eriknf

Ville ikke snakke om Gakpo: – Men vil være godt å få tak i en spiss

Publisert Sist oppdatert

3-0-seier mot Nottingham Forest.

Likevel var det ikke en Erik ten Hag bare full av lovord som møtte pressen etterpå. Han fokuserte heller – som vanlig – på utviklingsmål.

– Jeg sa til spillerne i garderoben at vi må score flere mål. Vi skapte så mange sjanser, og da må vi drepe kampen tidligere. Du må rett og slett være mer klinisk og spillerne våre kan score mer. Vi må være nådeløse, sa han til den engelske rettighetshaveren.

– Når vi kan spille med de fire offensive spillerne (red.anm: Bruno, Antony, Rashford, Martial) sammen oftere så vil det komme mer rutine, flere trusler. Jeg er kritisk, men vi må score mer enn tre mål på de sjansene vi skaper.

Tonen var litt annerledes til Viaplay.

– Jeg er fornøyd med tre mål, at vi holder nullen og at vi utvikler oss, sa han til Viaplays Jan Åge Fjørtoft.

Men også:

– Etter en pause (VM) så vil det alltid være et fall i prestasjoner, og jeg har sett det her også, og i alle kamper i Premier League nå, men det hjelper å spille kamper. Det er bedre enn trening.

Se video-høydepunktene:

 

Gjentok spissønske

Det var imidlertid naturlig at en del av spørsmålene fra rettighetshaver som også handlet om overganger – og Cody Gakpo, som har vært koblet til United, men som kommer til å gå til Liverpool.

– Jeg vil ikke snakke om individuelle spillere, men vi er alltid i markedet. Vi gjør det vi kan, men det må passe både sportslig og økonomisk. Vi ser etter en spiss, og det ville være godt å få inn en spiss med så mange kamper som kommer. Vi vil jo kjempe i alle turneringene vi er med i, og da trengs det også å ha nok alternativer.

Han lot seg ikke lokke ut på noe klaging over at en rival nå har investert.

– Jeg ser ikke på hva de andre lagene gjør. Jeg ser på vårt lag, og jeg er overbevist om at vi individuelt og som lag kan kjempe med alle de lagene, sa han.

Roste Casemiro og Shaw

Ten Hag var enig med alle som mente Casemiro hadde en strålende kamp.

– Jeg kan ikke være uenig i det, nei. Jeg kan bare bekrefte det. Det nivået han bringer meg seg til laget er bare helt enormt.

case2332

Tirsdag var det 115 dager uten baklengsmål i Premier League på Old Trafford, og selv med en omskolert Luke Shaw og en Raphaël Varane rett fra finaletap i VM – så holdt den fine statistikken seg.

United har nå på få dager også først holdt nullen med stopperduoen Casemiro/Lindelöf, før det ble Shaw og Varane nå.

– Å bruke Shaw var en enkel avgjørelse. Han sa: «Manager, jeg kan spille der, bruk meg der». Han spilte deretter som om han har spilt i den posisjonen i mange år, i en veldig god prestasjon.

Før kampen roste han Varane, som gikk rett inn på laget uten særlig med trening etter finaletapet i VM. United-stopperen ble dermed den første spilleren fra VM-finalen som spilte i Premier League igjen.

– Han viste personligherten sin ved å hjelpe United, ved å ta ansvar og han spilte også veldig bra.

Corner-målet varmet også.

– Vi trenger flere mål fra dødballer, så vi jobber hardt med det. Alle gode lag er en trussel fra dødballer, og slipper heller ikke inn mål på dødballer. Dette var en god jobb fra de som jobber med det.

United avsluttet kampen uten Martial, Rashford, Eriksen, Varane og Antony på banen, og Ten Hag innrømmet at neste kamp mot Wolverhampton, tidlig lørdag, var i tankene hans.

– Hadde ikke den vært om allerede tre dager så ville nok Martial fått spille kampen ut, ja. Jeg ønsket imidlertid å ha ham helt klar til den kampen.

Powered by Labrador CMS