Manchester United Press Conference

– Vi trenger en spiss – men han må være den rette

– Han kan ikke bare og være en del av troppen. For det gir deg bare problemer, og kriteriene og kravene i Manchester United er høye.

Publisert Sist oppdatert

I den andre delen av Erik ten Hags pressekonferanse, som har vært lukket frem til mandag kveld, i forkant av kampen mot Nottingham Forest tirsdag pratet var Ten Hag åpen om flere tema.

LES OGSÅ: – Om Martínez blir klar? Jeg vet ikke, han feirer vel fremdeles i Buenos Aires.

På spørsmål om han føler at klubben trenger en målscorer i januar for å ha best mulig sjanse for å nå alle målene for sesongen gir Ten Hag et langt – men tydelig svar.

–Det er to muligheter. En spiss kan komme fra vår egen klubb, for eksempel [Alejandro] Garnacho, [Anthony] Elanga, [Facundo] Pellistri som gjorde et godt inntrykk i VM og også forrige uke i kampen mot Everton [bak lukkede dører]. Og ja, vi er klar over at vi mistet en spiss, så vi må få inn en spiss. Men det må være den rette. Og den rette må bringe kvaliteten til laget og ikke bare og være til i troppen. For det gir deg bare problemer, og kriteriene og kravene i Manchester United er høye.

garnacho131122y
FINNES SPISSEN I EGNE REKKER? Ten Hag ønsker seg en ny rendyrket spiss, men snakker også om at det er flere av unggutta som kan bekle den rollen. Her representert med Alejandro Garnacho som avgjorde kampen mot Fulham i november.

Henderson har imponert

Ten Hag ble også påmint at Dean Henderson er på utlån fra United til nettopp Nottingham og journalistene lurte på hvordan nederlenderen synes Henderson har levert på utlån og om keeperen har noen fremtid på Old Trafford i fremtiden.

– Det er en avgjørelse jeg ikke ønsker å ta allerede nå. Han er på utlån for denne sesongen. Så når vi går mot slutten av denne sesongen skal vi ta en avgjørelse og det er mange faktorer som spiller inn her.

Om Ten Hag da snakker om ryktene som svirrer rundt at han ønsker seg en ny keeper eller at United forsøker å få De Gea til å skrive under en ny kontrakt med svakere vilkår enn dagens kontrakt er oppe til spekulasjon, men Ten Hag er fornøyd med Hendersons prestasjoner i Forest.

– Ja, jeg synes han spiller veldig bra i Nottingham Forest.

Henderson vil ikke være å finne på banen mot United siden de engelske reglene for utlån av spillere sier at spillerne ikke kan spille mot sin moderklubb i tellende konkurranser.

Nottingham Forest v Liverpool FC - Premier League
GJØR SINE SAKER BRA: Dean Henderson har gjort det bra på utlån i Forest. Ten Hag vil likevel ikke komme med noen lovnader om keeperens fremtid.

Må fortsatt ta steg

Vinnerkultur, lagånd og forbedringspotensialer er noe Ten Hag har pratet mye om i sine første måneder som United-manager, og også på denne pressekonferansen ble det et eget tema.

Ten Hag får først skryt for å ha tatt laget fra en veldig svak situasjon tilbake i mai og frem til nå, før han får spørsmål fansen får se enda mer utvikling i sesongens andre del.

– Jeg har allerede prøvd å uttrykke dette. Men det er det (fremskritt) vi sikter mot. Det er mange elementer i fotball, og mye vi må gjøre bedre for å prestere bedre som lag og for å få bedre resultater. Så å få mer kontroll over spillet, bli mer dominerende i spillet og komme oss på et generelt høyere nivå er noe vi sikter etter.

tenhag191022q
FREMGANG: United ser helt annerledes ut nå enn på det tidspunktet Ten Hag hadde sin første dag. Nederlenderen gjør sitt ytterste hver dag for å få United tilbake til toppen.

Til slutt blir Ten Hag også utfordret til å gi seg selv en karakter på jobben som er gjort så langt, men United-manageren lar seg ikke lure og kommer med et heller diplomatisk svar.

– Jeg gir ikke meg selv en karakter. Jeg gjør mitt beste hver dag. Jeg vil hver dag se en bedre versjon av meg selv, og det er det jeg kan love til alle internt her i United og også til fansen. Og jeg er trygg på at vi får den rette prosessen og fremdriften vil komme.

MER: «Det er én ting Ten Hag får en klink 6er for!»

Powered by Labrador CMS