tenhag180523

– Det fungerer ikke med penger om det ikke er en strategi bak

Publisert Sist oppdatert

Manchester United møter Chelsea, noe som vanligvis skal være et toppoppgjør, men som denne sesongen er et oppgjør mellom to lag på hver sin halvdel av Premier League-tabellen.

Chelsea brukte mye penger både i sommer og i januar, uten at det har gitt utslag i en god tabellposisjon, og Erik ten Hag ble på del to av pressekonferansen spurt om det viser hvor vanskelig det er å få prosessene til å fungere skikkelig etter et eierskapsskifte, og å få alt riktig.

Ten Hag snakket i svaret sitt om hvor tøff konkurransen i Premier League er nå – hvor selv de mindre klubbene har muligheten til å bruke langt mer penger enn de fleste storklubber ute i resten av Europa, før han snakket om viktigheten av en god strategi.

– Ja, absolutt. For øyeblikket er det en sentralisering av de beste spillerne, managerne og pengene her i Storbritannia. Det skaper en herlig konkurranse, men også en tøff og hard konkurranse, og en må gjøre de riktige tingene. En kan ha penger, men en må bruke de på en smart måte, og en trenger en strategi bak, for ellers fungerer det ikke med penger.

LES OGSÅ: Ten Hag om City-etterforskningen: – Ikke opp til meg å felle noen dom

Senere i pressekonferansen kom det et spørsmål som stort sett var helt likt, bare enda mer spisset mot Chelsea.

– Ja, jeg sa det [som svar] på et tidligere spørsmål. Jeg svarte at om det ikke er noen strategi bak, eller ikke er den riktige strategien, så fungerer det ikke med penger.

Ten Hag har tro på det som skjer i klubben, men mener også at United har ting å lære.

– Jeg tror vi er på vei i en bra retning, men jeg tror også at vi kan lære av sesongen. Vi må evaluere etter sesongen, og gjøre de riktige konklusjonene for fremtiden. Det er det vi definitivt kommer til å gjøre etter sesongen.

Newcastle har nådd topp fire, og Ten Hag roste også Aston Villa, Brighton og Brentford som gode klubber, så United-manageren ble spurt om han tror det å kvalifisere seg for Champions League kan bli enda vanskeligere neste sesong.

– Det kan være, men det er en sommer mellom hvor mye kan skje. 

United har ikke vært i en Champions League-semifinale siden 2010/11-sesongen, og Ten Hag sa seg enig i at det ikke er bra nok for en klubb som United.

– Men først må en være i Champions League før en kan kvalifisere seg for en semifinale eller enda mer, sa Ten Hag, og signaliserte med det hva han nå fokuserer på.

Reporteren ga seg ikke helt.

– Ja, men noen ganger har de ikke engang kvalifisert seg [for Champions League]. Jeg mener, 12 år er er veldig lenge å gå uten å komme så langt? 

– Det sier mye om denne klubben: hvor vi er, og hvor jeg tror vi er nå. Vi har tatt steg, men det er fortsatt langt igjen, sa Ten Hag.

ethskjerm240523
VIL EVALUERE ETTER SESONGEN: Erik ten Hag. Skjermbilde: ManUtd.com/MUTV.
Powered by Labrador CMS