Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League

Ten Hag hyller Antony: – Han er modig og fryktløs

MANCHESTER: I sommer insisterte Erik ten Hag på at Manchester United måtte punge ut for Antony. Mot Barcelona takket brasilianeren for tilliten etter det som har vært et halvår med vekslende suksess.

Publisert Sist oppdatert

Da Europa League-oppgjøret mot Barcelona trengte det som mest, bøyde Antony inn 2-1-scoringen som sendte Ten Hag og resten av Old Trafford til himmels.

– En fantastisk kveld. Det er stort å slå Barcelona, som leder La Liga med åtte poeng på Real Madrid. Vi så hvordan Real Madrid spilte tidligere denne uka, så dette var en fantastisk forestilling, sa Ten Hag på pressekonferansen etter avansementet.

– Vi er veldig fornøyde, og dette må vi ta med oss videre i sesongen og forsterke troen på at vi kan vinne alle kamper. 

Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League
LYKTES: Erik ten Hag gjorde endringer i pausen og fikk betalt.

Da den opprinnelige planen med Jadon Sancho som tier bak Wout Weghorst ikke fungerte, gjorde United-manageren umiddelbart endringer i pausen.

– Jeg snakket om at vi måtte tro på oss selv. Førsteomgangen var for flat. Vi var nødt til å være modigere i presset vårt, og utnytte rommene vi fikk. Og så bestemte jeg meg for å sette inn Antony, som kunne bidra med fart og selvtillit.

Bare to minutter ut i omgangen utlignet Fred. Deretter avgjorde Antony med en av sine signaturscoringer.

– Han er modig og fryktløs, sa Ten Hag om brasilianeren.

– Vi trengte det han bidro med i andreomgang. Driblingene, løpene og selvfølgelig scoringen. Han er modig, og griper sjansene. Han gir dette laget så mye.

Matchvinnerscoringen til Antony var det 19. målet av en innbytter denne sesongen. Det er flest av alle lagene i de fem største europeiske ligaene.

– Du kan ikke vinne trofeer med bare elleve spillere, spesielt ikke i dagens fotball. Du trenger hele laget, konkluderte Ten Hag.

– Vi har noen sterke personligheter i David de Gea, Raphaël Varane, Lisandro Martinez, Casemiro og Bruno Fernandes. De er vinnerskaller. Du ser det med innbytterne også, hvordan de bidrar med energi og kvalitet. Det blir en annen dynamikk i kampene.

Manchester United v FC Barcelona: Knockout Round Play-Off Leg Two - UEFA Europa League
JUBEL: Antony feirer 2-1-scoringen foran Stretford End.

Etter tapene for Brighton og Real Sociedad, har Manchester United gått 18 kamper uten tap på Old Trafford. 16 av dem har endt med seier.

Nå håper nederlenderen at United skal bygge videre på Europa League-suksessen mot Barcelona. Fredag får han vite hvem som venter i åttedelsfinalen. Søndag venter Newcastle på Wembley i ligacupfinalen. Neste uke er det West Ham i FA-cupen, og Liverpool på Anfield.

– Jeg tror dette er et nytt steg for oss, for når du kan slå Barcelona, som er et av Europas beste lag, da kan du slå hvem som helst.

– Gjør vi de riktige tingene, følger prinsippene våre, og viser disiplin og lagånd, kan dette laget nå langt, konkluderte Ten Hag.

En tydelig nedslått Xavi uttalte på sin pressekonferanse at han naturligvis var skuffet over andreomgangen, og at laget savnet Gavi og Pedri.

ALT OM KAMPEN:

Powered by Labrador CMS