McHag

Engelsk avis: – Ten Hag vant kampen – McClaren blir ny United-assistent

Publisert Sist oppdatert

Da United tidlig torsdag ettermiddag bekreftet at Erik ten Hag tar over som ny United-trener etter sesongen, ble det ikke nevnt hvem nederlenderen får med seg i sitt støtteapparat på Old Trafford.

Det kom dog meldinger fra den engelske avisen Daily Telegraph at United hadde motsatt seg Ten Hags ønske om å hente Steve McClaren som én av to assistenter, sammen med Ajax-assistent Mitchell van der Gaag.

Nå skriver dog avisens Sam Wallace at Ten Hag har vunnet kampen, og at McClaren blir del av trenerteamet til nederlenderen når han tar over etter Ralf Rangnick.

SLIK REAGERER INTERNETT: – Et modig valg. Det enkle ville vært Pochettino

BBCs United-korrespondent, Simon Stone, skriver dog at noen ansettelse av McClaren ikke er nært forestående, og at Ten Hag kommer til å jobbe med klubben for å finne ut hvem som skal danne støtteapparatet hans.

Pålitelige The Athletic melder at forhandlingene om Van der Gaag er langt fremskredne og at McClaren for alvor vurderes som Ten Hags assistent.

Tar med seg assisten fra Ajax

I tillegg til McClaren, melder altså flere medier at Ten Hag ønsker å ta med seg sin assistent fra Ajax, Mitchell van der Gaag.

Nederlandske De Telegraaf og engelske The Mirror melder at United allerede har en avtale på plass med Ajax om å løse Van der Gaag ut av kontrakten med Amsterdam-klubben. The Mirrors Simon Mulluck mener å vite at Ten Hag og Van der Gaag til sammen koster United 2,5 millioner pund.

Troverdige The Athletic melder også at Ten Hag ønsker å ta med seg Van der Gaag til Manchester, men nevner ingenting om noen enighet. Ifølge Daily Telegraph er samtalene om Van der Gaag fortsatt pågående mellom United og Ajax.

Wallace skrev opprinnelig at United uansett nok måtte se seg nødt til å hente begge de to førstevalgene til Ten Hag, altså Van der Gaag og McClaren, dersom de ikke skulle risikere å undergrave Ten Hag-prosjektet fra starten av.

Rotherham United v Derby County - Sky Bet Championship
JOBBER MED ROONEY: Steve McClaren har siden 2020 fungert i en rådgivende stilling for Derby County, der Wayne Rooney er manager.

Ten Hag jobbet under McClaren i løpet av engelskmannens første periode som Twente-manager. McClaren har som kjent også ledet det engelske herrelandslaget, og har også bakgrunn som assistent for Sir Alex Ferguson mellom 1999 og 2001.

Van der Gaag er på sin side en høyt ansett trener, både hos Edwin van der Sar og Ajax-hierarkiet, men også i England.

STATSBOMB: – Ingen likner mer på Peps City enn Ten Hags Ajax

50-åringen skal ha gode språkkunnskaper som én av sine styrker. Blant annet behersker han visstnok portugisisk, etter å ha tatt trenerutdanning i Portugal.

I tillegg til en innholdsrik spillerkarriere, blant annet som spiller i PSV, har Van der Gaag trenererfaring fra både den tidligere Æresdivisjon-klubben NAC Breda og Jong Ajax, Amsterdam-klubbens ungdomslag.

Flere kjente navn nevnes

I tillegg til McClaren og Van der Gaag, er det flere gamle kjenninger som blir nevnt som mulige nye United-trenere.

The Times er blant dem som melder at Robin van Persie er ønsket på Old Trafford, men avisen skriver at det kan bli vanskelig for den gamle storscoreren å få en arbeidstillatelse.

Van Persie har for øyeblikket en trenerrolle i Feyenoord, der han blant annet jobber med klubbens akademispillere.

rvp
GAMMEL RINGREV: Robin van Persie ryktes tilbake til Old Trafford, der han har bidratt til flere store øyeblikk tidligere.

Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at Rene Meulensteen er en mann som blir vurdert til Ten Hags trenerapparat. Nederlenderen har tidligere jobbet under Sir Alex Ferguson i United.

Jonathan Shrager, som har gode innenfor United-systemet, melder dog at Meulensteen ikke har blitt kontaktet i anledning en potensiell United-retur.

Må bestemme hva som skjer med Rangnicks apparat

Uniteds angitte motstand mot å hente McClaren skal dels ha grunn i at klubben ønsket at Ten Hag skulle vurdere trenerapparatet som allerede jobber i United.

Der har nederlenderen flere han kan velge og vrake i.

Tidligere Ferguson- og Solskjær-assistent Mike Phelan er fortsatt i klubben og det samme er teknisk direktør Darren Fletcher, som har figurert på benken i løpet av Ralf Rangnicks tid i klubben.

VAN DER SAR: – Ville likt å beholde ham lenger

Førstelagstrener Eric Ramsay, som har blitt kjent som mannen med dødballansvar i United, er også del av apparatet. Keepertrener Richard Hartis er også fortsatt i klubben.

Rangnick-assistent Chris Armas er dog ventet å gi seg når Rangnick ikke lenger er United-manager.

ALT OM TEN HAG:

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS