Ten Hag mot Forest

Fem av fem mot Ten Hags favorittmotstander?

Det nærmer seg kamp mot Nottingham Forest når Steve Coopers mannskap kommer på besøk til Old Trafford lørdag ettermiddag.

Et lag United ikke har tapt for på de elleve siste møtene (10 seire, 1 uavgjort), og faktisk må vi tilbake til 1994 for å finne forrige gang vi gikk på et tap.

Forrige sesong var Forest det laget United møtte flest ganger (4) – to i Premier League og to semifinaler i ligacupen – og da var det i alle fall ingen tvil om hvem som var det beste laget.

United scoret ti ganger og slapp ikke inn et eneste mål, med seirene 3-0 (PL hjemme), 3-0 (LC borte), 2-0 (LC hjemme) og 2-0 (PL borte).

Manchester United v Nottingham Forest - Premier League
TRIVES MOT FOREST: Her fra 3-0-seieren på Old Trafford i ligaen forrige sesong.

Foruten Forest, har United under Erik ten Hags ledelse også alltid vunnet når vi har møtt Everton, Fulham, Wolves, Bournemouth, Real Betis, Leicester, Omonia Nicosia, Sheriff Tiraspol, Burnley, Reading og Charlton.

Brighton er på motsatt side klubben Ten Hag har slitt aller mest mot. Tre ganger har han ledet United mot laget fra sørkysten, som har endt med to tap og én uavgjort.

Her er statistikken mot de forskjellige lagene United har møtt under Ten Hag, rangert fra best til svakest:

27.12.22: United 3-0 Forest

Første ligakamp etter VM-pausen forrige sesong, og United viste at formen var i rute foran andre halvdel av sesongen.

Vant 3-0 etter scoringer av Marcus Rashford, Anthony Martial og Fred, i en kamp United fort kunne vunnet med enda mer.

Seieren betød der og da at United hadde holdt nullen i åtte av de siste tolv kampene.

Det var også den andre i rekken av totalt sju seire på rad etter VM-pausen.

25.01.23: Forest 0-3 United

Første semifinalekamp mot Forest i ligacupen, og heller ikke her var det noen tvil hvor seieren skulle.

Marcus Rashford og Bruno Fernandes noterte seg for hver sin scoring, men det er nok Wout Weghorst som husker kampen aller best.

Den høyreiste spisset scoret nemlig sitt første av totalt to mål i United-trøya denne januar-kvelden på City Ground.

Målet kom etter at Forest-målvakt Wayne Hennessey måtte gi en retur på et skudd fra Antony, hvor Weghorst luktet og satte ballen høyt i nettet.

01.02.23: United 2-0 Forest

Etter 3-0 i første kamp, rodde United i land avansementet til ligacupfinale med en 2-0-seier hjemme på Old Trafford.

Scoringene kom i det 73. og 76. minutt, ved henholdsvis Anthony Martial og Fred, og sørget for at United vant sin 12. strake seier på hjemmebane.

Gledelig å ta med seg fra kampen var det også at Jadon Sancho endelig fikk sine første minutter siden august.

16.04.23: Forest 0-2 United

16. april var det klart for sesongens fjerde kamp mot Forest, i ligakampen borte på City Ground.

Og for fjerde gang denne sesongen var også United noen hakk bedre enn Steve Coopers mannskap.

Antony og Diogo Dalot sto for målene, i en kamp Christian Eriksen ble kastet inn til sin første start siden skaden han pådro seg i januar, på grunn av en skade på Marcel Sabitzer under oppvarmingen.

Dansken ble for øvrig av både United.no-redaksjonen og leserne kåret til banens beste.