erikee

Dette sier han om skadesituasjonen

Publisert Sist oppdatert

Skadene har kommet på rekke og rad de siste kampene.

Luke Shaw måtte ut mot Brentford forrige onsdag, før Marcus Rashford pådro seg en muskelskade mot Everton.

Deretter ble Scott McTominay utilgjengelig til torsdagens møte med Sevilla, hvor Raphaël Varane og Lisandro Martinez ble de siste i rekka til å havne på en skadeliste som fra før inneholder blant andre Alejandro Garnacho.

Shaw og McTominay kan returnere

På fredagens pressekonferanse før helgens kamp mot Nottingham Forest fikk Erik ten Hag naturligvis spørsmål om skadesituasjonen.

Der kunne nederlenderen fortelle at i alle fall Shaw og McTominay er på vei tilbake og kan bli aktuelle for søndagens oppgjør.

– Det kan være. Vi må vente å se.

– Vi har to økter til, så jeg vet ikke, men det kan være at Scott og Luke returnerer til troppen. Men jeg er ikke sikker.

shaww
KAN BLI AKTUELL MOT FOREST: Luke Shaw.

Hva med Martinez og Varane?

Ten Hag kan imidlertid fortsatt ikke si noe om Martinez og Varane.

– Sorry, nei. Det har ikke engang gått 24 timer, så jeg har ikke en diagnose. Så jeg kan ikke si noe her og nå.

Like etter at Martinez måtte bli båret av banen mot Sevilla, begynte spekulasjonene å rase om det kunne være en akillesskade på argentineren. Det avviste imidlertid Ten Hag på pressekonferansen etter kampen.

Den argentinske TyC Sports-journalisten Gastón Adul har antydet at skaden ligger i femte metatars, uten at Ten Hag ønsker å kommentere det.

– Når vi har nyheter vil gi dere dem så fort som mulig. Vi må ta en full sjekk. Jeg har en idé om hva det kan være, men jeg vil ikke skape spekulasjoner.

Med Varane og Martinez ute, ligger det an til at Harry Maguire og Victor Lindelöf utgjør stopperduoen mot Forest.

– De har bevist tidligere at de er gode midtstoppere og denne sesongen har vi fire eller fem veldig gode midtstoppere som kan gjøre jobben, sier Ten Hag.

Må være forsiktige med Martial

Det er imidlertid ikke bare bakover i banen Ten Hag må rotere på laget, med nevnte Rashford ute, i tillegg Alejandro Garnacho som fortsatt er skadet.

– Vi må tilpasse oss troppen, vi må bruke troppen. Det er også det vi gjorde i går.

– Kan Martial starte og avslutte samme kamp? spør en journalistene tilstede på pressekonferansen.

– Kanskje han kan det, men det er en risiko og vi kan ikke ta den risikoen for øyeblikket.

martial
MÅ FORTSATT VÆRE PÅPASSELIG MED MARTIAL: Anthony Martial var god mot Sevilla, men virker fortsatt ikke å være klar til å spille 90 minutter.

– Vi har ikke så mange alternativer i angrepsrekka med Rashford og Garnacho skadet, så vi må være forsiktige. Vi vet at når det er stor belastning så kan han bli skadet. Vi må bygge han opp forsiktig, spesielt når kampene kommer så fort.

Det er imidlertid ingen tvil om hva som gjelder mot Forest på søndag: 3 viktige poeng i kampen om topp fire og en god prestasjon fra de som spiller.

– Hvert oppgjør er en kamp og du må være klar for den kampen. Vi har en tropp – vi har mer enn bare de elleve som starter – så nå som andre kommer inn, må de vise og bidra for laget. Du må være klar.

– Det er hva vi forventer og hva vi krever. Hvis man begynner å finne unnskyldninger, må du se etter en annen klubb. Når tiden er der, må du bidra og det er hva vi krever.

Powered by Labrador CMS