Manchester United Press Conference And Training Session

– Jeg ser på McTominay som en midtbanespiller

Publisert Sist oppdatert

Landslagspausen er endelig over og på søndag tar Manchester United turen til Newcastle for å møte en av de argeste konkurrentene i kampen om topp fire.

Fredag møtte Erik ten Hag pressen, hvor han blant annet fikk spørsmål om Scott McTominay, som i en mer fremskutt rolle for Skottland banket inn fire mål på to kamper.

– Fornøyd med det Weghorst gjør

Ten Hag virker imidlertid ikke særlig lysten på å bruke skotten i en mer offensiv rolle i United.

– Scott kan spille i mange roller. Det er åpenbart at han har målteft for Skottland, men han har også for oss vært en god avslutter.

Scotland v Cyprus: Group A - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
HERJET FOR SKOTTLAND: Scott McTominay noterte seg for fire mål i landslagspausen, to av dem i 2-0-seieren over Spania.

– Men jeg ser ham som en midtbanespiller. Jeg er fornøyd med det Wout (Weghorst) gjør, fordi når Wout er i laget presterer laget bedre.

Weghorst står kun med to mål så langt denne sesongen, men Ten Hag mener United har flere som kan bidra med mål i laget, ved siden av toppscorer Marcus Rashford.

– Vi har spillere som Bruno, som Jadon Sancho, som Anthony Martial, som Scott McTominay, som Antony. Vi har nok spillere med evnen til å score mål. Definitivt.

LES OGSÅ: Ten Hag om skadesituasjonen til Rashford og Martial

Manchester United v Real Betis: Round of 16 Leg One - UEFA Europa League
FORNØYD MED WEGHORST: Erik ten Hag.

– Som jeg har sagt tidligere, så jobber jeg i bakgrunnen med neste sesong, men vi jobber nå med denne sesongen, så først og fremst må vi sørge for at alle er tilgjengelig og så må vi fortsette å utvikle oss i måten vi spiller på. Det er den beste sjansen for å score flere mål.

– Møter et lag som er veldig vanskelige å slå

Søndag er det Newcastle som venter, et lag som kan by på problemer for de fleste – og irritere på seg motstandere.

– Vi vet at de drøyer en del, ja. Det er det noe ikke dommerne ønsker. De ønsker å ha tempo i kampen, det er målet for Premier League, så de må være konsekvente.

– Det handler om oss. Som i hver kamp ønsker vi å styre spillet, kontrollere kampen, men vi spiller mot en god motstander. Det er vi klar over. De har hatt en god sesong med sin manager, med måten de spiller på. Det er et lag som er veldig vanskelige å slå, men vi ser frem til utfordringen og faktum er at vi kan slå dem.

howe260223
TØFFE Å MØTE: Eddie Howe har gjort sakene sine svært godt som manager i Newcastle.

Nye kontrakter på United-trio?

På pressekonferansen fikk for øvrig Ten Hag også spørsmål om kontraktssituasjonen til Marcus Rashford, David de Gea og Luke Shaw.

Om førstnevnte sier han:

– Det er en intern prosess. Vi fokuserer på å vinne kamper, og planlegger for fremtiden, så i bakgrunnen jobber vi med det. Det handler om agenter, det handler om John Murtough, Rashy, og så fokuserer jeg på prestasjonene.

Og om Shaw, som rapporteres å være enig med klubben om en fireårskontrakt:

– Jeg vet ikke om han har signert. Jeg har ikke hørt noe, John har ikke informert meg til nå, så jeg må vente for det. Hvis det stemmer er jeg fornøyd. Vi ønsker definitivt å beholde ham, fordi han er en veldig viktig spiller for laget vårt.

– Ønsker du å beholde De Gea og Rashford også?

– Ja, det gjør jeg.

Powered by Labrador CMS