tenner2

– Jeg er utålmodig og aldri fornøyd

Publisert Sist oppdatert

Da Erik ten Hag møtte pressen tirsdag handlet det først om skadesituasjonen, men blant annet også om hvordan han stilte seg til siktelsen fra det engelske fotballforbundet mot United etter helgas kamp mot Newcastle.

– Vil bli bedre når 9erne er tilbake

I den sperrede delen av seansen så handlet det blant annet om sesongstarten, angrepsspillet og spillerne som er på utgående kontrakter.

Er du fornøyd med seriestarten?

– Jeg er aldri fornøyd. Jeg er glad for å være her, men jeg er også utålmodig. Godt er ikke bra nok for meg. Vi må gjøre det bedre, og jeg ser mye som kan bli bedre. Men jeg ser også utvikling, så når vi jobber videre så vil vi utvikle oss videre og resultatene vil bli enda bedre.

– Det er også sant at vi må integrere mange nye spillere. Vi har også hatt utfordringer offensivt. Ronaldo var ikke tilgjengelig i starten, Martial har nesten ikke spilt, han har vel ikke spilt en eneste hel kamp. Det vil bli bedre når begge de to 9erne er tilbake. Resultatene vil bli bedre, sa United-manageren.

Martial skadet

Han er ikke bekymret for at målene fremover har manglet i de siste kampene.

– Rashford har vel scoret fem mål. Antony var ikke med i de første kampene, men har så scoret tre på fire ligakamper. Jadon Sancho har scoret tre og Cristiano Ronaldo to. Glem heller ikke Martial som har scoret tre mål, så jeg mener at vi har spillere som kan levere, så det er ikke noe som bekymrer meg, sa Ten Hag.

– Han er glimrende

United-manageren roste også Bruno Fernandes – selv om målpoengene ikke har kommet som før. Portugiseren står bare med ett mål og to målgivende så langt.

– Han spiller veldig bra denne sesongen.

Manchester United v Brighton & Hove Albion - Premier League

– Ja, han kan levere mer mål og målgivende, men han er ofte i nærheten av mål og han spiller en massiv rolle for oss i oppbyggingen av angrepene, med kreativiteten og bevegelsene sine. Han er også glimrende på overganger, begge veier, så jeg er veldig fornøyd med prestasjonene hans.

– Som kaptein nå så leder han også ved eksempel. Det handler om hvordan han motiverer de rundt seg, energien han gir til laget. Det har vært veldig bra og jeg vet at målene og de målgivende vil komme fra ham.

Vil ikke la kontraktssamtaler forstyrre

Ten Hag ble også spurt om David de Geas fremtid.

Spanjolens kontrakt går ut til sommeren, selv om United har opsjon på ett år til. Likevel forventes det at en avgjørelse om fremtiden hans må tas allerede denne sesongen.

– Vi har ikke tatt en avgjørelse, men det jeg kan si er at jeg er veldig fornøyd med ham. De to første kampene var ikke hans beste, men etterpå har han levert stabilt godt.

– Jeg liker ham også som person. Jeg samarbeider godt med ham, men nå skal vi først komme oss til vinteren. Så kommer vi til å ta en prat om fremtiden.

Det samme gjelder spillere som Marcus Rashford, Diogo Dalot, Luke Shaw, Fred og et par av de litt mer yngre gutta.

– Nå tenker vi kun på å prestere. Jeg vil ikke at de tingene, altså forhandlinger, skal forstyrre noe, sier nederlenderen.

Er det positivt at en del spillere har noe å spille for, altså en ny kontrakt?

– Noen spillere kan bli motivert av å spille for en kontrakt, men vi vil uansett bygge United på nytt, vi vil utvikle troppen, utvikle laget og ta alt til et bedre nivå. Da tenker jeg både på kulturen og måten vi spiller på, og for å klare det så trenger vi kvalitetsspillere som er svært motiverte. Vi har en del av det nå, og jeg er ganske så fornøyd med arbeidet som legges ned fra dem.

Powered by Labrador CMS