tena33

– Det er sju, åtte eller ni lag som kan ende i topp-4

Publisert Sist oppdatert

United møter Borussia Dortmund natt til mandag skandinavisk tid, i Uniteds siste kamp på USA-touren. Etter kampslutt reiser United-gjengen tilbake til England, for å forberede seg til ligastart i Manchester i 14 dager.

Sent lørdag kveld hadde Erik ten Hag en pressekonferanse med amerikanske medier før Dortmund-kampen.

Mange var, som alltid, da opptatt av å høre hvordan United-gjengen trives i USA, men det var også et par interessante spørsmål:

Rasmus Højlund:

– Jeg kan ikke snakke om en spiller som fortsatt er under kontrakt med en annen klubb, sa Ten Hag – cirka tre timer etter at alle medier varslet at dette kom til å gå i orden.

Forventningene til sesongen:

– At vi må heve lista. Det er også nødvendig siden konkurransen er så tøff som den er. Det er mange konkurrenter til topp-4, det blir en enorm kamp. Vi snakker jo ikke om bare to eller tre konkurrenter, men sju, åtte eller også ni lag som alle kan ende i topp-4 sa Ten Hag.

For ordens skyld. Skal man spekulere litt i hvilke lag han tenker på så er det jo da United, City, Arsenal, Newcastle, Liverpool, Tottenham, Chelsea og kanskje også Aston Villa han da har i tankene.

Marcus Rashford:

tenhagrashford180723

Som scoret 30 mål totalt forrige sesong.

– Det gjelder det samme for ham kommende sesongen – å heve nivået. Han var god forrige sesong, men det gir jo ikke noen garanti for at det blir en ny bra sesong.

– Alt må være rett. Hans fysiske fundament, holdningene, livsstilen og at han gir alt, sitt beste, på trening, men også at han jobber med spillet sitt, personlig, men også som en del av laget.

– Vi ønsker scoringer fra Marcus. Han viste forrige sesong at han klarte det, men han ønsker jo også å ta det neste steget som da betyr enda flere mål enn forrige sesong.

Denne sommeren v forrige sommer:

– Den store forskjellen er at vi nå har et fundament. Det bygget vi forrige sesong. Så handler det om å finne de rette spillerne som kan passe inn, spillere som kan heve nivået igjen.

– Vi lyktes med det med Onana. Vi lyktes med det med Mount, og nå leter vi etter en spiss.

Om laget mot Dortmund:

– Vi kommer til å stille med et sterkt lag, men dette handler ikke bare om 11 mann. Alle må få sjansen til å vise seg frem. Vi skal spille opp mot 60 kamper kommende sesong, og kan ikke da levere bare med 11 mann. Vi trenger 20 utespillere, 24-25 med keeperne. Jeg håper noen av unggutta viser seg frem, men vi må da også gi alle spillerne sjansen til å vise seg frem, selv om kamper alltid handler om å trene på spillestilen vår, sa Ten Hag.

Powered by Labrador CMS