mange måter har det vært en glede å se på. Da snakker jeg heller ikke bare om sesongen der de kom seg til Champions League-semifinalen og bare var marginer unna finalen, sier Guardiola.

Han forteller at de to hadde et godt forhold og snakket sammen regelmessig da begge to var i Bayern.

Guardiola sitter igjen med et godt inntrykk av mannen som nå kan komme til å ta over United. Spanjolen omtaler den 52-årige nederlenderen som en «eksepsjonell fyr».

– Han er en utrolig person og menneske. Jeg ble overrasket over hvor ydmyk han var.

eriktenhag150519
SUKSESS I AMSTERDAM: Erik ten Hag har hatt gode resultater med den nederlandske storheten Ajax.

City-treneren sier at «det ikke er noen tvil» om at Ten Hag er en god manager, men påpeker samtidig at det er umulig å vite på forhånd om nederlenderen kommer til å lykkes i Premier League.

– Det er det ingen som vet. Hvis jeg hadde visst det 100 prosent sikkert, hadde jeg ringt Manchester United og sagt: «Hei, folkens. Dere må bare ta ham». Men jeg vet ikke, sier Guardiola før han legger til at United også har hatt andre gode managere i tiden etter at Sir Alex Ferguson ga seg.

– Du kan ikke si at David Moyes ikke er en skikkelig manager, eller at Louis van Gaal og José Mourinho ikke er det. Alle managerne United har hatt er briljante. Det kan du ikke benekte.

Dersom United ikke slår til og henter Ten Hag nå, er ikke Guardiola i tvil om at Ajax-treneren er en mann som er kapabel til å ta over City den dagen spanjolen selv gir seg på Etihad.

– Ja, definitivt. Det er mange som kunne vært her og han er én av dem. Med tanke på måten han tilnærmer seg spillet på, finnes det ingen tvil om det. Jeg skal si det til Txiki (Begiristain, City-direktør), smiler Guardiola.

FACEBOOK