tennern

Ten Hag fullroser Fernandes: – Han er et eksempel

Publisert Sist oppdatert

Det store usikkerhetsmomentet i dagene før torsdagens kamp mot Tottenham var om Bruno Fernandes ville bli klar.

Torsdag formiddag ble det imidlertid kjent at han var med troppen til London, før det også ble kjent at han altså kunne starte.

På pressekonferansen etter kampen, hvor sitatene fra andre del ble publisert fredag ettermiddag, fikk Ten Hag spørsmål om situasjonen rundt Fernandes i dagene før kamp.

– Han var tøff og et stort kompliment til Bruno. Han ville absolutt ikke miste denne kampen og han gjorde alt han kunne for å bli klar, sier Ten Hag.

Han fortsetter:

– Jeg synes han er et eksempel og at du må lide, at du må ofre noe når du ønsker å spille på toppnivå og ønsker å oppnå noe.

– Igjen viste han hvilken stor kaptein han er, hvordan han har tatt ansvar, selv når han ikke er 100 prosent fit. Men han gjorde jobben, han var viktig i denne kampen også, og forhåpentligvis kan også andre på laget ikke bare lære, men bruke ham som inspirasjon og gjøre det samme.

B9FE81C1-40B4-4FAC-A4A9-63253B38 (2)
VAR USIKKER: Dette bildet ble publisert på Instagram-historien til Bruno Fernandes’ kone, @anaapinho_, mandag kveld. Noen dager senere var han tilbake på banen.

Kampen i seg selv endte som kjent med poengdeling etter at United rotet bort en tomålsledelse etter hvilen.

På spørsmål om hvor ofte Ten Hag har sett United spille en full kamp slik han faktisk ønsker denne sesongen, svarer nederlenderen:

– Vi har hatt noen kamper, som mot Forest for to uker siden. Jeg synes for eksempel at det var en kamp som nesten var optimal, og det er ikke så lett å spille mot Forest. Du har for eksempel sett Liverpool slite der, og i går (onsdag) slet Brighton der. Det var en veldig god prestasjon fra vår side, og vi har hatt flere kamper.

– Spesielt tenker jeg også mot City var en briljant kamp fra vår side, i begge kampene mot Arsenal spilte vi veldig bra, og også Real Betis hjemme og mot Barcelona. Så vi har hatt våre kamper hvor vi har spilt veldig bra fotball, sier Ten Hag.

tenhag230423e
PEKER PÅ GODE KAMPER: Erik ten Hag nevner enkelte kamper han mener United har vist bunnsolide opptreder i denne sesongen.

På pressekonferansen fikk også Ten Hag spørsmål om betydningen av de engelske cupene, sammenlignet med en topp fire-plassering i ligaen.

– Som Manchester United og som et topplag, må du konkurrere og gå for seieren i hver eneste turnering du er med i. Det gjør vi og det er kulturen vi ønsker å skape.

– Det må være i tankesettet til hver spiller og hver ansatt som jobber for Manchester United.

Powered by Labrador CMS