tenhag210423b

Ten Hag om spiss-rapportene: – Ingen hemmelighet

Publisert Sist oppdatert

På siste del av pressekonferansen med Erik ten Hag inn mot Aston Villa-kampen, som egentlig ble holdt på torsdag etter kampen mot Tottenham, ble det en del snakk om Uniteds angrep, med blant andre Marcus Rashford og hva planene er på spissplass til sommeren.

Engelske medier er samstemte om at en ny spiss er en prioritet for Ten Hag, noe han heller ikke legger skjul på.

– Jeg tror alle vet at det ikke er noen hemmelighet, og at vi ser på det på lang sikt, svarer Ten Hag på et direkte spørsmål om en ny spiss er noe han prioriterer. 

– Hele sesongen har vi hatt mangel på niere, både på grunn av Ronaldos avgang, at Anthony Martial ikke har vært tilgjengelig så ofte, og også at Jadon Sancho ikke har vært så mye tilgjengelig. Da mangler du angrepsspillere.

– Så ja, vi trenger definitivt noe i angrepsrekka, vi trenger spillere som styrker troppen.

Kane
FØRSTEVALGET?: Harry Kane sies å være mannen Erik ten Hag ønsker seg aller mest på topp.

En som store deler av sesongen har vært tilgjengelig er Marcus Rashford.

Som oftest har 25-åringen figurert ute på venstrekanten, men til tider har han også blitt brukt som midtspiss.

På spørsmål om hvor Ten Hag først og fremst ser for seg Rashford, svarer nederlenderen:

– Han kan spille begge steder. Det kommer an på motstanderen, hvilken rolle som passer best. Det som også er viktig for ham er formasjon, å få spillere rundt ham og spesielt få spillere i posisjon hvor han kan skape kombinasjoner og bevegelser. 

rashy433
UNITEDS STØRSTE ANGREPSVÅPEN DENNE SESONGEN: Marcus Rashford.

– Er en spiss den vanskeligste posisjonen å hente noen på overgangsmarkedet?

– Du kan tilnærme deg det på mange forskjellige måter. Vi har snakket om det før, en nummer 9 kan også være Rashford som har spilt veldig bra der. Anthony Martial er en strålende nummer 9. Så vi har spillere som kan spille der, men vi trenger definitivt noen offensive spillere.

– Spillere som kan ha en påvirkning, spillere med kvalitet, som forbedrer angrepsrekka.

Hvordan Ten Hag løser situasjonen på topp mot Aston Villa får vi etter hvert se, med enten Martial eller Rashford som midtspiss som de mest aktuelle alternativene.

Det som uansett er sikkert, er at søndagens kamp blir svært tøff, mot en motstander som har vunnet åtte og spilt to uavgjort på sine siste ti.

– Vi møtte ham (Unai Emery) for første gang i hans første kamp, og vi ble overrasket. Vi hadde et lavt energinivå, så det må vi unngå på søndag. Men han overrasket oss også med systemet.

unai12
TØFF MOTSTANDER: Manchester United har møtt Unai Emery og Aston Villa to ganger denne sesongen. Først ble det et 1-3-tap i ligaen (i Emerys første kamp som Villa-manager), så vant United 4-2 i ligacupen noen få dager senere.

– Men tre dager senere lærte vi mye fra den kampen og vi slo tilbake, og vi hadde en god seier over dem. Men søndag blir en tøff kamp, det er jeg helt klart over.

– Laget hans har hatt god progresjon, men det er opp til oss. Hvis vi er klare for kampen, hvis har riktig energinivå, har riktig fokus, og på Old Trafford, så har vi en god sjanse til å vinne denne kampen, fordi vi vet at vi er et veldig sterkt lag.

Powered by Labrador CMS