Manchester United Press Conference

Utelukker ikke flere forsterkninger

Erik ten Hag er tilfreds med stallen han råder over, men holder døren åpen om det skulle by seg muligheter på tampen av overgangsvinduet.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i august var det ventet at Harry Maguire skulle dra til West Ham, men den overgangen blir det trolig ikke noe av.

Det ble sett på som nøkkelen til at United kunne hente inn flere spillere etter at klubben allerede har hentet Mason Mount, André Onana og Rasmus Højlund.

– Harry vet hva jeg forventer

Ten Hag sier han er glad for at det ser ut til at Harry Maguire blir, men serverer den tidligere kapteinen en klar utfordring: 

– Det er opp til ham nå. Han vet hva jeg forventer av ham. Dere vet hva jeg krever av en midtstopper. Han kan klare det. Han har ferdighetene og må vise den rette personligheten og innstillingen. Harry er vår spiller og vi trenger en god stall. Vi har fire gode midtstoppere, fem om du inkluderer Shaw. Vi kommer til å spille 50-60 kamper denne sesongen. Vi trenger ham, men han må kjempe om plassen på laget, forklarte Ten Hag på fredagens pressekonferanse før kampen mot Tottenham.

Manchester United Pre-Season Training Session
VIL FÅ SJANSER: Erik ten Hag sier han er glad for at Harry Maguire fremdeles er United-spiller, men understreker at Maguire vet hva som forventes av ham.

På spørsmål om United er ferdighandlet i sommer, ville ikke Uniteds nederlandske manager konkludere med noe.

– Stallen er god og vi har dekket alle posisjoner, men vi er United og ser alltid etter kvalitet. Dersom det kommer en mulighet slår vi til, smilte han.

Må bli bedre borte

Forrige sesong gjorde Manchester United Old Trafford til et fort, men slet desto mer på fremmed gress mot de andre topplagene. Før kampen mot Tottenham, et av få topplag United tok poeng mot på bortebane, er Ten Hag klar på at United rett og slett må kapre flere poeng borte.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League
SCORET I VÅR: Marcus Rashford og Jadon Sancho scoret Uniteds mål da det ble uavgjort mot Tottenham i London sist sesong. Her gratuleres Rashford av Diogo Dalot og Christian Eriksen etter scoringen mot Tottenham.

– Vi må ta steget opp på bortebane. Vi må spille bedre og gjør vi det vil det gi flere poeng, forklarer Ten Hag som også beskrev treningskampen mot Everton bak lukkede dører som svært nyttig for å gi spilletid til flest mulig. 

Vi trenger slike kamper til å forberede spillerne på den nye sesongen, konkluderte nederlenderen.

Greenwood og eierskap er ikke et problem

Ten Hag ble også konfrontert med den siste utviklingen i Mason Greenwood-saken og ble spurt om den saken, kombinert med den langtekkelige eierskapssagaen, påvirker ham og laget.

– Nei, det plager meg ikke. Vi fokuserer på spillerne vi har tilgjengelige og jobber med dem. Vi vet at vi ikke spilte bra mot Wolves, men vi vant, forklarer Ten Hag som også benyttet anledningen til å ønske Englands kvinnelag lykke til i VM-finalen.

– England har jo en nederlandsk landslagstrener (Sarina Wiegman, red anm.) som har gått den nederlandske skolen. Vi er veldig stolte av henne. Vi krysser fingrene og håper de kan komme hjem med VM-troféet, smilte han. 

Powered by Labrador CMS