tenhag311222m

– Jeg forandret på det umiddelbart

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag er opptatt av hvordan det jobbes helhetlig i klubben, og han identifiserte tidlig at det måtte gjøres endringer i måten United jobbet på med spillerne som ikke helt har tatt steget opp på førstelaget ennå.

– Etter min mening er samarbeid mellom alle de ulike avdelingene avgjørende for å få den rette kulturen i en klubb. Akkurat som i Ajax så var reservelaget isolert da jeg kom til Manchester United. Det var egentlig ikke lenger en del av akademiet, men det var ikke en del av førstelaget heller. Jeg forandret på det umiddelbart, akkurat som jeg gjorde da jeg kom til Amsterdam, siteres Ten Hag på av Sunday Mirror.

– I Ajax kom reservelaget inn under ansvarsområdet til manageren. Det var den eneste måten jeg kunne ha innflytelse på flyten av unge, talentfulle spillere på vei mot førstelaget. Jeg gir selvsagt fortsatt trenerne friheten til å jobbe, men jeg gir dem også instruksjoner, for eksempel ved å si «jeg ønsker at den spilleren til å begynne å få minutter i den posisjonen». Så det endelige ansvaret er mitt for hvordan andrelaget presterer, og flyten av spillere fra reservelaget til førstelaget.

Dette ble diskutert allerede før Ten Hag ble ansatt i klubben.

– Dette er helt nytt for folka i Manchester United, men jeg hadde allerede diskutert det under introduksjonssamtalene med klubbledelsen. De var umiddelbart åpne for det. De så på Ajax med beundring på grunn av måten klubben alltid klarer å få ungdomsspillere opp gjennom systemet. Det er en konstant tilstrømning av talenter i Ajax, og jeg forklarte at det er fordi grunnlaget for alt i klubben er ungdomsakademiet. Da jeg dro hjem fra jobben i Ajax på kvelden, så ville jeg ofte se U8-laget eller U9-laget trene, og da jeg ble værende for å se på.

– I den siste fasen av en spillers akademiår, og steget opp til førstelaget, så handler alt om strukturen mellom akademidirektøren, reservelagstreneren og manageren. Det er dette jeg mener når jeg snakker om samarbeid. Jeg snakket lenge med John Murtough om dette før jeg kom til Manchester, og han satte det opp på en slik måte at jeg kan jobbe på denne måten her også.

dempsey221022
FÅR KLARE INSTRUKSJONER FRA ERIK TEN HAG: U21-trener Mark Dempsey.

Med stor innflytelse over denne delen av klubben, så sier det seg selv at det er viktig for Ten Hag å ha folk han stoler på slik at han kan delegere ansvar også.

– I Nederland hadde jeg tatt steget mot mer en managerrolle [heller enn en trenerrolle, journ.anm.] i Ajax. Hvis en ikke har kompetente folk rundt seg, så kan en ikke delegere, og da kommer en til å gjøre alt selv uansett. Men om en har kompetente folk rundt seg, så kan en bringe dem inn i sin visjon, og da kan en delegere oppgaver. Et eksempel er treningsprosessen med seniorlaget. Jeg vet at det er i gode hender med Mitchell van der Gaag. Fordi han er på treningsøktene, så kan jeg ofte ha et overblikk. Da, som manager, så ser en mye mer enn om en jobber med treningsøvelsene selv.

tenhagvandergaag071222
VIKTIG MANN I TEN HAG-TEAMET: Mitchell van der Gaag.
Powered by Labrador CMS