ten hag

— Jeg er veldig optimistisk med tanke på å vinne flere titler

Publisert Sist oppdatert

Lørdag møter United Everton på hjemmebane klokka 13:30. Fredag ettermiddag ble første del av Erik ten Hags pressekonferanse offentliggjort. Der delte manageren blant annet at Christian Eriksen er klar for lørdagens kamp. Les alt HER.

Her er alt Erik ten Hag sa i den andre delen av pressekonferansen: 

Om Casemiro:

I morgen er Casemiros siste hjemmekamp i sin utestengelse. Mens han har vært ute, har han deltatt i full trening? Er tanken at han bare kan komme inn på laget igjen?
— Ja, selvfølgelig, han deltar, men det er spesielt for en spiller som Casemiro, det er ikke en fordel. Så han trenger rytmen. Han trenger rytmen fra trening, fra kamper, så han savner det, men heldigvis hadde han kampen med Brasil mot Marokko, og vi er heldige at vi spiller tre kamper på en uke, på seks dager, så han mister ikke så mye.

Er du bekymret for at han kan behandles urettferdig videre – ikke merket – men han har hatt to suspensjoner allerede i syv kamper. Er du bekymret for at dommere kommer til å lete urettferdig etter ham og overdømme ham og at han vil få et nytt rødt kort?
— Jeg vet ikke. Jeg må stole på dommerne, men jeg må si, begge er definitivt ikke et rødt kort. Og alle som kan fotball, du vet at når du spiller på toppnivå vet du at det ikke er et rødt kort fordi da kan du sende ut mange spillere i hver kamp i Premier League.

Om Shaw og Eriksen

Om Shaw – kan han være ute i noen uker, og hva er skaden han har?
— Den andre delen av dette spørsmålet sier vi ikke, det er personlig. Den første – jeg tenker ikke akkurat nå, men vi må se hvordan det utvikler seg. Jeg tror han kan være tilbake ganske raskt.

Så du er ikke så bekymret for det?
— I dette øyeblikket, nei.

Er det noe som kan bli mer problematisk?
— Ja, det, med skader må du se over dager hvordan det utvikler seg, og noen ganger undervurderer du skaden, men jeg synes Lukey gjorde det ganske bra. Han kjenner kroppen sin. Han gikk av i riktig øyeblikk før han fikk en større skade. I dette øyeblikket er vi ganske positive til at han kommer tilbake raskt.

Hva bringer Christians tilbakekomst tilbake til laget ditt?
— Han har alltid ro med ballen. Du kan alltid finne ham, og han bidrar med avgjørende ting. Han har nøkkelpasninger, den siste pasningen, så jeg tror det bringer mye til et lag.

Vi har sett resultatene glippe litt med én seier av fire i Premier League. Kommer returen til Casemiro og Eriksen til rett tid for siste fremstøt?

— Det er åpenbart og tydelig at de er to veldig verdifulle spillere for oss, og spesielt på midtbanen vet vi alle hvor viktig midtbanen er for et lag.

– Det vi må gjøre nå i flere kamper er å finne en ny balanse, og det er ikke så lett å finne det i denne fasen av sesongen. Og noen ganger er det litt prøving og feiling å bringe nye spillere inn. Å bringe spillere i en annen posisjon, så det var det vi gjorde, men mot Brentford var jeg veldig fornøyd med prestasjonen til midtbanen. Fordi jeg tror vi spilte veldig bra der. Alle tre, men også i samarbeid sammen. De gjorde en fantastisk jobb. Jeg tror de kan utvikle seg videre.

Om Garnacho:

Vet du når Garnacho kan være tilbake fra skade?
— Han vil definitivt være tilbake før slutten av sesongen. Jeg tror han vil være med i sluttfasen, men jeg vil ikke legge så mye press på det medisinske og Garnacho for å sette en dato for når han skal være tilbake.

Om Rashford og målscorere:

Du sa her om kvelden at du ville ha to spillere i troppen din som kan score mer enn 15 mål per sesong – åpenbart har Marcus fått 28 denne sesongen. Er håpet for neste sesong at de spillerne blir Marcus og en ny spiss?
— Vi jobber hardt i bakgrunnen for at vi får flere spillere til å score. Men samtidig må vi utvikle laget. Og for å utvikle angrepsspillet vårt må det kommer flere spillere i området som de kan score mål. Og jeg tror vi har evnene. Jadon Sancho kan score mål, Bruno Fernandes kan score mål, Marcel Sabitzer kan score mål, Antony kan score mål. Og det gode er at Anthony Martial blir sprekere og sprekere og sprekere, så når du ser tilbake kan han definitivt score mål. Så da har vi allerede to spillere som er i stand til å score 15 mål eller mer.

Du snakket på onsdag om jobben Marcus gjør for laget og målene han scorer. Du sa også at i forhold til kontrakten hans vil du gi oss nyheter når du har det. På hvilket stadium blir det faktum at det ikke er noen nyheter ennå en bekymring for deg?
— Nei, det er ikke en bekymring for meg. Men jeg ønsker ikke å kommentere prosessen fordi jeg tror ikke den vil støtte prosessen. Men jeg er ganske avslappet.

Men målene han har scoret understreker tydeligvis hvor viktig han er for laget og hvor viktig det er å få ham på en ny kontrakt?
— Ja, det er helt klart. Men husk i fjor da vi satt her. Alle var bekymret. Jeg gjør det ikke fordi jeg tror vi har spillerne, men også måten vi spiller på, vil vi ha spillere som scorer mål .

Om topp fire og flere trofeer:

Til tross for at folk kanskje trodde du ikke hadde en bred tropp, har du konkurrert om fire trofeer stort sett helt frem til nå. Hvor mye arbeid må du gjøre i sommer for at troppen skal ta neste steg og konkurrere kanskje i Champions League, eller om Champions League og for Premier League på toppen i stedet for de fire beste?
— Det handler først om å utvikle eget spill. Vi er nå i sluttfasen. Så det er ikke to måneder igjen, så fortsett å jobbe med å forbedre spillet ditt. Laget, individet. For å ta neste steg. Så kommer sommeren.

– Zelvfølgelig jobber vi mot sommeren, men i dette øyeblikket trenger ikke det å være fokuset – det handler om nå. Det handler om at vi er på rett sted. Vi konkurrerer om å bli blant de fire beste i Premier League, vi er i kvartfinalen i Europa League, vi er i semifinalen i FA-cupen. Vi har allerede vunnet en cup, så vi må gjøre dette til en virkelig vellykket sesong. Vi har en flott tropp, så jeg er veldig positiv til å få en god siste etappe av sesongen og å få enda mer sølvtøy.

Powered by Labrador CMS