tenhag160323a

– Kampen var død etter målet

Publisert Sist oppdatert

Det var en ganske fornøyd Erik ten Hag som snakket med MUTV etter 1-0-seieren mot Real Betis, hvor Marcus Rashford igjen ble matchvinner.

– Det en må unngå er å gi hjemmefansen energi ved å slippe inn mål, så det første målet var veldig viktig. Vi fikk det først i andreomgangen, men da så en også at kampen var død – det var over.

– Vi kunne scoret før pause også, men den siste pasningen var ikke god nok, eller avslutningene var ikke god nok, og på 0-0 hadde de fortsatt troen. Men da vi gikk opp i 1-0, så hadde de ikke tro på det mer.

MUTVs Mark Sullivan lurte på om Rashfords praktmål like etter å ha bommet på en stor sjanse viser hvor god selvtillit han har nå.

– Jeg tror han bommet på to store sjanser! Men det tredje gikk inn, fordi han kan håndtere det. Det er viktig for en spiss å kunne takle det at ikke alle sjanser blir et mål, men han kommer alltid til å være i scoringsposisjoner. Han må fokusere på det, og når han gjør det, så blir det scoringer, for han har ferdighetene til det.

rashfordtenhag160323
RASHFORD OG SJEFEN: Erik ten Hag var godt fornøyd med måten Rashford taklet bommene sine på.

En annen spiller som imponerte, var Facundo Pellistri, som for første gangen fikk muligheten fra start.

Da Sullivan ymtet frempå om at dette måtte være lærerikt for uruguyaneren, så ville ikke Ten Hag høre snakk om det.

– Ja, men det handler ikke om å lære når du spiller for Manchester United. I Manchester United må du prestere. Han kom litt beskjeden inn [i kampen], men etter det så kunne en se at han hadde tro på seg selv, var veldig involvert i kampen, og hadde veldig gode involveringer og bevegelser inn i bakrom, noe som var vårt taktiske krav til ham før kampen. Han gjorde jobben sin veldig godt defensivt også, så alt i alt var det en god forestilling.

Real Betis v Manchester United: Round of 16 Leg Two - UEFA Europa League
IMPONERTE: Facundo Pellistri.

Nå venter Fulham på hjemmebane på søndag i FA-cupen, og Ten Hag har absolutt ingen planer om å snakke ned betydningen av den kampen.

– Det er en viktig kamp på søndag, så vi må gjøre alt som står i vår makt til å få den unnagjort [på en god måte]. Vi har mindre tid [enn Fulham] til å forberede oss, men vi kan håndtere det, det har vi allerede gjort flere ganger. Vi må ha energi, fokus, og være klar til starten av kampen, fastslo United-manageren.

Ten Hag snakket også med BT Sport etter kampen, og sa seg fornøyd med avansementet mot det han beskriver som et godt lag.

– Vi er fornøyde. Vi liker en utfordring. Dette er et godt lag, som vi visste fra før, og som vi har sett mot Real Madrid og Barcelona. Vi har slått dem to ganger, så vi presterte veldig godt.

Han ga også uttrykk for at Uniteds førsteomgang hadde noen betydelige mangler, hvor en blant annet burde brukt ballen mye bedre, men at det ble bedre i den andre omgangen.

– Vi var mye bedre med ballen i den andre omgangen – mye roligere. Vi holdt ballen på motstanderens banehalvdel, og lot dem løpe, og da ser en at vi skaper sjanser.

Høydepunktene fra kampen:

Powered by Labrador CMS